Članek
Nekaj misli o soočenju kandidatov za predsednika države, ki smo ga imeli moč gledati na televiziji PLANET
Objavljeno Oct 05, 2017

Soočenje sem si zelo pozorno ogledal danes in moram priznati, da sem morda malo razočaran nad kandidati, če jih gledam, ko nastopajo skupaj!..., posamične razgovore z njimi pa bi označil tako: (»Opozarjam pa vse, da je to le moje mnenje razmišljanja, ki pa vam ga nikakor ne želim vsiljevati!..., saj se razumemo, kajne?«)

In če se na začetku tega pisanja in mojega opažanja poglobim v besede Pahorja, bi imel reči le to: »Kup enih izgovorov, kaj bo rekla Evropa, kot, da nismo država, temveč hlapčevska dežela, ki moramo delati po direktivi zapadnjakov!« Na koncu soočenj, pa ga je najbolj usračkal, prvič pri nezbranosti in drugič pri njegovi izjavi na temo pomilostitve, kar mu je Popovič lepo zabrusil in to si je dejansko tudi zaslužil!..., po vseh njegovih besedah na soočenju, si G. Pahor nikakor več ne zasluži pridobiti še en mandat za predsednika države!... Njegovo razmišljanje v izjavah nikakor ne sodi v to visoko funkcujo, žal!

Pa, da nadaljujem pri G. Šarcu, skromen, zelo prevdaren, ne ustrašljiv, odločen, brez mencanja in z jasnimi stališči do raznih opredelitev, ki so nujne pri odločitvah take funkcije!... Jasen povdarek na ponašanje politika kot predsednika!...jasen pogled na pristojnosti, ki jih sedanji predsednik zanemarja ali se jim celo izmika z raznimi neutemeljenimi izgovori. Na soočenju, kot je v navadi pri Marjanu!..., biti kratek in jedrnat, ne zavlačevati stvari in čakati na predloge drugih, kar počne sedanji predsednik... Označil ga bom kar za dobrega kandidata in mu tudi zaupal svoj glas, ker si ga dejansko zasluži!..., Marjan je moj kandidat, pa čeprav ni v času soočenj nabral dovolj glasov, me ne moti!

Tretjega pa bi izpostavil G. Popoviča, ki ga tudi osebno poznam!..., človek velikih načrtov, zanesljivih uresničenj pri spremembah in v družbi kot taki!..., zelo sposoben politik, le malček preveč vihrav!..., gre z glavo skozi zid, če je to potrebno in po večini doseže svoj cilj, ki si ga je zadal. Eni ga vidite kot nepoštenjaka, primerjate z Jankovičem!..., pa vas sprašujem?..., kdo za vraga je pa še tako na hudičevo pošten in da tudi na občane ne pozabi, kdo?..., pokažite mi ga!!! Toliko narediti, ustvariti za mesta, kot sta bila pripravljena storiti prav ta dva, G. Popovič in G. Jankovič, jih ni veliko po Sloveniji! Bojimo se takih, kot je tajkun Bavčar in njemu podobni, ki nič ne ustvarjajo, temveč le kradejo, takih se bojte!... Vem da se je Ljubljana razcvetela odkar je županovanje prevzel Jankovič, vem tudi kako je cvetel Mercator vse, dokler ga ni politika G. Ropa odstavila.

Poznam pa zelo dobro tudi delo G. Popoviča, ki je Koper spremenil v turistično oazo. Koper je postalo cvetoče in zelo urejeno turistično mesto… Mnogi ne veste kako je bilo to mesto, predno je prevzel županovanje G. Popović! To vam lahko povem sam, da je bilo zanemarjeno, le industrijsko in ni kazalo znaka po turizmu, kaj, da bi se še kaj obnavljalo, gradilo!... Danes ni v Kopru m2, da ni obnovljen!..., dograjenih mnogo novih stavb, izdelanih in zgrajenih velikih zelo zahtevnih projektov in nihče mi ne more reči, kaki je Popko!... Vedite le nekaj, ne bom glasoval za njega, ker ne bi bil sposoben!..., temveč iz drugih razlogov, o katerih pa na teh straneh ne bom pisal, morda le to, da G. Marjan ne nosi v nahrbtniku ene same stare navlake!...Popović pa je zaslužen in moj drugi najbolj resnih kandidatov, katerega spoštujem in vem, da bi na področju sprememb v državi, naredil največ!... Bil bi najbolj uspešen od vseh kandidatov, tudi pred Marjanom, pa še kom drugim!... Popovič bi naredi v Sloveniji red, zapomnite si!...,vsaj kolikor bi bilo v njegovi moči-pristojnosti in ne bi poslušal nobenega od te stare navlake, politikov da mu solijo pameti, kaj še kake lobije.

Pa, da nadaljujem z kandidatkami: »Gospo Novakovo, Tomčevo in Makovec-Brenčič!«… Prav vse tri pametne, razgledane, dobro situirane, znajo vsaka po nekaj tujih jezikov in jim svetovna politična scena ni tuja. Podkovane na vseh področjih in zelo sposobne za to časti vredno funkcijo… Ali kaj, ker so prav vse preveč opredeljene strankarsko, kar za predsednika države, nikakor ni dobro! Novakova preveč predana RKC-ju, Tomičeva svojemu mafijozotu Janši, ki bi preveč vplival nanjo!..., obe pa še dodatno simpatizerki nemške kanclerke. Imel bi še kaj napisati o njima, pa naj bo to za enkrat dovolj! O gospe Makovec-Brenčič pa le to, da se za njo vleče nekaj malega navlake, kar je pošteno vrnila in naj ne bi smelo imeti velikega vpliva na glasove!..., od vseh treh, še najbolj primerna!... In kot sem napisal že na začetku tega odstavka, veljajo vse te dobre lastnosti tudi zanjo, zato se nimam namena ponavljati.

Kaj pa, ostala mi je še edina iz soočenja in kot ste lahko opazili, je to vsaj z nepremičninami, najbogatejša dama, Gospa Likovič!... In kaj naj povem še zanjo?... Z ENO SAMO BESEDO!..., vse tisto, kar ne sodi v funkcijo predsednika države. Ne bom rekel, da je neumna, pametna pa tudi ne dovolj, da nam postane predsednica!...Naj že končno po vseh letih v javnosti, spregleda, da ni več toliko privlačna in ne zaželjena!..., to opozorilo pa naj velja tudi G. Primcu... Preveč raznorazne navlake iz zgodovinske preteklosti, namišljene prevdarnosti in pretirane skrbi okoli otrok!... in vse preveč ponižanja drugih kandidatov. Kaj lahko iz vsega tega zaključimo?..., da še zdaleč ni primerna za to časti vredno funkcijo in so vse besede odveč. Naj rajši uživa še naprej v zelo dobri penziji, katere ji ne oporekam, si jo je zaslužila ali ne!..., prej si jo je zaslužilo veliko in vse preveč mnogih drugih, ki pa jim je neupravičeno znižana do uboštva.

Za sam zaključek bi imel povedati le še to, da ene kandidatke, katere ni bilo na soočenju, jo tudi ne poznam, zato jo ne bom komentiral!... Ostal je le še Šiško, tudi njega ni bilo na soočenju, ima pa veliko željo in na vsak način si želi prebiti v ospredje pri kandidatih, kar pa mu bo zelo težko uspelo!... Pri vsej navlaki, ki jo težko nosi s sabo, mislim, da ni primeren za predsednika države. Vse preveč je prikapljalo v javnost, kar mu zelo škodi in moral se bo s tem sprijazniti. Kriv ali ne, posledice so preveč obremenjujoče!..., zanj in za državljane, ki ne vedo, komu verjeti. Ne bom govoril, da ne bi bil sposoben, sigurno pa po vsem, ljudje začutijo nezanesljivost…

To bi bilo za enkrat vse, iz mojega videnja in stališča do kandidatov, Vi vsi pa presodite po svoji vesti, za koga se boste odločili in mu dali glas!... Imamo še nekaj dni in odločitev se mam že kristalizira, vseeno pa moramo presoditi pametno-premišljeno, da se ne bomo kasneje vlekli za lase!

Kot zadnja moja pripomba, pa televiziji PLANET, da je izključila dva kandidata za soočenje, ostalim prisotnim kandidatom pa zamerim, da se niso vsi protestno uprli taki odločitvi televizije. Ni fer in izgovori tv. nikakor ne zadostujejo opravičilu!

**********************************************************

http://4d.rtvslo.si/arhiv/predsedniske-volitve-2017/174495007

- sinoči na soočenjih RTV Slovenija, smo imeli možnost slišati tudi G. Šiška, ki se je v besedah in govoru zelo približal in dregnil v sam srž problema, ki ga doživlja naša država. Okrcal je Pahorja do obisti in mu dal misliti!... Všeč mi je bilo njegovo razmišljanje, ni mi pa všeč njegov nastop, pa čeprav po vsej verjetnosti, tudi sam ne bi nastopil nič drugače. In to je čustvena pripadnost ljudstvu!..., bravo Šiško, bravo!... Samo se tukaj tudi vse konča, kar se tiče kandidata, zakaj?..., vse preveč je nastrojen, preveč čustven, tudi dokaj odločen in celo trmast, svojeglav, neučakan, kot borec pa vsaka mu čast! Kaj me moti pri tem človeku?..., le to, da je kot osebnost prepojen in preobremenjen z preteklostjo, ki ni prav rožnata, pa naj bo taka ali drugačna!..., madeži ostajajo, tako pa tudi nezaupanje ljudi... Kandidatka, katero smo končno lako tudi spoznali, ne bi pa mogel kaj veliko napisati o njej, morda le to, da deluje zelo umirjeno, premišljeno!..., za enkat le toliko...

*************************************************************

Predsedniške volitve 2017

ODPRI SRAN IN PRISUHNI KANDIDATOM!...V Studiu ob sedemnajstih so se soočili vsi kandidati in kandidatke za položaj predsednika Republike Slovenije.

**************************************************************

Grega Repovž: " Borut Pahor je zlorabil funkcijo predsednika države!" - YouTube

Odgovorni urednik Mladine o liku in delu predsednika RS. Grega Repovž: " Borut Pahor je zlorabil funkcijo predsednika države,pač zato da se ima "lušten"! To ...

Azra, saj nisem tako hudo siguren vanj, do nekje me je najbolj prepričal, da misli resno in ne vlači za sabo nobene navlake, kar je zelo pomembno. Poznam ga tudi toliko, da se ne bo dal zavajati tako, kot to počne Pahorček. Kar pa se tiče upokojencev, govorim o tistih, ki so šli v upokojitev ta zadnja leta in dobijo miloščno, ne penzijo!..., vsi, kateri so šli v upokojitev pred leti, imajo kar dobre penzije, vedi pa, da je bilo v teh nekaj zadnjih let veliko ljudi, ki so bili prisiljeni iti v penzijo, če so hoteli sploh preživeti. Ni bilo zaposlitve in veliko njih si je uredilo tudi invalidsko, samo da imajo nek mesečen prihodek, s katerim pa danes zelo težko živijo. Da pa ne omenjam vse tiste, ki imajo polne delavne dobe, pa še več od polne, penzije so pa za zjokat Azra!..., poznam kar veliko takih ljudi. O tej temi sem velko pisal v raznih prispevkih, še posebno v prispevku, ker opozarjam ljudi na peticijo o izropani pokojninski blagajni, država pa nikoli ni vrnila denar- tega naj bi takrat samo sposodila!... Denarja pa je kar LEP ZALOGAJ, kar za nekoliko milijard...

- ti dam prav ja Azra!... Če vse te kandidate dobro spremljamo-poslušamo to predvolilno potegovanje za stolček, se lahko sprašujemo, kaj zavraga so eni delali do sedaj!..., med njimi je nekaj takih, ki že leta delujejo na področju politike, pa v vseh letih do sedaj, niso naredili veliko, da bi pripeljali do nekih sprememb. Nihče od njih se ne dotakne ni z besedo, stališče do upokojencev, ki veliko njih živi, izpod nivoja človeka vredno življenje. Tukaj mislim na Tomičevo, Novakovo, za Pahorja. Če bi jim bila res tolika briga za ljudi, bi že zdavnaj podali zahtevek za spremembo volilne zakonodaje, saj vsi dobro vedo, da se po sedanjem zakonu dela krivica volilcem in zato ljudje ne gredo na volitve. O tem pa ne spregovori nihče od njih. Prav zakon je tisti prvi, ki ga je potrebno nujno spremeniti, če želimo, da bodo tudi volitve potekale pravično!..., sedaj žal ne potekajo, zapomnite si in Šiško ima prav! Ne samo volilni!..., večino zakonov je prirejenih v prid prav tej mafijski struji politike in zato smo državljani brez moči. Zamislite si, kako poteka igra tega umazanega sistema v predvolilnem pogajanju!..., vse stranke, prej vodje strank, so si nastavile svoje kandidate, zakaj?..., to je le v primeru, če ne bi Pahor dobil dovolj podpore in da mu na volitvah lahko spodleti, bodo še vedno imeli več upanja, da se obdrži Pahorja. Njim se ne gre, da zmaga njihov kandidat, gre se za igro da se Šarcu in Šišku zmanjša možnost zmage in da bi še naprej vodili to umazano politiko v enaki umazani strukturi, kot jo sedaj. Bojijo pa se prav Šiška in Šarca, ker vedo, da bobo z njima težko manipulirati in jih voditi za njuško in žejne čez vodo, kot to lahko počnejo sedaj z sedanjo marioneto... Na potezi imamo le nekaj kandidatov, ki lahko tej državi dajo pečat, da bo šlo na bolje. To pa je vsaj po moje, le en sam kandidat, pa ne bom napisal kateri, vsak sam naj presodi, na koga mislim!

Zim Zelen in Greg, prav prisrčna sta s svojimi komentarji, zahvaljujem!

Gospodinjska logika in vrednote, ki jih zastopa? Zakaj pa ne, saj je čisto v redu, pa še koga bo poslala v kot klečat, če ne bo priden!

Azra, ga ti mal kronaš, jel? Mal heca nič ne škodi, kjne? Ja, da bi se pa ta koza pridrsala na sam vrh države, nas pa totalka pokoplje!..., še tisto malo, kar je ostalo od te državice in kar še niso uničili drugi. Si lahko samo zamisliš, do koliko enega smeha nas bi pripeljla, pa žalosti in sramote tudi, to bi bil živ šow!

Laščan Zlatorog, na katerega Mirka ti to misliš? heeeee.

Rajko,v bistvu bi bil Miro idealen predsednik. Zakaj za vraga se ni prijavil?

- heeee Azra, saj bi ti okoli volitev nekaj svetoval, pa ti ne smem javno! Imej lepo nedeljo...

Zim Zelen, kmalu bi te spregledal, glej!..., vsak ima svoja gledanja in razmišljanja na to ceromonijo in na volitve. Če sem čisto odkrit, gre tudi meni na bruhanje vse skupaj, zato me ne presenečaš!

Azra, zahvaljujem na lepem komentarju, me veseli, da si do potankosti prebrala moj zapis, ga razčlenila in podala jasno tvoje videnje okoli kandidatov. Če smo jih dobro spremljali, smo imeli kaj videti in slišati, nenazadnje tudi primerjati, kdo se nam je v besedah najbolj približal in bi ga imeli za svojega predsednika. Opazilla si dokaj realen pogled in verjetno se ti bo lažje odločiti pri izbiri, tudi zaradi mojih pojasnil!..., vsak pa ima svoje poglede na videno in slišano, kajne?... Lep vikend ti želim!

Vily, zahvaljujem na komentarju in v vednost!..., državna nacionalka je prenašala soočenje z vsemi kandidati, ni ga pa prenašala komercialna tv. Planet in s tem se verjetno ne bi strinjal nihče, da je bilo to demokratično obnašanje!..., kršila je Ustavni zakon, kaj še, da bi bil to fer odnos do državljanov in teh dveh kandidatov, ki sta izpadla ...

Tole sem pogledal na način hitrega branja. Naj te razočaram? Ni vredno besed. Ta soočenja, enostavno prezrem. Vse skupaj je bedno, ne gledam, ne poslušam!