Članek
KDO MI JE UKRADEL PRIHODNOST?
Objavljeno Nov 03, 2013

Prihodnost, kaj je to ? Iz tega sledi vprašanje "do kdaj bom hlapec?" To so dejstva, ki so večini znana oziroma bi rekli "To vsi vemo". Pa je res tako ? Ravno kolumna Gorana Vojnovića iz sobotnega Dnevnikovega Objektiva z naslovom "To vsi vemo", mi je dala misliti.Citiral bi odstavek iz kolumne :... "A še bolj ko to, da redno izpadem edini preostali bebec v državi, me ob tem stavku (To vsi vemo) preseneča to, da preden mi ljudje povedo nekaj, kar čisto vsi vsi razen mene vedo, običajno zelo previdno preverijo, kdo sedi za sosednjo mizo, se nato malce nagnejo k meni in začno šepetati, kakor bi mi mi razodevali največjo skrivnost. Če gre sklepati iz teh in podobnih izkušenj, so torej v Sloveniji največje skrivnosti tiste, ki jih vsi poznajo" konec citata.

No iz tega sledi odgovor na vprašanje "Kdo mi je ukradel prihodnost?" Sami smo si jo ukradli !!! Ker si ne upamo izstopiti iz okvirjev ampak se pustimo voditi. Ne upamo na glas povedati resnice in to tiste resnice, ki jo vsi vemo. Povedati na glas vsi v en glas. Tako nikogar ne bi spustili zraven, nihče nas ne bi vodil in utrdili bi lastno prihodnost. Ta prihodnost bi bila samo naša "kakršna koli bi že bila".

Intervju z Robertom Baerom - Konec Jugoslavije (Skrivnosti Sveta) - v povezavi, marsikaj pove na to temo in to marsikdo že ve !!!