Članek
DELI IN VLADAJ
Objavljeno Jan 30, 2015

Taktika deli in vladaj .. "Divide et impera", so poznali že stari rimljani in so jo s pridom uporabljali. ...  Ko vse to gledam, berem in poslušam, vsa ta dogajanja na političnem parketu, kaj se dogaja med nami  in znami ter v državi,..  mi ta rek vse pogosteje prihaja  na misel.

So naše politične stranke res izraz svobodnega združevanja ali pa je njihov smisel,... da se ljudje prepirajo med seboj in izgubljajo čas in energijo v medsebojnih obračunavanjih,... namesto da bi stopili skupaj in naredili nekja koristnega za svoje državljane? ... Zato je tudi med našimi ljudmi politika tako ne cenjena.

Komu je torej v interesu, da smo sprti med seboj? ... Namesto povezovanja smo državo razdelili na kopico majhnih  OBČIN .. /212), ki večinoma ne zmorejo dobro in uspešno opravljati vseh svojih nalog.  Koliko županov, podžupanov, tajnic, svetnikov itn. ... Pričakujejo pa tudi pomoč države, pri tem pa pozabljajo, da smo ... država mi vsi. ... Delitev je nešteto. Gospodarstvo pravi, da ne zmore bremena  vseh davkov itn. ... Javni sektor po drugi strani pravi, da se že leta odpovedujejo in da ne zmorejo več normalno delovati. ... Ničesar pa ne naredijo naredili spremembe, reorganizacijo ali prestruktuiranje itn.

Delavci so marsikje izkoriščani. .. Lastniki pa pravijo, da imajo delavci preveč pravic. Po drugi strani pa lastniki kopičijo lastno bogatstvo na račun izkoriščenih delavce. ... In še, in še ............

Si bomo res pustili oprati možgane z idejami in lažmi naših vodilnih in njihovih špiclov?. ... Razmislimo torej, kaj bi bilo treba spremeniti!? ... Ali res mislijo, da bodo v neskončnost s silo vzdrževali tako neravnovesje? ... Ali se mi- ljudje vprašamo, kam vse to pelje oziroma, kam nas pelje ta politika? ... A je cilj politike, v širšem smislu ... propad ... kolaps? ... Moja čut mi pove, da slednje. .......

Kaj menite VI?