Članek
Splet in svet
Objavljeno Jan 19, 2015

Že dolgo časa opažam, da se po družbenih omrežjih bliskovito širi velikanska količina nizkotnih, prostaških zapisov in pogovorov, filmi in fotografije ki jih ljudje lahkomiselno prebirajo ali poslušajo, ne da bi se zavedali, da se tudi nanje prenaša sovražna energija pišočega. Čimveč negativnega pisanja sprejemamo, tem bolje bomo nerazložljivo potrti in pa tudi prestrašeni. Ker noben človek na tej ljubi Zemlji ni .. otok, .. prihaja v resonanco z množičnimi negativnim razpoloženjem čedalje več ljudi.

Kaj nam je storiti, da ljudje ne nasedajo in berejo, poslušajo itn. kar ni uredu in nas pelje nekam drugam?

Ljudje je dobro ozaveščati o teh stvareh, jih opozarjat, saj niso dovolj seznanjeni niti o temeljnih zakonitostmi življenja,.. da  se vsakemu vrne to, kar počne in pošilja, in da bo vsak človek za vse slabo, ki ga je komu povzročil, nekoč moral plačati, če ne v tem, pa onstran, ali kot pravijo, v naslednjem življenju. ...  Onemogočimo dostop tudi otrokom do neprimernih strani na spletu, pogovorimo se z otrokom, mu razložimo, zakaj to ni uredu. Naj nima otrok v spalnici računalnik in ne televizije ter mobilnika, saj je to prostor počitka.

Splet je poln posnetkov  krutega izživljanja nad vrsniki, včasi celo nad učitelji, še bi lahko naštevala,.. vedeti moramo, da za tem in takšnimi stvarmi, ki jih prikazujejo, pišejo .....  tiči namen. .. Vse se vtihotapi v človeški um. ...