Štiglic Dejan

Nova šola, stara budala.

ZADNJE OBJAVE
Dejanovi angelčki
1/2 življenje
... se vzdigne nad obzorje
Bleda modra pika
Krokodili v predalih
Surovo hladno
nanoSmisel
pritisk z visokim tlakom
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Dejanovi angelčki

Štiglic Dejan
09.09.2016 12:45 (Sep 09, 2016)

Iz sage Demončice.

Ženske. Ne moreš z njimi, ne zmoreš brez njih. Oziroma v mojem primeru: ne znam z njimi in več prostega časa imam brez njih.

Ljubezen. Ni življenja brez nje. Je pa tudi res, da traja tako dolgo in je močna le toliko, kolikor dovoljuje kredit.

Voda. Glavna opeka, ki je zgradila in gradi obstoj. A mi živimo na kopnem. Našo vodo naredi pitno kemija.

Rak. Zla bolezen, ki krade življenja. Živi pa v vodi in ta je opeka za gradnjo življenja.

Novice. Zato da nas obveščajo. In nas držijo v temi. Razen ob posebnih segmentih, kot je šport, kjer je statistik neskončno mnogo in za vsako malenkost.

Diskriminacija in toleranca. Sovražiti zaradi predsodkov je narobe, potrebno je biti strpen. Toleranca do diskriminatorcev pa se izkaže za sovražno nastrojenost.

Pozitivnost. Izničiti negativnost. Česar se držimo vsi, ko kažemo strpnost do politikov.

Čustva. Česar se ne bi smeli sramovati. Za kronično žalost predpisujejo recepte. A o tem se ne govori, razen v pretekliku in v pozitivn

1/2 življenje

Štiglic Dejan
13.07.2016 12:53 (Jul 13, 2016)

Velikost obstoja me vsega naenkrat prevzame. Zadane me majhnost mojega življenja, kako hkrati ne morem spremeniti najmanjše stvari, a hitro zagrešiti največji zločin. Iz stališča človeka bi lahko bilo vse tako hudimano enostavno. A je daleč od tega. Prekleto kompleksno je in komplicirano, pa ne zaradi misli, ampak čustev, ki jih te misli prinašajo s sabo. Tako tudi jaz danes mislim in čustvujem, ob slabi vesti se od zavesti pretakam v podzavest in nazaj, ter razmišljam. O človeku, o življenju, o splošnem in svojem, o vesolju, o splošnem in svojem. Nič novega, pravzaprav.

Ne morem iti preko ogromnosti vsega in načina kako se zliva eno z drugim. Prepričan sem, da nekateri najdejo preproste teorije, ali eno teorijo, ki razloži vse kar je, ampak dvomim da je samo en odgovor na takšna vprašanja. Ne verjamem, da je samo Bog, ne verjamem da je samo kaos, ne verjamem da so le trki energij in plini. V veliko metafizičnega ali fizičnega ali fizikalnega niti ne verjamem, kaj šele da bi si prisvo

... se vzdigne nad obzorje

Štiglic Dejan
19.03.2016 17:38 (Mar 19, 2016)

Živali se pač ne drogirajo ali zapijajo. Ne znajo ceniti glasbe ali pisane, niti risane umetnosti. Vseeno jim je, če se računi kopičijo, in ni jim niti malo mar, če imajo živila previsoko vsebino glutena. Ne skrbi jih, če bo dovolj kurilnega olja za čez zimo. Niti drva ali oglje ne presekata njihovih misli.

Nova špura kokaina. Tokrat je črtico oblikoval v črko M. To je bila začetnica njegovega imena. Vse je pošnofal sam in se trkal po prsih, ko ga je droga pribila v glavo. Takrat je govoril o vseh mogočih stvareh. Bil je res igralec prve vrste – vse hkrati in nič obenem.

Ali kure kdaj spreleti kurja polt?

Živali in ljudje, ljudje in živali. Ta človek je bil res en prefrigan lisjak. Zdaj se mi joče na ramenih, češ da se mu je družina odpovedala, ter da mu sestra, ki živi v Nemčiji, ne vrača klicev. A glej ga hudiča, komaj mi zleze pod kožo in doseže, da se mi zasmili, že zategne nov šus. Kar naenkrat familija ni več važna. Ne duha ne sluha o prejšnjem monologu. Preklopil je stikalo v g

Bleda modra pika

Štiglic Dejan
13.03.2016 22:09 (Mar 13, 2016)

Mnogo krvi je preteklo v zgodovini našega planeta. Za prav, za moč, za bojni pohod. Tako - za nekoga drugega, mogočnega. Veliko potokov solza je bilo pretočenih, zavoljo izgubljenih bitk, padlih sinov, možev, staršev, civilistov. Nikoli sovražnikov. Preveč modrovanja, preveč naglih potez, preveč mi-proti-vam. Premalo grizenja v ustnice. Premalo potrpljenja. Premalo spoštovanja. Preveč napredka? Preveč znanosti? Premalo zaupanja? Premalo složnosti? Preveč korupcije?

Kaj je pravzaprav tisto, kar kot ljudstvo počnemo napak?

Je vojna res postala prirojena v gene? Smo še sposobni storiti korak nazaj, preden naredimo dva naprej? In če, korak nazaj kam? In korak naprej ... kam? 

Koga poslušati, komu zaupati? Obrazom iz TV sprejemnikov? Poročevalcem? Piscem kolumn? Komentatorjem? Kvazi-vseznalcem? Andreju Staretu? Novo-dobnim mešetarjem? Šamanom? Zdravnikom? Pravnikom? Politikom? Vremenoslovcem? Teistom? Ateistom? Komikom? 

Preveč tematik, da bi spraševali samo eno osebo, ali samo enega strok

Krokodili v predalih

Štiglic Dejan
09.03.2016 15:25 (Mar 09, 2016)

Ni mi več do tega, si rekla. Bolj zazehala, kakor izrekla.

Misli postajajo linolej ...

Zadnje čase veliko zehaš. Zevaš tako na široko, da lahko brez težav vidim v tvoje grlo. Koliko zdrizaste, bele tekočine, je že moglo steči po tem ozkem tunelu. Moje pač ne požiraš več, se ti gabi. Ne bi se ti, če bi bil kdo drug. Takrat tudi zehala ne bi več. Razen, če ti je fuk postal nekaj dolgočasnega, otožnega, nekaj v napoto.

... linolej tvori neznan relief ...

Nimaš me za človeka, ki bi te znal ugrizniti na ščegetavček. Venerino igrišče je zgolj, in samo, za najbolj preproste trike. Ne pustiš se mi prav razigrati. Komaj se ogrejem, in že me pošlješ na klop. Zelo slab trener si.

... relief v milimetrskih zarezah ...

S tabo sanje niso dovoljene. Čez njih teče krog in krog rumen policijski trak, ki opozarja na kraj zločina. Nekdo ti je že iznakazil prostor sna, zdaj nikogar več ne spuščaš vanj.

... te zareze so odraz bolečine ...

Sprašujem se, če sem prvi, ki je to ugotovil, ali le še en zajec v

Surovo hladno

Štiglic Dejan
26.02.2016 15:39 (Feb 26, 2016)

Kitara sameva, na njej se nabira povprečnost. Vezniki so odšli rakom žvižgat, ostanem sam s šestnajstimi strunami. Vleče me v igro, zato zgrabim inštrument, se namestim v igralno pozo in zabrenkam. Prvič, drugič, tretjič. Toni zazvenijo, a melodije ne nastanejo. Ojačevalec zabrni na ves glas, medtem ko udarjam s trzalico. 

 
Nobenega zvoka, niti črhne ne v meni. Ostanem hladen.
 
Prizemljenost se počasi prikrade za vogalom in potrka po ramenih. Gledava se iz oči v oči. V njenih vidim resnico, iz mojih seva delirij. Napačnost ubranih poti. Zmotno mišljenje o veličini.
 
Vrnem se na svoje mesto, z ritjo trdno parkirano na zofi. Nazaj v življenje, nazaj v togo resničnost. Trdo delo pelje v izjemnost, talent vodi v lenobo.
 
Mogoče pa svoboda ni zame?

nanoSmisel

Štiglic Dejan
23.02.2016 12:20 (Feb 23, 2016)

Enostavčne tvorbe. Premalo vejic. Površna rdeča nit. Morda bolje kar brez nje. Povedi brez razmisleka. Prva misel, najboljša misel. O čem razmišlja srce?

 
Vprašanja o eni in isti stvari. Dorekla sva že vse, a jaz še kar vrtam vate. Že davno se nama je iztekel rok trajanja. 
 
Veš, mogoče, kje počiva Bog? Je to nekje nad nami, pod našimi nogami, ali celo med vsemi?
Ti praviš, da obstajajo višja bitja. Jaz te zasmehujem. Svojo namišljeno inteligenčno nadvlado stopnjujem s sarkazmom, in jo skušam maskirati za nekaj več kot je. Nič drugega me ne poganja kot zavist, da lahko verjameš z vsem svojim bitjem, da je nekaj več tam zunaj. Nisem pripravljen sprejeti tega. Še več, nočem ti odpustiti zaradi tega. 
 
Silo se da čutiti, čeprav je neizmerljiva?
 
Prevečkrat so me speljali na led. V tem pogledu, pravcati tepec brez primere. V tvojem pogledu, ranjen bel golob. Preveč čustven za obstoj. Ne spoštujem tvojega mnenja, ne cenim ga. Le kako bi ga lahko, če pa imaš o meni tako dobro mišljenje.

pritisk z visokim tlakom

Štiglic Dejan
02.02.2016 12:28 (Feb 02, 2016)

niso bile sanje
niti se ni zares zgodilo

tlak je bil visok
zrak redek kot na vrhu nebotičnika

se pogovarjam z marsovci?
nemogoče, saj sem samo šimpanz

no, manjka mi kakšna dlaka na kakem koncu telesa,
sva pa še zmeraj v bližnjem sorodstvu

v glavnem pa se mi poraja vprašanje

čemu bi se ONI pogovarjali ravno z MENOJ?

zakaj se osredotočati na enega človeka,
na enem planetu,
na enem mestu,
zmeraj na enem in istem mestu,
ko pa mora biti toliko zanimivega povsod drugod,
kamorkoli stopi galaktična (ali astralna?) noga

nič drugačen nisem od vseh tistih,
ki strmijo v nebo in se sprašujejo ter kričijo

ZAKAJ JAZ!?

pa je odgovor ravno tako preprost kot vprašanje

zakaj pa NE TI?

svet je ravno tako bizaren kot je absurden
poln neumnežev
poln srboritežev
poln borcev
poln ljubimcev
poln sovražnikov

pol je ljubimcev
pol je sovražnikov

da ti kolikor toliko uspe
moraš spustiti notranjega norca iz povodca

za trenutek postati blaznež brez okov
ali še raje:

BLAZNEŽ BREZ POMOŽNIH KOLESC!

tudi blaznost, ko

Oglasi

pozdravljeni sem gospa teodora andreea, podjetnica nafte, ki ponuja posojila v obsegu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva in hipoteke. za razliko od nekaterih podjetij sem specializirana samo za posojila podjetja, osebna posojila, refinancirajte svoje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam izkažem spoštovanje, vljudnost in storitev, ki si jih zaslužijo. kot posojilodajalec pooblaščen in odobren, s skoraj desetletjem izkušenj. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili, da bomo dali posojila za pomoč posameznikom, ki moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 25000 €

        pozdravljeni sem poseben belgijski državljan, mednarodne finance v banki izkoristim vaš e-poštni naslov, da vas obvestim, da odobrim posojila fizičnim osebam z obrestno mero 2% v obdobju po vaši izbiri. od 5.000 € do 9000.000 € se vračilo začne 2 meseca po nakazilo na vaš bančni račun se izvede z mesečnim plačilom. če želite, se obrnite na mene po e-pošti za več informacij. moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com najlepša hvala .

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 65000 €

    zlasti sem francoz in finančni direktor upravljanja nepremičnin, gospodarski akter. med posamezniki dajem posojila po nizkih obrestnih merah. ste bančna prepoved, za poplačilo starega dolga potrebujete denar, banka vam je prepovedana in nimate naklonjenosti bank, ali bolje, da imate projekt in potrebujete financiranje, slab kredit ali potrebujete denar za plačilo računov, sredstva za naložbe v podjetja. če potrebujete posojilo, se obrnite na mene, če želite izvedeti več o mojih pogojih. zapuščam vas   moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com   p.s: naslednikom le posojam, da mi jih povrnejo. opomba: ni resno in šaljivci se vzdržijo

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 500000 €

posamezni francoski, švicarski, belgijski, kanadski, za finančne težave, ki ste jih končno imeli, ste potrebovali denarna posojila med posamezniki izstopite iz zastoja, ki ga banke izzovejo, tako da zavrnete datoteke za izdajo kreditnih vlog. posameznik vam lahko dam posojilo potrebnega zneska in z zelo dostopnimi pogoji, ki vam bo olajšalo življenje. tu so področja, na katerih vam lahko pomagam: * finančni * hipotekarno posojilo * naložbeno posojilo * konsolidacijski dolg * kreditna linija moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 20000 €

      pozdravljeni iščete posojilo za oživitev svojih dejavnosti ali za realizacijo projekta ali za nakup stanovanja, a žal banka vas postavi pod pogojem, da me ne morete skrbeti, jaz sem zasebnik posojila, ki segajo od 5.000 € do 2.500.000 € vsem ljudem, ki lahko spoštujejo drugje, obrestna mera znaša 2% na leto. denar potrebujete iz drugih razlogov; ne oklevajte, da me kontaktirate za več informacij. moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 16000 €

bi radi imeli rjuhe v takih barvah, ki se ujemajo s prevlekami za odeje in vzglavnike? kupite jih lahko pri https://minu.si/collections/rjuhe. še lažje pa je, če pri njih naročite kar celotno posteljnino. preverite njihovo ponudbo.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

če vas zanima, kje lahko prespite v okolici bohinjskega jezera, je najbolje, da preberete ta članek: camping bohinj - https://www.altitude-activities.com/all-you-need-to-know-about-camping-bohinj.  

Kategorija: Počitnice

Cena: Pokličite za ceno

iphone, running ios 13. earpods with lightning connector. lightning to usb cable. 5w usb power adapter. documentation.   contact name: henry gustavo email: h.gustavo@outlook.com gmail: henrygustavo209@gmail.com skype: enquiry-musicalstore whatsapp: +1(825) 994-3253    

Kategorija: IP telefoni

Cena: 1000 €

potrebujete novo odejo za vašo posteljo? na minu: https://minu.si/collections/odeje so vam na voljo različne prešite odeje, rjuhe in moderne posteljnine. preverite njihovo ponudbo še danes.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj