Članek
NEDELAVNOST ... POSTANE NAČIN ŽIVLJENJA
Objavljeno Mar 02, 2015

"Počakali bomo, pa bo boljše."  ... Za nekatere postane to način življenja,... vse odlašajo na dan, ki ne bo prišel nikoli.

Zakaj nekateri vztrajajo v bedi? ... Upajo, da bo, da se bodo stvari izboljšale, kar same od sebe. ... Stvari se nikoli ne razrešijo in ne popravijo same od sebe, ampak ostanejo točno take, kot so bile. .. V najboljšem primeru se stvari spremenijo, ne pa izboljšajo. Stvari  .. /okoliščine, situacija, dogodki, ljudje/ .. se ne izboljšajo sme od sebe. .. Če je vaše življenje boljše, je to zato, ker ste .. vi storili nekaj konstruktivnega, da bi ga izboljšali.

Poglejmo model, kako lahko z nekaj precej preprostimi odločitvami uspešno opravimo. .. To je edino področje, ki ga lahko razčistimo brez truda, saj je edino, ki ste ga ustvarili sami, brez kakršnegakoli kulturnega pritiska, ki je v ozadju drugih področij napak

Veste, da bi določene stvari radi storili, ne zato ker so drugi tako rekli ali ukazali, ampak zato, ker so to vaše namerne odločitve. ... In vendar jih večina ne stori, čeprav si stalno govore, da jih nekč bodo. .. Odločitev, da boste v bodočnosti storili nekaj, kar bi sicer lahko storili zdaj, je zelo sprejemljiv nadomestek za to, da bi to zares storili, in vam dovoljuje, da se slepite, da se v resnici niste kompromitirali, ker niste storili tega, kar ste se namenili. .. Odlašanje na prihodnost, že v naprej vemo, da tega ne bomo storili.

Če ste oseba, ki živi na en način in trdi, da bo v bodočnosti živela drugače,... so to vaše izjave prazne. .. Ste preprosto človek, ki vedno odlaša in nikoli ničesar ne stori. .. Z nečim lahko odlašamo do neke točke,..potem pa se lotimo dela tik pred iztekom roka, zamujamo. ... S tem tudi slepimo sebe.  Če si za izvršitev naloge pustimo absolutni minimum časa, lahko potem opravičimo namere. .. Veste, da zaposleni ljudje postorijo mnogo. .. Če pa zapravljate čas za to, da se pritožujete, ker imate toliko dela, vam bo zmanjkalo sedanjih trenutkov, v katerih lahko zares kaj naredite. .. Nekateri so specialisti za odlašanje na prihodnje čase,.. v bodoče.

Če je odlašanje vaš način življenja, je to ena od tehnik, da se izognete temu, da bi kaj naredili. ... Tisti, ki ničesar ne stori, je pogosto kritik, se pravi, nekdo, ki sedi in opazuje tiste, ki delajo, potem pa modrujejo o tem, kako so zaposleni oziroma, kako delajo. .. če si samo opazovalec ter kritik kot vlogo storilca, tistega ki kaj dela, potem nehate rasti.

Življenje ni nikoli dolgočasno, vendar se nekateri ljudje odločijo,.. da jim bo dolgčas. ... oziroma, postanejo kritiki in opazovalci. ... Če kritizirate druge in s tem prikrivate lastno nepripravljenost za delo. ..... pozdravček