Članek
BOLEZENSKA STANJA GLEJMO KOT SIPTOME
Objavljeno Mar 14, 2015

Zdravje je idealno ravnovesje med vsemi glavnimi deli našega bitja ... telesom, umom in dušo ... ter našim okoljem in vsem, s čimer se srečujemo.

Vse duhovne poti nam govorijo, na pogledamo vase. Pri vsem, kar je v zvezi z zdravjem, se vedno ravnajmo po tem navodilu. ... Vse zdravljenje pride od znotraj. ... Telo se zdravi samo. ... Seveda, za različno zdravljenje je potrebno izpolniti nekaj pogojev. ... Razumeti moramo osnovne vzorce svojega zdravja ... naše močne in šibke točke. ... Spoznati moramo svoje telo: kako se odziva na zunanje vplive, katere so njegove glavne močne in šibke točke, kaj lahko prenesemo in česa ne zmoremo.

Bolezen se pogosto pojavi v šibkem delu telesa. ... Oslabljeni del je lahko posledica stresa ali pa je občutljiv zaradi naših genov. ... Ta občutljivost ne pomeni, da nam je bolezen usojena. Lahko da imamo v telesu biološko šibko področje, vendar zaradi naše svobodne volje ni nujno, da tam zares zbolimo.

Bolezensko stanje glejmo kot simptome. ... Kaj to pomeni? ... Vsako fizično neravnovesje, nelagodje in bolezen je zgolj simptom. Bolezenski simptom je povzročilo in sprožilo nekaj drugega ... morda negativna čustva ali mentalni vzorec, stres ali kaj podobnega. ... Pogosto zanemarjamo svoje negativne vzorce in neravnovesje, dokler nas ne udari po glavi.

V večini primerov je fizična bolezen prijateljsko opozorilo našega telesa. ... Na ta način nam telo pove, da se je nekje porušilo ravnovesje. ... Ljudje, ki se podajajo na duhovno pot, radi zanemarjajo svoj fizis. ... Predstava, da z duhovnim življenjem avtomatično poskrbimo za fizične potrebe,... je napačno. ... Prava resnica je, da morata iti oba z roko v roki.

Če dovolj ne skribimo za fizični tempelj, si nakopljemo težave, pa če so naše misli še tako duhovne. ... Ta skrb vključuje pravilno prehrano, dovolj telesnega gibanja, dovolj počitka, pravilno dihanje.

Lahko smo najbolj duhovno obdarjena oseba na svetu, ampak če ne poskrbimo za telo na vse te načine, se nas bo bolezen zagotovo lotila. ...