Dve težko razumni in moteči alineji predloga, ki me motijo pri pogodbi na novo nastale koalicije!

OddajRomano Rajkov, dne 2018-07-03 ob 11:02:43

Kaj ponuja Marjan Šarec v osnutku nove koalicijske pogodbe?

- povezava:

Vsak dan prvi - 24ur.com

Če me kaj moti pri tej koalicijski pogodbi, so to ti dve zelo moteči alineji predloga:

- kot prvo!... "Na področju zunanjih zadev so poudarili zavzemanje za obstoj močne in učinkovite EU ter zavzemanje za nadgradnjo evropske monetarne unije. Podpirali naj bi tudi vključevanje držav regije Jugovzhodne Evrope v EU in jim pri tem pomagali!"

- kot drugo!... "Za obrambne izdatke predvidevajo postopno zagotovitev sredstev proti 1,5 odstotka BDP, z zavezništvom pa bi začeli pogajanja za zmanjšanje števila bataljonskih bojnih skupin, torej z dveh na eno!"

Sami lahko vidimo in še kako dobro občutimo, da nam EU ne stoji ob strani, celo ignorira nas in to se je pokazalo že na večjih področjih, ko smo jih nujno potrebovali!... Tudi pri razmejitvi, najobčutljivejši spor, ki ga imamo z Hrvati v Piranskem zalivu, ki neprestano kršijo arbitražno zakonodajo, EU pa ne ukrene prav nič, na naša opozorila se požvižgajo. Vse je v rokah naše vlade, ki je dejansko nemočna, EU pa kot, da nismo del njih. V omenjeni pogodbi, pa je navedeno, kako se bo nova vlada zavzemala za nadgradnjo monetarne unije in strmela po širitvi južnih držav, da bi se tudi te, čimprej vključile v to nedejavno in za nas Slovenijo poniževalno evropsko družino.

Iz EU čimprej ven in se postaviti na svoje noge!..., Slovenija je bogata dežela, imamo vse, kar potrebujemo, če samo pomislite, koliko inovaterjev imamo in prav v te učne raziskave je potrebno vlagati, vlagati v razvoj za inovativnost in v gospodarstvo in ne podpirati evropske lenuhe, ki imajo za nas le zahteve!..., za dodatek k temu, nas pa še izkoriščajo in izčrpavajo na vseh možnih področjih.

Kot drugo, zmanjšali bi izdatke za zavezništvo NATA in zmanjšali bataljonske skupine, ki sodelujejo v raznih mafijskih pobojih po svetu. Naj se že končno prekine ta agonija z Ameri in NATOM!..., Slovenci nismo krvoločen narod in skrajni čas bi bil, da zapustimo to sodelovanje s sadistično vojsko, ki le uničuje pobija prebivalstvo in to le zaradi lakomnosti po nafti in zaradi prestiža, bogatenja na račun držav, ki jih uničijo in izropajo, pri tem pa se ne ozirajo na vse žrtve, med njimi celo veliko otrok. V kaj verujejo taki sadistični morilci, povejte mi!..., v samega hudiča, prepojenega s krvjo in še zdaleč ne v Boga, v kar se pretvarjajo z vso cerkveno mafijo, ki vero izkorišča za ugodje in prestiž bogatenja, na račun ubogih, preprostih ljudi sveta.

Naša vlada pa se naj rajši pobriga, da se uvede obvezno služenje vojaščine in vlaga denar v ta namen!..., lahko bi imeli zavidanja vredno vojsko, z najsodobnejšo opremo. Sami lahko postanemo dovolj močna vojska, tudi, če bi prišlo do kakega vojnega sranja. Če smo se bili sposobni ubraniti močni vojski JLA in to ne pripravljeni, se bomo uprli tudi novemu agresorju, če bi bila ta potreba. Zakaj imamo tako osiromašeno vojsko, da sedaj še čez preizkus ni prišla, le zaradi pretiranih zahtev NATA, zapomnite. Kako si sploh dovolijo zahtevati od te male državice toliko zahtev?..., izčrpavajo nas maxmalno, pošiljajo naše vojake v nevarna območja raznih svetovnih vojn in izpostavljajo življenjski nevarnosti. Le zakaj za vraga, le zakaj vas sprašujem, bitange naše na položajih?

Čemu nam je potrebno vse to, čemu?..., mala in še dokaj mlada državica smo in sami se lahko ubranimo, če bi bila ta sila potrebe. Samo naše odgovorne, bo o tem zelo težko prepričati, ker so preveč osladni in preveliki podrepniki tej sadistični amerokraciji. Mislim, da sta obe ti alineji v sami koalicijski pogodbi zelo zgrešeni in sporni!... in verjetno se bo, še kdo strinjal z mano! Kaj menite?

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Romano Rajkov
Romano Rajkov
Objavil/a 2018-07-03 11:02:43 (Jul 03, 2018)
Starejša objava Novejša objava
Vsak dan prvi - 24ur.com

Vodilni slovenski spletni medij: aktualni dogodki iz Slovenije in tujine, športne novice ter ekskluzivni prispevki iz sveta zabave.

ZADNJE OBJAVE
Na tematiko, ki je bila objavljena pred dnevi in o sporazumu, podpisu migrantske deklaracije
Skrajni čas, za izstop iz morilske zveze NATO!..., do kdaj bomo še sodelovali v morijah?
Kako v vlado, biti moraš FAJN POKVARJEN, kriminalec ali obsojenec, le tako se ti lahko uresničijo sanje.
Uničimo barbarstvo neoliberalov, ki ga moramo prenašati največ, preprosti državljani!
Zastrašujoči pogledi na osiromašeno bitjece!..., žal še zdaleč ne osamljeno in da srce zaboli!
V nemških medijih je zaznati prava norišnica!..., izgubila se je Angela Merkel, je morda zbolela?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
februar 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj