Članek
Kandidat za župana Maribora mag. Tomaž Kancler MISLI DRUGAČE!
Objavljeno Sep 03, 2014

Na današnji novinarski konferenci sta predsednik mestnega odbora SDS Maribor Gregor Pivec in predsednica ženskega odbora SDS Maribor Kaja Medved predstavila kandidata za župana mag. Tomaža Kanclerja in listo za mestni svet.

"Na listi imamo kompetentne ljudi, ljudi, ki vedo, zakaj gre in ki vedo, kako mesto peljati drugače", je uvodoma dejal Gregor Pivec. "Tomaž Kancler je naš kandidat in nobenih dilem o tem ni bilo", je poudaril. Po izobrazbi je arhitekt, pozna mesto, kot podžupan je nabiral izkušnje in se seznanil s težavami in dobrimi stvarmi mesta. Program, ki smo ga pripravili in ga bomo predstavili tekom volilne kampanje, je realen. 

Pivec je še dejal, da je kot predsednik odbora nosilec liste za mestni svet, nadaljnja sestava kandidatov pa odraža izkušnje in nekatere nove obraze. Lista je popolna in na njej je 45 kandidatov. Tudi na listi za mestne četrti in krajevne skupnosti je veliko ljudi, ki so že delali na lokalnem področju, poznajo lokalne probleme in bodo lahko kvalitetno zastopali lokalne interese. 

Predsednica ženskega odbora SDS Maribor Kaja Medved je dejala: "Veseli me, da sta na kandidatni listi SDS za mestni svet povsem enakomerno zastopana oba spola, ženske in moški, ter, da je na listi, na izvoljivih mestih tudi nekaj mlajših kandidatov, s čimer prinašamo svež veter in nove ideje za prihodnost našega mesta". Kot predsednico ženskega odbora jo tako posebej veseli, da so bile pri oblikovanju liste upoštevane ne le uzakonjene spolne kvote, ki predvidevajo 40% zastopanost žensk, temveč soo stopili korak dlje, listo povsem uravnovesili in je na njej zastopanih polovica žensk in moških vseh generacij. "Tako imamo priložnost, da sooblikujemo prihodnost našega mesta po meri vseh generacij", je zaključila. 

Tomaž Kancler je v uvodu dejal, da "MISLI DRUGAČE, pa ne samo misli, tudi zna, ve in bo," zato vnovič kandidira za župana. "Imam pripravljen program, ki presega ideološke delitve. Ta ne ločuje med našimi in vašimi, ampak išče in združuje posameznike, ki hočejo in znajo iz Maribora narediti najboljše", je dejal. 

"Program je konkreten, sestavlja ga devet ključnih sklopov. Analizira in zaznava težave ter hkrati ponuja rešitev", je povedal. V naslednjih tednih bodo v Mariboru organizirali več dogodkov z uglednimi strokovnjaki in skupaj predstavili poglede in načine kako obrniti trend rasti navzgor in izboljšati pogoje bivanja Mariborčank in Mariborčanov. 

Zadnja politična dogajanja v Sloveniji so jasno pokazala, da zgolj dobri nameni še niso dovolj za izvajanje politike, za to je potrebno znanje, resnost, odgovornost ter poznavanje lokalne in državne skupnosti. K temu je dodal: "To ponujam kot mojo zavezo Mariboru! Na drugačen način in različno razmišljati o tistemu, kar vsi mislijo da že vedo, je osnova mojega programa. Torej, Tomaž Kancler MISLI DRUGAČE! Odgovornost je zapisana z velikimi črkami," in SDS sprejema odgovornost vodenja mesta! Kancler želi s tem programskim razmišljanjem nagovoriti vse občane Maribora, vseh 11 mestnih četrti in 6 krajevnih skupnosti.