Z osiranjem Tita, se ne bomo prebudili v lepše jutro, kdaj vam bo to jasno?

OddajRomano Rajkov, dne 2016-02-14 ob 12:34:14

- odpri link in prvo preberi zapis,   Log into Facebook | Facebook

Toliko sovraštva, kot ga sejete eni ljudje in osovraženo gledate na Tita, ga proglašavate za diktatorja in obsojate, pozabljate pa na vsa srečna leta, ki smo jih vsi preživeli v njegovi Jugi. Kot, da namerno na vse to pozabljate in sedaj prisiljujete-posiljujete ljudi, da bi sprejeli vašo miselnost in živeli po vaših načelih ropanja te dežele in ljudi. Ko že toliko pišeš Igor, pišeš o diktatorstvu, naštej, kaj ti je toliko manjkalo v prejšnjem sistemu, čega si bil toliko prikrajšan, da toliko obsojaš. Vsi, ki mažete ime Tita in ga imate za dikratorja, bi bilo potrebno, da bi okusili življenje v Romuniji, v Vzhodni Nemčiji ali v Severni Koreji, tam bi lahkko občutili diktatorstvo in pravi komunizem.

Veliko laži trosite med svoje vrstnike in mlade vaše rodove, kateri niso živeli pod socializmom in Titom, ne uspe pa vam zamegliti razumnih...Blatite ga itak samo nizkotneži. Titu so zadnje časti izkazali štirje monarhi, pet princev, 32 predsednikov ter številni drugi ugledni državniki tistega časa iz 127 držav sveta. Leta 1980 ko je Tito umrl, pa je bilo na svetu 154 neodvisnih držav. Predsednik Tito je bil najbolj spoštovan državnik 20.stoletja, o tem ni dvoma. Če je nizkotnežem to všeč ali ne. Kaj smo pa pridobili za čas osamosvojitve, le to, da smo izropani normalnih pokojnin, ker nam je bil odtujen in izpraznjen fond pokojninske blagajne. Tega fonda ni bilo malo, če deset let nihče ne bi delal v državi, bi imel vsak upokojenec danes preko 1000 EUR pokojnine, kakor tudi orožje, ki se je prodajalo na črnem trgu, ves denar pa se je vozil v Avstrijske banke, do katerega so imeli dostop samo prenovitelji…(« Kdo vse se jasno ve!«)

Danes smo država in ljudje v popolnem razsulu, pokradlo se je vse, kar se je gradilo in ustvarjalo prav v času Tita, vemo pa, da so od vseh podjetij, ki so šla v stečaje in v prodajo imeli koristi , le skorumpirani, levi in desni. Vsi, ki so bili na kakršnem koli položaju v državi so kradli, kot srake. Kaj imamo danes od toliko opevane dežele, kot jo želite opevati prav na desnici, osamosvojitev vam je dala le svobodo govora, kar vam je bilo prej morda za spoznanje prikrajšano, niste pa bili prikrajšani za nobene druge ugodnosti. Imeli ste enake pravice, kot smo jih imeli ostali državljani. Zato nikar ne prepričujte ljudi, kdo je bil Tito, on je bil junak, legenda, človek, ki je znal povezovati vse Jugoslovanske narode in vsem dal enake pravice, možnost razvoja, in varnost za vse državljane, ni bil pa priljubljen samo doma, častil ga je ves svet in taki, kot so nam vodili in še vodijo državo, mu ne sežejo ni do kolen. 

Ves čas po osamosvojitvi, pa od naših, ki so vsa ta leta vodili in še vodijo to malo dvo milijonsko državico, ne premorejo kanček Titove dobrote in pokončnosti, od vseh teh namišljenih voditeljev ne moremo pričakovati nič lepega, narod lačen, brez služb, izropan, ni pravno zaščiten, brez vsakršnih pravic. Pravice si lahko privoščijo le kradljivci in skorumpiranci, ki jim ni potrebno odgovarjati za gospodarski kriminal in še in še! In kaj je bilo v Titovi deželi, državljani smo vsi delali, dobili solidna plačila za delo, gradili si domove, se šolali-izobraževali in vsak si je preko leta lahko privoščil lep počitniški dopust, o čemer se danes lahko samo sanja. Vse izropano, vse pokradeno, kriminalci in veliki tatovi pa se prosto sprehajajo po ulicah, to smo pridobili z vašimi prenovitelji, naj jih vzame sam vrag, pa od koder koli so se pojavili in nas pretentali, da smo jim po mnogih letih ponovno zaupali. Tega danes ne boste več doživeli, osel bo šel tretjič težko ponovno na led...

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
66
haapy yack
1
Feb 21, 2017
hoj
Prave resnice o tem človeku še ne bomo kmalu zvedeli. Da slučajno zmaga NWO pa nikoli. Angleži bodo leta 2020 odprli dosjeje o WV2. Nekaj so dali v javnost leta 1970 ali pa malo preko tega. Milan Vidojević je napisal, da Tito ni umrl na uraden datum in tudi rodil se ni na uraden datum. Ni pokopan v Beogradu ampak pri svojem očetu Franclnu Josefu na Dunaju. Naj bi bil nejgov nezakonski sin. Tito je bil prostozidar 33+ stopnje. V Vatikanu ima svojo kapelco z zlato ploščo na kateri je vgravirana njegova titula. Cerkev je tudi njemu v spomin ustanovla svoj praznik na 1. maj. Kar je tudi dan Iluminatov...
kdonjihpapravotrditoseprašapres
čaobao
#66
Romano Rajkov
0
Feb 21, 2017
Le kam bomo prišli, če bomo nasedali raznim namišljenim klevetam, ki jih pišejo razni nasprotnki Tita, rajši naj pišejo o ustaških morijah v Jasenovcu in četniških klanjih povsod po jugu Srbije in drugod, banda morilska.

Skrajni čas bi bil, da zgodovino prepustimo tistim pravim zgodovinarjem, ki ne skrivljajo resnico...
#65
haapy yack
0
Feb 21, 2017
hoj
http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1387101-najstroze-cuvana-tajna-o-titu-broz-i-hitler-isli-u-isti-razred-pravi-tito-klao-srpsku-decu-foto
posletitatitopres
čaobao

NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA O TITU: Broz i Hitler išli u isti razred, pravi Tito klao srpsku decu! (FOTO)

NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA O TITU: Broz i Hitler išli u isti razred, pravi Tito klao srpsku decu! (FOTO) | Telegraf.rs - Naj
#64
Ana Kos
1
Feb 20, 2016
Romano, veš, s tem, da puščaš moje komentarje, sem mislila to, da jih ne brišeš. Nekateri zbrišejo vse, kar jim ni ravno všeč :)

Sicer pa ... bodimo dobri drug z drugim :) Lahko noč!
#63
Romano Rajkov
0
Feb 20, 2016
Ana, se zelo motiš, da puščam tvoje komentiranje, sama si lahko opazila, da ne odgovarjam vsakemu posamično, vem pa, da sem se osebno tudi tebi posvetil in napisal nekaj besed na temo mojega in kasneje tudi tvojega prispevka.

Ne misli, zelo rad te berem in spoštujem, še posebno tvojo umirjenost, ne napadalnost, ne rad obsojam in vsakemu prepuščam, svobodo misli, s svojo trezno glavo, živi v svojem prepričanju in da je opredeljen, kakor pač njemu to najbolj ustreza.

Nič usiljenega ni dobro in ne zdravo! Lepo je, da se vsaj nekateri lahko pogovarjamo in dopisujemo v nekih mejah normale, ker to se pričakuje od vseh nas v tej družbi in da nismo vsiljivi v svojem egu do drugih.

Vsak živi po svojih načelih-vrednotah in v prepričanju, da dela nekaj dobrega-ne škodljivega za družbo, kajne Ana?
#62
Ana Kos
0
Feb 20, 2016
Romano, jaz sem ti hvaležna, ker si pustil moje komentarje, čeprav so malo drugačni kot jih je večina tukaj.
Jaz mislim, da se je potrebno soočati z različnimi pogledi.
Navsezadnje tudi kot katoličanka ne berem in poslušam samo tega, kar reče župnik (imam pa župnika, ki ima na marsikaj širok pogled) ali papež in ne jemljem Svetega pisma dobesedno, skušam iskati v vsem življenje.

Sprava ... Veš, da imam jaz svojega "posvojenca", žrtev 2. svetovne vojne, in to je antifašist in komunist - kliknila sem, naj mi žrtev vojne, na katero bom ohranjala spomin, določi računalnik.

Gre za to, da so bili žrtve ti in oni, tvoji in moji ...
Tudi na moji strani - če že tako rečem - so nedolžne žrtve ... in so tisti, ki niso morda prav nikoli izvedeli, kaj se je zgodilo z njihovimi dragimi. Ne, niso bili vsi krivi ....
Kot govori tvoja pesem o žalosti zaradi izgube dragih ljudi,

... ko te boli srce,
in duša ti zajoče ...

so silno žalovali tudi ti, ki pogosto niso nič vedeli o svojih pogrešanih. Cela desetletja ... tudi danes ne.

Vseposvojitev - vključuje vse žrtve, vseh strani ... žrtev je žrtev.
Človek je človek.

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/109759/vseposvojitevsi-posvojila-sem-komunista-in-antifasista-nikolaja
#61
Romano Rajkov
0
Feb 19, 2016
Delo nacistov in domobranov... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153910681446838&set=p.10153910681446838&type=3&theater;
#60
mike 1968
1
Feb 19, 2016
Hvala Romano, da si svoje besede in pesem delil z nami. Zelo podobno razmišljam tudi jaz in stojim trdno za svojim mnenjem.

Lep pozdrav

Mike 1968
#59
Romano Rajkov
1
Feb 19, 2016
Spoštovani moji dopisovalci, če ste sledili temu prispevku-zapisu, sem želel v njem le povdariti, da ni lepo, ko se maže ime Tita. Moje mnenje je pač tako, da Tita spoštujem in ga bom vse do moje smrti, njegova prava zgodovina je zapisana v srcih mnogih po celem svetu in ne samo pri nas, zato mi ni potrebno veliko brati o njemu.

Sam sem izgubil v družini tri sorodnike, dedka in dva strica, oba še ne dvajsetih let in to zaradi domobranske izdajalske drhali in ker smo živeli po vojni pod eno streho, mi je dokaj poznano, kaj je trplenje matere, ki izgubi moža in dva sinova pod streli in noži take drhali, ki nam sedaj želi pametovati in prevzeti oblast v državi.

Kaj več ne bi pisaril, ker ste napisali že vse in z veseljem sem vas bral. Ne obsojam nikogar, vsak ima pravico razmišljati po svoje, me pa zelo moti, da nam ponovno želi zapovedovati, vsiljevati svoja načela skrajna desnica, katera prezira zvezdo, simpatizira in časti pa kljukast nacistični simbol, ki je nam in svetu povzročil veliko hudega, kar se ne more nikoli pozabiti.

Preveč si dovolijo in to je tisto, da pri nas nikoli ne bo moglo priti do sprave, kaj šele do sožitja med ljudmi. Rovarijo in rovarijo, v pomoč pri širjenju nacizma, pa jim stoji še cerkev in ves kler...

Bi pa želel, da si preberete še to pesem, ki sem jo posvetil svoji babici!

DRUŽINA PARTIZANOV
-pesem je posvečena moji babici

Obiska nas
se veseliš,
družine, sina
tvojega, spet
srečna z njim,
ko te objame.

Le v dušo tvojo,
za trenutek, se
prikrade čas,
ko te boli srce,
in duša ti zajoče.

Si s prsti roke,
brišeš solze,
zakrivaš z drugo
si obraz,
spomini sežejo
ti v čas, ko
izgubila si,
vse svoje sanje.

Še tri močno
ljubila si, moža
dva sina, ki
jih že dolgo ni.

Nam dolga leta
govorila si,
da padli so,
v zasedi, izdani
bratov izdajalcev,
jih pokončali
streli so, fašistov
domobranov.............. avtor: romano r.
#58
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Feb 19, 2016
a je REES Tako Težko Izkazat SPOŠTOVANJE Do Tistega kar JE Bilo Doseženo in Ustvarjeno v Preteklosti PRAV Zaradi Tita..?

pa Najdite EN sam SAmcat "dosežek" politikov KJERKOLI od njegovega odhoda naprej


Za Človeštvo Obstaja ENA SAMA POT in TO POT Je Tito POZNAL

Pot Kjer Na Prvem Mestu NI Skupni Nacionalni, Ekonomski ali kak drug INTERES nego je na prvem mestu KVALITETA ŽIVLJENJA POSAMEZNIKA. Posameznik je pač NAJPOMEMBNEJŠI Člen MOČNE in ZDRAVE Družbe....SKUPNEGA DUHA in Zato se je Tito ZAVZEMAL ZANJ...za Malega iz katerega je Zgrajeno VELIKO

To da je UŽIVAL LUKSUZ pa MOTI KOMFORMISTE, ki bi tudi malo tega luksuza ali BEZPLATNO ...na lepe oči... a TO NE IDE za dugo

SHOW SOME RESPECT

pa bo Tudi Terapija , ki čaka SVE LAŽOVE OVOG SVIJETA Prijaznejša in Nežnejša
inače

KRV ČE PIŠAT I KLETI MATER VLASTITU
ŠTO IH RODI A NEDADE IM PAMETI DA VIDE kako su SVI LJUDI JEDNAKI...bez OBZIRA NA BILOŠTO DRUGO
https://www.youtube.com/watch?v=hkfyhVygMho
Josip Broz Tito velikan 20 vijeka - Oliver Stone - YouTube

Josip Broz Tito. Oliver Stone.. Politika nesvrstanih. Intrvju. Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija...Jugosl
#57
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Feb 19, 2016
TEBI ANA Pa

TRUDIŠ SE ali PREMALO

VEDI da : Čustva so LE in SAMO Produkt ZUNANJIH VPLIVOV in NIMAJO ABSOLUTNO NOBENE Veze s Tvojim BITJEM. NISO del TEBE..so PRODUKT Misli, ki jih Vnašaš

Tvoj Svet je Zeeeeeeeeeeeelo OZEK RAZŠIRI GA

NE GOVORI O LJUDEH, ki JIh NE POZNAŠ
Res Poznati pa NE Moreš NIKOGAR po čigar Poti Nisi Šel Tudi Sam

Zato MAAANI SE PRIČA o Titu ili BILOKOM Drugom koje Znaš samo iz Priča i Pričica. VEDI DA

VSAK SVETNIK IMA PRETEKLOST (Tudi ON
in VSAK GREŠNIK PRIHODNOST (Tudi Ti

Zato DAAA Tudi BROZ je IMEL GREHE...Kakor ABSOLUTNO VSAK DRUG ČLOVEK na Tem Planetu Vključno z NAMI ki tukaj zapravljamo cajt.. tudi TI ANA... in Zato POMETAJ ZA SABO (in Verjemi da imaš OGROMNO DELA...ker taki Sorti Ljudi je zeeeelo malo Stvari RES Jasnih v Življenju....TUDI ZATO JE STARI REKO

UČITE DJECO UČITE

In če Bi Nanj Poskušala Pogledati kot OČETA..kot Tistega ki je v Ljudeh Zbujal SAMOODGOVORNOST in SAMOSPOŠTOVANJE ter jim dajal Življensko POMEMBNE Nasvete pa s svojim Primerom Navdihoval MILIJONSKE množice Mladih po VSEM Svetu...bi ti bilo mnogo lažje SPREJETI tudi to da KLOFUTA NI Nasilje nego VZGOJA.

Tito je Ljudem Predstavljal TOČNO TO

VZGOJITELJA in OČETA

BOGA so pa v njem Videli TOČNO TAKI LJUDJE kot si ti ANA....ki bi v primeru dab POZNALA TITOVO POT...Bila Njegova Najbolj goreča privrženka. ...tos ZAPOMNI

ODJEBALA BI ĐIZASA u SEKUNDI


..mislim AAAALO LJUDI DRAGI


KAKO SI SMETE DOVOLITI SPOŠTOVATI TISTE KI "LJUBIJO"

FIKTIVNO OSEBO IZ BILBLIJSKE ZGODBE, KI JE NA TA SVET PRINESLA SAMO SMRT IN TRPLJENJE

Obenem pa NE POkažejo KANČKA SPOŠTOVANJA DO ČLOVEKA, ki je DO SEDAJ V ZGODOVINI ČLOVEŠTVA DALEČ NAJVEČ PRISPEVAL K TEMU DA ZAČNEMO ŽIVETI KOT LJUDJE V SVOBODI IN MEDSEBOJNEM SPOŠTOVANJU NE GLEDE NA ADMINISTRATIVNI DOKUMENT TAKE ALI ONAKVE BARVE in s tem "nacionalnosti", barve, kulture itd..KAKO JOŠ MOŽETE TRPET NIZKOTNOST LJUDI KI VELIČAJO KATEROKOLI NACIJO NA SVETU..??

KAKO MOŽETE OZBILJNO SHVAČAT LJUDE KOJI ŠTUJU SMRT A GOVORE O LJUBAVI..???

DOSTA VIŠE IDIOTLUKA I CIRKUSA

DOĐITE PAMETI JER VAM INAČE DOLAZE JAAAAKO CRNI DANI


https://www.youtube.com/watch?v=ktbNNCOc2FI&index=329&list=PL97MXFUvYWYYJxT8rGGCFvZAgKxXgfmg_Milić Vukašinović - Ne vjeruj ženi koja laže - clip 2 - YouTube

Label and copyright: Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale! Music: lyrics:
#56
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Feb 19, 2016
PREBUJEN in ZAVESTEN Človek se ne ozira na ZGODBE iz Preteklosti ampak ŽIVI DANES in za JUTRI

Primitivci v obliki raznoraznih Vernikov kot produkt Mračne DObe Krščanstva pa bodo ŽRTVOVANI V VSAKEM PRIMERU


Prosto DRAGI Moj štuliču NE MOŽEMO si Priuštiti više da Vlada IDIOTLUK

Potrebujemo ODGOVORNE in ZAVESTNE Ljudi z Dovolj INtelekta in Duhovnega kapitala da bodo popeljali Družbo v NORMALNO PRIHODNOST


Smo pred Pragom Globalnih Sprememb štuliču...i UMJESTO da tu Glumiš Stražara mogo si bit i od Koristi
a
MENI SUDIT MOŽE SAMO ONAJ ŠTO JE MOJ PUT PROŠO

Jesi li štuliču..? Jesam li ja Tvoj..ili NJen?

od Jeze štuliču Znaš da Dobio sam Raka sa Kojim Živim več nekoliko Godina u kojima sam umjesto ZASE Brinuo o SVEMU DRUGOM . Ali u Njemu ..Baš IMA ODGOVORA

zato Kakos REKO.. SKORO PA ČE POČET PRAVI ROKENROL

a ANU ako padne smatraj ko Koleteralnu Štetu
ODIGRALA JE ULOGU

i to ODLIČNO!!! sa PETICOM

ZATO sam i REKO da Ču je (ako prođe) Upoznat sa Starim ;)


To ni REP TO JE RESNICA

ŠABANI ENI

https://www.youtube.com/watch?v=x4d84V6MN48&index=302&list=PL97MXFUvYWYYJxT8rGGCFvZAgKxXgfmg_

DRHALL - Generacija X - YouTube

MP3: http://www.facebook.com/drhallmusic MZP Video produkcija Režija & montaža: Goran Hrvaćanin / Dejan Krupič Postprodu
#55
Ana Kos
0
Feb 19, 2016
Štulič, dobra duša :)
#54
štulič ;)
1
Feb 19, 2016
Sicer je moje stališče, da je vse rock&roll; pa vseeno tokrat apeliram na uredništvo, naj ponovno usmeri uč h sovražnem govoru!

Če je pred kratkim ostro reagiralo pri "žaljivosti" ko je impulzivna, meni zelo draga blogerka, poimenovala spoštovano kontrabasistko z gosjo... (endif;)

Ana Kos je velika humanistka, ki vsaj poskuša prikazati obe plati medalje v svrho spravljivosti in ne ločevanja!

/Zato djoko_kockice, ti podeljujem "Žuti Karton" Zipa! :/

https://youtu.be/lMDrNxLENpY

#53
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
1
Feb 19, 2016
ODGOVORNOST je Tista ki jo je Tito ZAHTEVAL od VSEH

in MNOGI so se Ga "Upravičeno" BALI ker NISO Imeli v Sebi Dovolj SAMOODGOVORNOSTI

SLUŠAJ REČI IZ NJEGOVIH UST:::PIČKA LI TI MATERINA VIŠE

https://www.youtube.com/watch?v=OLXXJCjAryg&t=33

PA ONDA BLEJAJ

i tek tolko da znaš.. To što TI Osebno verjameš in plodiš v svoji glavi je vsekakor tvoja pravica

NIKAKOR PA TEH LAŽI IN NACITEORIJ NIMAŠ PRAVICE VSILJEVATI MLADIM RODOVOM !!!


Tito u Splitu 1962. - YouTube

Veliki Titov govor 1962.u Splitu...
#52
Ana Kos
0
Feb 19, 2016
Romano, prenašam s svojega bloga:

... o eni resnici so nam govorili v šoli, govorili so jo mediji. Vmes sem pa zvedela še drugo resnico. In postopoma sem vedela, da je tisto potrebno slišati!
Niso me begali, hvaležna sem, da so mi jo povedali!
Le ko sem doživljala krivice, sem zaradi občutka, da če si pošten in pravičen, da se človeku mora povrniti dobro z dobrim - jaz sme pa živela v svetu krivic .... tedaj sem začela misliti, morda pa je pravica vendar drugje in ne v mojem svetu. Ja, tedaj sem bila stara kakšnih 13, 14 let ... in s temi mislimi sem se ukvarjala nekaj let ...
Dokler nisem spoznala, da pravice tudi tam ni, kjer sem jo nekoliko iskala .... in počasi spoznavam, da si pravice sploh nihče ne more lastiti. Vsak od nas, pa naj je kjerkjoli, pa more s čistim srcem delati za resnico in pravico.
Tisto, ko je bil ubit Aldo Moro, je bil zame pravi pretres - kako so lahko to naredili ti, za katere sme mislila, da so dobri! Da delajo za pravico na svetu! Potem pa nekoga ubijejo.
Ne, ne sprejmem tega. Taki ljudje ne morejo biti dobri.

.....

Kaj bi delala v vojni poražena stran, če bi zmagala? Kaj bi delali domobranci?
V resnici ne vemo, kaj bi, če bi.
A to, kar praviš ti, da bi delali: "... verjetno ne bi samo pobijali s puškami, z užitkom tudi klali in sekali glave!" - to so delali partizani oz. zmagovalci - to so delali.
Naredili so veliko tega, kar so potem skrivali. Hudo jamo in mnoga druga morišča so skrivali, skušali so so prikriti zgodovini.
Resničen junak odgovarja za svoja dejanja in jih ne skriva.
...
Ne vem, če si opazil tisto, ko sem citirala Mojco, ženo Borisa Cavacce - tisto, ko so ubili tudi njenega očeta - mnogo desetletij kasneje je še žalostna razmišljala, kaj se je zgodilo z očetom, kaj so mu naredili, je trpel?
To, da se zgodi zločin in je prikrit, je še en zločin.
Jaz čutim z ljudmi, ki so trpeli v nevednosti.

Si predstavljaš, da izgine en tvoj bližnji in ni več o njem ne duha ne sluha? Cela leta, desetletja ...? Strašno, kajne. To se je zgodilo mnogim ljudem .... in to PO vojni, potem ko so verjeli, da je končno prišla SVOBODA. Svoboda je mnoge vzela!! Kako težak stavek je to.

In za vse to je odgovoren ali pa soodgovoren Tito.


Zgodovina 70. let ni verodostojna. Ker ne vsebuje več vidikov. Ker jo govorijo samo zmagovalci. Je neobjektivna.
Če je kdo povedal kaj več, je vprašanje, če je še imel možnost govoriti.

Knjiga V metežu, ki jo je napisal partizan Ladislav Grat - Kijev, je izšla l. 1968, pa ni imela nobenega ponatisa, njegova hčerka je rekla nekako tako, kot da njen oče ni bil dovolj naklonjen "režimu", ki se je razvil po vojni.
No, v zadnjih letih sem bila v stiku z dvema hčerkama dveh partizanov, no, ena je hčerka partizana, druga partizanke. Oba, partizan in partizanka, sta poudarjala isto: ni bilo po vojni tako, kot sta si predstavljala in za kar sta se borila!
Hčerka partizanke mi je rekla, kako je bila njena mama šokirana, ko je zvedela, da imajo "tisti zgoraj" eno svojo boljšo trgovino, ona je bila v partizanih vsa leta vojne, ker je hotela res boljši in pravičen svet!!
(No, tisto trgovino so imeli v Šumiju v Lj.) In je videla, da tega sveta ni. sama ni marala privilegijev. L. 48 so ji pravočasno namignili, da je utihnila, da ni postala zločinka samo zato, ker bi oboževala Stalina - kar je bilo nujno še včeraj ....
O tistih časih nam res lepo pove film Moj ata, socialistični kulak.

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/141198/moj-ata-socialisticni-kulak

https://www.youtube.com/watch?v=72jto7gcGeY

Moj ata, socialistični kulak

Ko sva šla s sinom mimo spomenika žrtvam vojnega in povojnega nasilja, ki stoji pri novi cerkvi na Žalah, je sin bral le
#51
Ana Kos
0
Feb 19, 2016
Gorazd, žališ.
Vsak MORA odgovarjati za slabo, ki ga naredi ... tudi katolik ... in tudi komunist, pa četudi je Tito ...
Pa tudi ti, ki žališ.
#50
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
1
Feb 19, 2016
ANA ako Preživiš Upoznačute sa TITOM

garantujem da če ti se trest koljena

i kad prođeš OSNOVNO OBRAZOVANJE sa Radoščom u Srcu POLOŽIČEŠ ZAKLETVU

Vidi malo Ana KAKO ZDRAVO JE JUGOSLAVIJA UČILA IN VZGAJALA OTROKEhttps://www.youtube.com/watch?v=ibpAPhc-M08


ps.
pa poglej današnje PERVERZNE Metode Vzgajanja Otrok


Na Hrvaškem je trenutni Predsednik društva za boj proti nasilju nad otroci Bivši OBSOJENI PEDOFIL..predan Katolik in Goreč Vernik (kar seveda SOVPADA z verskim prepričanjem in verovanjem v dolgolasega pedera k je pred 2 taužent leti Zajebo situejšn i Pamet Ljudima


Kocka, kocka, kockica - Zašto avion ne maše krilima - YouTube

“Kockica” je emitovana sredom na programu Televizije Beograd, to je bio isčekivan i omiljeni dečiji dan. Sada su emisije
#49
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
1
Feb 19, 2016
ko što sam i reko

"Užaliti" je mogoče le Čustvene Razvaline...t.j. posameznike ki so BREZ Hrbtenice BREZ Znanja BREZ Zavesti itd..

Ana tista POT PO GOBE sploh NI tako SLaba

Sam hodit je treba dokkle Gob ne Najdeš...zatem jih je treba pa še ZAUŽITI in vooooaaoala

THE TRUTH WILL SET YOU FREE

Tvoj "prispevek" pa je NACISTIČNO SKROPUCALO pisatelja ki je bolehal za Kognitivno Disonanco...kar je SKUPNA Bolezen VSEH NAcionalistov in LGBT Podpornikov Sveta

prispevek Opisuje Kolektivni INTERES (NE "duha"), ki se VEDNO Konča s KOLAPSOM

KOLEKTIVNI DUH je pa nekaj povsem DRUGEGA
Je Nekaj kar je VEČNO in NEUMRLJIVO
je Nekaj kar vi Nacionalisti in Verniki v Pravljice NIKAKOR ŠE NISTE DOJELI


pa evo...moždo još koji od vas ima šanse da skonta i tako preživi

https://www.youtube.com/watch?v=Y10TKqzGb7I

Kako deci objasniti Jugoslaviju? Pogledajte... - YouTube

Da li su vas vaša, ili nečija deca ikada pitala: Šta je to Jugoslavija? Da li ste im odgovorili i kako? Da li ste sigurn
#48
Greg Zupan
1
Feb 19, 2016
Včeraj sem našel zanimiv blog na temo TITO

http://www.rtvslo.si/blog/smejka/diese-banditen-und-und-tito-adolf-hitler/53889/
#47
Pokaži več komentarjev
Romano Rajkov
Romano Rajkov
Objavil/a 2016-02-14 12:34:14 (Feb 14, 2016)
Starejša objava Novejša objava
Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

ZADNJE OBJAVE
Na tematiko, ki je bila objavljena pred dnevi in o sporazumu, podpisu migrantske deklaracije
Skrajni čas, za izstop iz morilske zveze NATO!..., do kdaj bomo še sodelovali v morijah?
Kako v vlado, biti moraš FAJN POKVARJEN, kriminalec ali obsojenec, le tako se ti lahko uresničijo sanje.
Uničimo barbarstvo neoliberalov, ki ga moramo prenašati največ, preprosti državljani!
Zastrašujoči pogledi na osiromašeno bitjece!..., žal še zdaleč ne osamljeno in da srce zaboli!
V nemških medijih je zaznati prava norišnica!..., izgubila se je Angela Merkel, je morda zbolela?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
februar 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj