Članek
Kriza je prehod v novo življenje
Objavljeno Jan 25, 2015

Kriza, s katero smo soočeni danes, je za marikoga težka in za mnoge hudo breme. Predvsem za tiste, ki izgubljajo  službo in so stem postavljeni na rob preživetja. Vendar je ta kriza nujno potrebna za predbuditev iz omamljenosti, v katero nas je pripeljal naš način življenja, in ki nam v resnici jemlje človeškost in moč.

Vendar se situacija ne bo kaj dosti spremenila, če nas obremenjujeta še zaskrbljenost in strah. ... se moramo zavedati, da tisto, kar je na svetu najlepšega in najbolj dragocenega, je zastojn. ... Mar ne!?

Ta kriza kriči o nujnosti sprememb. Prisili te, da se ustaviš. ...  Saj smo se že ustavili! ... Kaj bomo naredili? ... Načine, kako bi pridobili nazaj svoje stare navade in možnosti, ali kako bi zaživlei drugače? ...  Kriza je čas, da nekaj spremenimo, da si vzamemo pravico do pogleda svojega življenja in tega, kar je zares pomembno v njem. ... Je čas, da se ozremo okoli sebe.

Kdo pa pravi, da s to krizo nismo na pragu nečesa zelo izjemnega in posebnega?. ... To krizo moramo razumeti kot priložnost, priložnost za spremembe, za drugačni svet, bolj prijazen človeku.

Hja, do takrat nas  čaka še veliko dela in naporov, dogajanj in stresov, za ene več, za druge manj ... a spremembe bodo...