Članek
Pričakujmo zelo težavno polno Luno v čustvenem znamenju Raka
Objavljeno Jan 05, 2015

Polna Luna bo 5.1.2015 na 14° Raka. Iz sredine kardinalnega znamenja Raka bo s planetoma Uranom in Plutonom ter Luninima vozloma tvorila izjemno napeto mrežo aspektov, ki jo imenujemo Veliki kardinalni križ. Delovanje njegove eksplozivne napetosti lahko opazujemo v dogodkih zadnjih nekaj dni, ki so bili zaznamovani s kar nekaj nenavadnimi nezgodami in nesrečami.

V času vpliva polne Lune lahko pričakujemo povečano živčno napetost, nestrpnost in nepremišljenost. Ker je polna Luna v znamenju Raka, pa se bomo soočali tudi z nenadnimi silovitimi čustvenimi izbruhi in prizadetostmi. Še posebej to velja za osebe, ki imajo planete ali osebne točke med 12° in 15° kardinalnih znamenj (Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog).

Energija te polne Lune prinaša usodne spremembe, ki nas silijo v preoblikovanje samega sebe oziroma naše življenjske poti. Njeno napeto energijo lahko uporabimo za čiščenje vsega, kar je v našem življenju odslužilo svojemu namenu, pa naj bodo to ljudje, navade ali strahovi.

Polna Luna v zavedno prinese vsebine iz nezavednega. Ker je v čustvenem znamenju Raka, bo na površje v zavedno prinesla stare, potlačene čustvene vzorce, običajno pridobljene že v otroštvu. Le ti nas še vedno priklepajo na preteklost in nam onemogočajo napredek.