Članek
V naslednjih 24 urah: mrk, Superluna, enakonočje ... VAUUUU
Objavljeno Mar 20, 2015

20.3.2015 ob 10:37  bomo lahko opazovali Sončni mrk. Trajal bo 2 minuti in 50 sekund. Viden bo na področju severne Evrope, vzhodne Azije in severu ter zahodu Afrike.  To je fascinanten dogodek, ki so se ga naši predniki bali, ker so smatrali, da je zatemnitev Sonca zelo slab znak in da takrat sile teme premagajo svetlobo. Zato so predvidevali, da mrki ne prinašajo nič dobrega.

Mrk se bo zgodil na 29 (zadnji stopinji) Rib, ki je tudi zadnja stopinja (od 360 stopinj) zodiaka. To je stopinja, kjer se stikata konec in začetek zodiakalnega kroga. Tako ta stopinja simbolizira menjavo časov in toka energije. Razpršena eterična senzitivna energija Rib se pretvori v ognjeno, živahno in dinamično energijo Ovna. Ker zadnja stopinja zodiaka predstavlja konec nečesa, bo to obdobje zaznamovalo zaključevanje nekih stvari zato, da bi se začelo nekaj novega. Prehajalo se bo iz ene ravni v drugo, kot na primer iz slabega v dobro.

Več o mrkih na http://www.e-astrologija.si/mrki-v-astrologiji/

Tradicionalni astrologi so pri razlagi in opisu delovanja mrka velik vpliv pripisovali tudi temu, če je mrk padel na katero od fiksnih zvezd.  Ta mrk pade na fiksno zvezdo Scheat iz ozvezdja Pegaz. Zvezda prinaša negativen vpliv, njena narava je Mars Merkurjeva. Povezujejo jo z nesrečami - pomorskimi, letalskimi in rudniškimi.

Ker se je Luna v tem času precej približala Zemlji, je jutri tudi Superluna.

Ob 23:46 pa nastopi enakonočje, Sonce vstopi v znamenje Ovna in na severni zemeljski polobli bo nastopil prvi spomladanski dan.