Članek
KOKOSOVO OLJE, POMOČ PRI HUJŠANJU
Objavljeno Feb 21, 2015

Zakaj je kokosovo olje tako učinkovito? ... Kokosovo olje je sestavljeno iz posebih vrst nasičenih maščob.  Zato sta kokosov oreh in kokosovo olje (mast),  izredno pomembni v kozmetiki in prehrani.

Dodajanje pravih maščob v prehrano pripomore k izgubi telesne teže in ne k njenemu kopičenju. ... Večina shujševalnih diet uživanje maščob odsvetuje. ... S takšnimi dietami lahko res začasno izgubimo nekaj telesne teže, toda čez čas težo spet pridobimo in za povr še nekaj dodatnih kilogramov.

Očitno je, da  vse diete z malo maščobami ne  upravičjo  pričakovanj. ... Zakaj ne? ... Če uživamo hrano z malo maščobami,... telo takšno prehrano doživlja kot stradanje, in da bi rešilo življenje in prihranilo telesno energijo,...upočasni presnovo.

Kadar človek res nima kaj jesti, je takšen mehanizem smotrn, če pa ima človek dovolj, vendar ne želi veliko jesti,... pa je škodljiv. ... Kajti čim več kalorijam se človek odpoveduje, tem počasnejša je njegova presnova. ... In tako se zgodi, da ljudje lahko uživajo tudi manj kot 800 kalorij (3349,44kj) na dan, pa kljub temu ne shujšajo. ... Če nato začnejo uživati več kalorij, pa se zaradi preveč upočasnjene presnove vse dodatno zaužite kalorije spremenijo v... maščobo in shranijo.

Potrebni so tedni, preden telo ugotovi, da ni več razloga za stradanje in znova zažene presnovo, vendar človek do tedaj že povrne prej izgubljeno težo.

Takšno debelost celo imenujejo ... debelost, ki jo je povzročila dieta. ... Če pa tisti, ki želi shujšati, ob malo kalorijah uživa tudi pravo vrsto maščobe,... na primer ... kokosovo olje  (mast), telo takšne diete ne prepoznava kot stradanje, temveč kot izbiro, zato presnova ostaja enako dejavna. ... Kokuri več vnesene hrane in človek izgubi več kilogramov.

Maščobe potešijo lakoto, zato človek nima občutka, da bi stradal. ...Počuti se veliko bolje in tudi uspešnejši je.

Kokosovo olje pripomore tudi lepoti ter zdravju, omogoči, da imamo čisto kožo, sijoče lase in čvrsto postavo.

Si ne znam predstavljati življenja brez kokosovega olja. ... Vsak dan ga zaužijem tri ali štiri žlice, in sicer na različne načine: na solati, v vseh jedeh ter sladicah. ... Pa tudi v svoji kozmetiki, kot so: kreme za telo in lica itn. ... Zame je pravi čudež. ...