Članek
Naj tvoja duša ti pove, če opravičen si soditi
Objavljeno Oct 24, 2015

Vedno se je potrebno prvo ozreti v nas same, kaj zmoremo in čega vsega smo dejansko sposobni storiti, da bi bil svet lepši. Težko je in boli, ko opažamo, da je nekaterim vnešeno že v mladih letih odraščanja, sovraštvo v njihove duše in dana moč po obsojanju, preziranju, uničevanju drugih, v njih pa se poraja, še celo želja po ubijanju.



Taki ljudje se izoblikujejo po željah svoje sredine ljudi, somišljenikov, skrbijo in težijo samo še po tem, da so všečni sebi enakim, v njih pa ostane samo še mali kanček tistega, nedolžnega, lepega, čistega in dobrega, kar so ob rojstvu prinesli sabo na ta svet. Že kot otroci se delno izoblikujejo, kasneje pa strumno drsijo, vse niže in niže.

Družba marsikoga v življenju izoblikuje, pokvari in ukroji po svojih načelih, če nismo dovolj previdni, v kaj se spuščamo. V slabi družbi pa si določeni nalezejo, da pričnejo obsojati druge, ki ne živijo po njihovih željah in načelih. Sam ne obsojam in ne sodim nikogar, a za te razsodbe krivic, ki jih nekateri trosijo med ljudi, bodo nekoč vsi poklicani na razsodbo k stvarniku, ko bo za to dozorel ta čas.

V duši in srcu tudi sam globoko verujem v Kristusa, le ta pa je učil povsem drugače in ne razumem ljudi, ki obiskujejo te božje hrame, da po večini njih še vedno niso našli prave vere v stvarnika. Vsaki dan slonijo v tem Božjem hramu, v svojih dušah pa premorejo toliko umazanije in sovraštva, prezira do sočloveka in bližnjega.

Je to vera v Boga, je tako učil Kristus, kaj ni on ljubil vse ljudi, kaj menite vsi tisti, ki vam vera pomeni duševni mir in ljubezen, je lepo, da so duše polne sovraštva in to prav pri tistih, ki toliko prisegajo na Božjo besedo???

K temu zapisu sodi tudi ta pesem, ki sem jo napisal že pred časom...

Človek Božji, ti si življenje,

ki si na svet poslan z nalogo,

da širil boš ljubezen,

dobroto, strpnost, da ljubil

neizmerno vse ljudi, ti upanje si,

razsvetlitev, ki ti zaupan Božji

dar, njegovo je poslanstvo.

 

Človek, le ti si tisti, ki daješ,

jemlješ, prosiš in daruješ, le

ti si tisti, ki znaš močno lljubiti,

jokati, ko te objame žalost, se

veseliti, ko ti dobro gre,

veseli še za druge se, daj jim

dobrote, ljubezni, da srečni bodo

tudi oni vsi in z njimi tudi ti.

 

Daruj in ljubi, spoštuj te vse

ljudi, ne sodi jim, če revni so,

bolani, ne sodi jim, če malo

so drugačni, če žejni so in lačni,

daruj ljubezni jim, pomagaj, jih

spoznaj, da znal jih boš čutiti, 

če so grešili, oprostiti jim, le to

poslanstvo tvoje je in jaz sem

Bog, ki sodil bom, če ta potreba je...... avtor: romano r.