Članek
Super krvava Luna - Lunin mrk, 28.9.2015
Objavljeno Sep 27, 2015

Kakšen vpliv bo imel na dogajanje v Sloveniji?

V zadnjem vikendu v septembru se nam obeta  izredno zanimiv astronomsko astrološki pojav. 28.9.2015 ob 4:52 bomo imeli možnost opazovati in občutiti Lunin mrk, ki bo istočasno tako Super Luna kot tudi Krvava Luna.

Ta septembrski super popolni Lunin mrk na osi Oven –Tehtnica prinaša nemir in preobrate na področju medsebojnih odnosov vseh vrst, ne samo partnerskih, kajti os Oven Tehtnica v astrologiji simbolično predstavlja odnos jaz – drugi. V obdobju mrka lahko pričakujemo več razdražljivosti, eksplozivnosti in neobvladanega izražanja čustev. Povečana bosta subjektivnost in egoizem. Dogodki, ki jih bomo doživljali, bodo lekcije, ki nas bodo učile, da moramo včasih za dosego harmoničnih odnosov žrtvovati potrebo po moči, kontroli in nadvladovanju drugih. Lunin mrk posveti v naše nezavedno, v našo senco,  sooča nas s tistimi lastnostmi, ki jih pri sebi ne maramo, in jih zaradi tega projeciramo na druge. V medsebojnih odnosih nas drugi odslikavajo, so projekcijsko platno našega jaza. Problemi, ki jih imamo s soljudmi nam vedno kažejo na probleme, ki so znotraj nas. Šele takrat, ko bomo sprejeli  samega sebe v popolnosti, z vsemi napakami in vrlinami, bomo lahko zaživeli  v harmoničnih odnosih z drugimi.

Mrk bo še posebej močno vplival na ljudi in države, ki imajo planete in pomembne osebne točke na začetku kardinalnih znamenj (Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog). Energije mrka vedno prinesejo spremembe. V primeru, da je to Lunin mrk, so običajno te spremembe izven našega nadzora oziroma jih aktivira nenaden dogodek.

Republika Slovenija ima na začetku kardinalnih znamenj tako ascendent kot tudi Sonce. Lunin mrk tvori z njima negativne aspekte, tako da lahko pričakujemo v bližnji prihodnosti  precej nemirno obdobje. Mrk pade na os tretje in devete hiše. Tretja  hiša v horoskopu države simbolizira odnose s  sosednjimi državami, medije,  promet in ceste, deveta pa odnose s tujino, sodstvo, vero in visok študij.

Lunin mrk ima močan vpliv na množice, njegov vpliv se čutiti še preden nastopi. Ker torej že čutimo njegov vpliv, lahko v naslednjih mesecih v Sloveniji pričakujemo le še poglabljanje in eskalacijo krize z begunci, kot tudi nove zaplete z arbitražo. Zunanje težave pa nas žal ne bodo povezale, ampak nas  bodo ponovno razdvajale, tako da bo tudi za obstoječo koalicijo ta jesen kritično obdobje. Sonce v horoskopu države simbolizira, med drugim, tudi najvišje avtoritete v državi, ki lahko zaradi napetih aspektov mrka v naslednjih mesecih pričakujejo kar nekaj novih razkritij in nepričakovanih težav, ki bodo ogrožale njihove položaje.

Zasluge in zmote svojih preteklih dejan bodo to jesen najbolj občutili premier dr. Miro Cerar, predsednik Borut Pahor in prvak SDS Janez Janša.