Veverička Anja

Prijatelji (4)
Irene Vrchon
Peter Filec
Ana Kos
Branko Gaber
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Lojze in Mici... ljubezen na prvi pogled
˝Jebela cesta, kam gre ta svet!˝
Veverička...
Čokoladni sufle...
Nedeljski večer
SAM!
Prijateljstvo...
Kdo se s koga dela norca?
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
avgust 2019
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Kdo se s koga dela norca?

Veverička Anja
27.02.2014 21:40 (Feb 27, 2014)

Resničnostni šovi. Psihološka igra in igranje s čustvi ljudji, ki so ali niso pripravljeni na tovrstno izpostavljenost. Ne glede na to, da sem jih vedno spremljala samo preko raznih rumenih tračev, sem se danes bolj po naklučju kot načrtno ustavila na šovu Zmenek na slepo. 

Za vse tiste, ki teh zadev ne spremljate na njihovi spletni strani šov opisujejo s temi besedami. 

˝Resničnostna oddaja Zmenek na slepo, ki jo vodi Jasna Kuljaj, je razburljiv ljubezenski eksperiment, v katerem se tri samske ženske in trije samski moški za tri dni preselijo v skupno hišo, vendar imajo dekleta svoj apartma, fantje pa svoj. Vsi stiki med nasprotnima spoloma potekajo le v temnici, kjer sodelujoči ne vidijo popolnoma nič, na drugi strani pa bodo gledalci dogajanje v temnici lahko spremljali s pomočjo posebnih infrardečih kamer.

Zaradi popolne teme se morajo dekleta in fantje zanesti na svoje čute – sluh, dotik in govor. Izmenjajo si tudi nekaj osebnih predmetov, po treh dneh pa se za trenutek prižgejo l

Prijateljstvo...

Veverička Anja
24.02.2014 20:13 (Feb 24, 2014)

Danes sem prebrala tole misel neznanega avtorja: 

˝Prijateljstvo je najtežjke razložiti. Ne naučiš se ga v šoli. Toda, če se nisi naučil pomena prijateljstva, se v življenju resnično ničesar nisi naučil.˝

Ko se malo zamisliš v kakšnem svetu živimo, hitro ugotoviš, da živimo v svetu tehnološkega napredka, hitrega tempa in pomanjkanja časa. Večkrat govorimo, da je svet razvrednoten, da ˝naša˝ generacija ne pozna več vrednot, da mladi več ne znamo ceniti medsebojnih odnosov, solidarnosti, tolerance in komunikacije. 

Vsak človek potrebuje prijateljtvo. Le-to je ena temeljnih vrednot, h kateri težimo vsi, saj vsakdo potrebuje koga, ki mu lahko zaupa, s katerim se lahko veseli in s katerim deli svoje skrbi. 

In tako kot vsi, sem se tudi sama na popotovanju po življenju srečevali z različnimi ljudmi in njihovimi karakterji. Eni so pustili v meni lepe občutke, spet drugi so mi podarili nove izkušnje za nadaljno potovanje v življenju. 

Prave prijatelje pa sem začela spoznavat šele kakšno leto n

SAM!

Veverička Anja
19.02.2014 18:56 (Feb 19, 2014)

Povzeto po Aleš Čerin

“Sam, sam, … “ zahteva dveletni vnuček, ko si želi sam obuti copate, kot vidi, da si jih odrasli obuvamo sami. “Sam, sam, … “ vpije, ko hoče sam “pošraufati” kolo, tako kot vidi očeta. “Sam” je ena od njegovih bolj pogostih besed. Neverjetno, kakšno željo kaže, da bi delo, ki ga na videz še ne zna opraviti samostojno, opravil sam. Odrasli pa skoraj tekmujemo, da mu “samo-stojnost” – pri dveh letih je samostojnost “le” v tem, da si sam obuje copate – onemogočamo in mu stalno nekaj “pomagamo”. Tako namreč, da opravimo delo namesto njega. Zgleda, da je v človeka položeno, da že od malega pridobiva nova znanja in spretnosti, da si želi pridobiti samostojnost. Odrasli pa kot, da ga pri tem oviramo in mu nekaj kar je naravno, preprečujemo. Že pri dveh letih!

Skrb za otrokovo nesamostojnost se začne v otroštvu, …

S tem nadaljujemo skozi otroštvo … Se spomnim primera, ki se mi zdi prav boleče ilustrativen. Nekoč sem v bolnišnici spremljal obnašanje mame, ki je prišla po s

Nedeljski večer

Veverička Anja
16.02.2014 18:49 (Feb 16, 2014)

Nedelja popoldan/zvečer. Sedim na kavču in v daljavi slišim odmev TVja, čeprav je zvok dejansko od mene oddaljen samo slaba 2metra. Pes od popoldanskega norenja ves utrujen leži meni na trebuhu in gleda v TV. Sicer vsake toliko časa dvigne glavo in nekaj zajamra, ampak deluje, kot da pozorno spremlja prepiranje "wanna be brides" v resničnostnem šovu. 

Jaz razmišljam. Misli mi uhajajo in kmalu se ne ukvarjam več z okolico okrog sebe. 

Par dni je minilo, odkar se je S. vsa prerojena vrnila iz Istanbula. Ker smo jo, preden je šla seveda vsi v firmi "napadali", da nam mora nekaj prinest se je obljube držala. Jaz sicer svoje torbice nisem dobila, me je pa presenetila s turškimi dobrotami. Tako meni, ki nisem strastna kofetarica (kavo pijem kadar se nanjo spomnim, beri enkrat na 14dni) vsako jutro diši z ljubeznijo pražena prava turška kava. Tudi če pijem raje mleko s kavo, kot kavo z mlekom občutim okus prave kave. Barcaffe se lahko skrije. :) prinesla mi je še pistacije, ki me še čakajo,

Lojze in Mici... ljubezen na prvi pogled

Veverička Anja
06.02.2014 21:18 (Feb 06, 2014)

Glede na to, da se bliža najbolj komercialni (ameriški) praznik zaljubljencev si boste mnogi , ki berete ta post si boste predstavljali, da bo beseda tekla o dveh zaljubljencih v tretjem generacijskem obdobju, ki sta se vedno zaljubljena kot prvi dan, a se na žalost motite. 

Štorija je taka :) 

Začelo se je par mesecev nazaj, ko je meni končno uspelo "pisarno", ki je zasedala moje stanovanje preseliti v prave poslovne prostore. Odločitev, da se po slabem letu že končno naučim ločit kuhinjsko jedilno mizo in pisalno mizo je bila, kljub dodatnemu finančnemu zalogaju ena boljših odločitev v moji karieri. In ko sem končno pobelila vse pisarne in uredila po svojih željah  sem se lotila še "domačnosti" stanovanja. 

Moram priznati, da se je vikend preživet na lestvi in kolenih, nenehno brisanje prahu, ribanje kopalniških fug in par zlomljenih nohtov obrestoval. Končno sem lahko zadihala s polnimi pljuči in se počutila spet doma. 

Sledil je še najljubši ženski del - shopping. Novi vzglavnik

Čokoladni sufle...

Veverička Anja
02.02.2014 22:34 (Feb 02, 2014)

Maša je sedela za mizo ob oknu v priljubljeni ljubljanski restavraciji. Majhne rdeče vrtnice in na pol ugašajoč plamen sveče, so ji delale družbo. Nekje v daljavi, pri točajnem pultu je bilo slišati nežne zvoke španske kitare. Vzdušje je bilo nedvomno romantično. A bila je tako sama.

Na začetku je to ni motilo. Nekaj separejev stran je sedel ugleden starejši gospod, svetlih las, ki je ravno večerjal s svojimi starši. Njen martini je prispel. Srknila je požirek.

V prostor je vstopil par.

Maša je brala svojo knjigo. Vsi so strmeli vanjo. Sprva se je zdelo popolnoma neškodljivo, ampak ko so tretjič zastrmeli vanjo se je počutila kot žival v živalskem vrtu, vsem na ogled. Njen obraz je v hipu postal popolnoma rdeč. Preusmerila je vso pozornost nanjo. Videti je bilo, da se ljudje zavedajo njene sramote.

Dejansko je bila sam svoj otrok. Na počitnice se je vsako leto odpravila sama. Tudi ko je šla v kino je šla sama. In prav tako si je zamislila tudi lagodno sobotno kosilo, s knjigo in nek

Veverička...

Veverička Anja
29.01.2014 17:23 (Jan 29, 2014)

Kljub temu, da sem zanemarila PWja, za kar se iskreno opravičujem njegovemu očku Brankotu, nisem nehala razmišljati. 

________________________________________________________________________

Že kar nekaj časa (ko imam čas) si glavo belim s tem, kje sem sploh dobila navdih, da sama sebe poimenujem Veverička in s tem povezano tudi deblo, v katerem se ta veverička skriva. 

Šla sem raziskovat življenje veveričke in ugotovila, da jo opisujejo s podobnmi lastnosti, ki so prisotne tudi v mojem delu sveta. Aktivnost, skrb za prihodnost, integracija dela, shranjevanje, akcija in igrivost so lastnosti, ki jih boste našli pri vsaki, čeprav še tako majhni veverički. Je prava mojstrica v zbiranju hrane in skakljanju iz veje na vejo, pa tudi v zbiranju in povezovanju igrivosti in obveznosti. 

Sporočilo, ki ga lahko preberemo iz njenega življenjskega sloga je, da ljudje življenje jemljemo preveč resno, ne vzamemo si časa in prostora za počitek, ter zbujanje otroka v nas. 

Naše vsakdanje obveznosti so

˝Jebela cesta, kam gre ta svet!˝

Veverička Anja
21.11.2013 21:41 (Nov 21, 2013)

Na prvi pogled bi rekla, da je moj četrtkov večer popolnoma običajen. 

Ležim na kavču, psička, ki je že tako cel dan potrpežljivo čakala na mojo pozornost mi leži na trebuhu in gleda TV. V moji desni roki mobilnik, v levi mi nekako uspe držat tablični računalnik, usklajoč urnike za jutri. S pogledom švrknem na kuhinjsko mizo, ki se bo ravnokar zlomila od kupov papirja, na njej pa svetlobo oddajata dva službena računalnika. Moj najboljši prijatelj se trudi urediti neke zadeve, ki jih med njegovim delovnim časom pač ne more... na daljavo seveda, da bo ja trajalo dlje. 

Verjamem, da ob vsem tem opisu tudi vi pomislite na besedo ˝OBUP!˝ Čeprav me čaka še na kupe dela mi misli uidejo na pretekli vikend, ko sva imeli s prijateljico S. ˝babji večer˝. Začelo se je s pripravljanjem solate in kupom smeha :) Ne glede na to, da delava skupaj, da se slišiva tudi po petkrat dnevno, si imava vedno ogromno stvari za povedati ... ženski pač :). 

Po dobri uri nama le uspe pripravit solato in skledo poko

Beautiful Commercial From Thailand Disconnect to connect VIDEO - YouTube

Get off your Electronic devices and experience life.

Oglasi

2661.) kriv - jason pinter

Kategorija: Šport

Cena: 25 €

4691.) nomadi brez oaze  -  boris pahor

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5885.) vidna tema - izpoved o depresiji - william styron

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 12.99 €

6455.) oj, hišica očetova - cilka dimec žerdin

Kategorija: Naravoslovje

Cena: 9.99 €

6983.) luč fantastike - terry pratchett

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

https://www.naravni.si/blog/filtri-za-vodo/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

dober dan,   ste v kakšni finančni krizi? ali vam je banka zavrnila posojilo? ali potrebujete posojilo? ne skrbite več, ker je podjetje, ki je tu, da vam pomaga, daje posojila tako posameznikom kot podjetjem od 2000 evrov in več, obrestna mera je dostopna. če vas zanima, se lahko s svojimi prošnjami obrnete na hopkinsonloan@outlook.com.   hvala.  

Kategorija: Storitve

Cena: 10 €

v kolikor igrate igre na srečo, spremljate športi in radi tudi stavite, imate sedaj možnost, da ob registraciji na spletni strani: https://www.betsonhand.com/sl/william-hill/william-hill-bonus/ prejmete tudi william hill bonus.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kakšna znaša pokritost lte 4g omrežja pri enem izmed večjih operaterjev v sloveniji. na njihovi spletni strani si lahko ogledate zemljevid: https://www.a1.si/omrezje/hitrost-interneta-4g-lte

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

https://www.naravni.si/tehnologija/filtri-za-vodo.html

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor razmišljate o nakupu kvalitetnega mobilnega telefona in zanj ne želite odšteti celega premoženja, je smiselno, da razmislite o nakupu samsung galaxy a7. zmogljiv telefon po ugodni ceni, ki vas bo zagotovo navdušil. več lahko najdete in preberete na naslovu: https://www.a1.si/telefoni/samsung-galaxy-a7-zlata

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

računalnik all in one envy velja za premium izdelek hp.  z top procesorjem in ločeno grafično kartico, nudi hitro in zmogljivo delovanje.  primeren tudi za zahtevne igerce!     

Kategorija: All-in-one računalniki

Cena: 1499 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj