Članek
Naključij ni, so le naKLJUČJA
Objavljeno Jan 27, 2015

Tole kar bom zapisala, priporočam v branjesamo tistim, kateri vidijo dlje od TV ekrana in od svojaga nosa. Skeptike, ege in tiste z naučenimi uzorci ter kratkovidnim, pa odsvetujem branje le tega. Svoje pomisleke in kakšne smešnice, naj prilepijo na svoje čelo. ... Sem pač takšna kot sem, vidim dlje, cenim se in rada se imam.

Leto 2015, bo leto sprememb, bo tudi takšnih, da bomo lahko zadihali vsaj z polovičnimi pluči, če ne še z polnimi.  Leto obnove  in rehabilitacije skoraj na vseh področij, tako v naravi, kot tudi med ljudmi.

Na političnem področju se nam obetajo kar pozitivne spremembe. Politiki se bodo začeli obnašati bolj človeško in bodo znali prisluhniti ljudem in stiski. ... Kdor ne bo znal prisluhniti, bo izločen, bo moral spakirat  kovčke in oditi. ... Začeli se bodo zavedati, da so na položajih zato, ker so izbrani od ljudi, ki so jih izvolili, jim zaupali. ...  Začeli se bodo zavedati, da so res oni tisti, ki lahko naredijo veliko za to državo in ljudi. ...  Imeli bodo možnost pokazati svojo človeško plat. ... Končno bodo začeli izpolnjevati svoje obljube, še od osamoosvojitve Slovenije. V vsakem primeru bo na politični sceni zapihal nov, svež veter. Pa saj je skrajnji čas, mar ne!? Ljudje bodo začutili, da so del te države in bodo začeli graditi nove domove iz pogorišč, ki so jih povzročile nekaterih prazne glave ter pohlep.

Začele se bodo tudi sanacuje, kot so ... /žledolom, poplave, plazovi/, ampak v stilu ... nove delovne brigade, povezovanje ljudi.  No, menim, da bo  to napredek, da bomo se zopet družili in koristno sebi in družbi naredili za varnejšo in bolj prijazno prihodnost. .. Napredovalo bo tudi kmetijstvo, kmetje se bodo preusmerjali v tisto panogo,.. pridelavo in predelavo naravnih dobrin za prehrano, ki bodo iskana na domačem in tujem trgu, predvsem na tuje trge.  Kar okrepi tudi gospodarstvo. ... Zmanjša se tudi brezposlenost, saj nove perspektive odpirajo nove poti in tudi nova delovna mesta. 

Zbudili se bomo iz grdih sanj in se zavedli in zavedali, zakaj smo tu in kaj nam je počet za naše dobro.

Naš premier vlade, če mu ne bodo pomagali njegovi lastni ljudje, mu ni pomoči. Če se ne bodo vsi skupaj vsedli, najdli skupen jezik, prenehali eni druge obtoževati, polena podmetavati, se jim in nam nič dobrega ne piše. A vendar vidim, da prevlada zdrava razum in steče pogovor in vskaljevanje. Vse stranke se bodo morale vsest se zbogat,... katere niso za napredek, bodo šle v pozabo, bodo izločene.

Evro bo še izgubljal svojo vrednost, a vendar bo v svetu cenjen in se ustali. Glede menjave valute, se ne bo še nič zgodilo, vsaj še nekaj let ne. O tem bom pa takrat pisala, ko bo čas zato.

Na področju kulture se bo nivo dvignil, ker v ospredje pridejo ljudje s srčno kulturo. ... Celotni svet se bo začel postavljati na noge, bo pa potrebno veliko dela in truda, a se bo obrestovalo. Tisto kar je bilo do sedaj na površju, bo padlo dol, .. kar pa je bilo zanemarjeno, opuščeno,... bo priplavalo navzgor na površje. Tisto vmesno pa ostane, tako kot je.

Da ne pozabim na športnike,... bodo dosegali vrhunske reziltate, kljub pomanjkanju sredstev. 

Pa še o naših tajkunih. Menim, da božja palica seže v še tako skrite blagajne in denar, ki je bil pokraden, bo vrnjen tja, kjer bi moral bit. ... No, seveda bodo lopovi nekaj tega denarja obdržali, a ne veliko več,  kot so si ga s ne "pridnim" delom prislužili. ... vse pride na svoje mesto.

Na dan bodo prihajale ne čednosti, ki so do sedaj dopuščali možnost, da so tajkunski prevzemi uspeli. A žal, vse prepozno, huda škoda narejena, težko popravljiva. Namerno propadla podjetja, in kupljena za malo cvenka, ne bo več moč nazaj vrniti. Je,  kar je. A storilci bodo znani in odstranjeni.

Denar, ki se je kopičil na skritih mestih, ... v davčnih oazah, bo javno razkrit. Razkril bo en tuj /evropski/ novinar.

In še nekaj o pravosodju in sistemu.  ... Za svoje napake se dobo posuli z pepelom. Seveda ne vsi, je nekaj tudi poštenih sodnikov, ki so morali delati drugače zaradi "višje sile".  ... A to višjo silo, bo odnesla roka pravice. Privilegiji privilegirancev se kar počasi rušijo, na zadnje bo tako kot domine, se vse sesulo, in vzpostavil nov red in  sistem. V enem  letu ali dveh, se na tem področju vse spremeni.

Do sedanja mafijsko sodniški "šefi" spakirajo kovčke in izginejo iz prizorišča, pogorišča, se razpršijo vse povsod.

Menim, da državo vodijo državljani in ne peščica privilegirancev in plačencev. ... Vse kar je bilo javnosti skrito, bodo na dan začele prihajati nečednosti, ki se dogajajo v bančništvu, saj so bančniki tisti, ki so dopuščali možnost, da so tajkunski prevzemi uspeli.

No pa še to,... naš dragi Pahor, bo moral pospraviti kovčke in se posloviti,... lutk res ne potrebujemo,... potrebujemo odločno in osebo z železno roko ter visokim inteligenčnim Q.  .. Vse je odvisno od,...če bo močno valovanje, plima in oseka,... se bo moral posloviti, žal za njega.

Ne bo lahko, a vendar bo leto prineslo veliko sprememb, katere se bodo pokazale v tekočem letu .. sproti,.. in še bolj v nadaljnem obdobju, v naslednjih letih.

No, še veliko bi lahko napisala, kaj se bo zgodilo in kaj ne, vendar menim, da je bolj smiselno, da ne vemo prav vsega, naj se zgodi, kar se pač mora zgoditi,... a v to sem prepričana, da se moramo zbuditi in pogledati resnici v oči in reči bobu bob.

Morda pa še drugič, o tej temi kaj napišem, ali opozorim, dam namig. ..........................