Članek
Predlog osnutka prepovedi nošenja in prikazovanja brad
Objavljeno Nov 29, 2015

Zaskrbljeni smo.

Razmislili smo in zato predlagamo, da se, poleg burk, v Sloveniji prepove tudi nošenje brad.

Izjema se (začasno) dovoli Dedku Mrazu, Miklavžu in Božičku, v slikarstvu pa se to začasno dovoli upodobitvam boga, Mojzesa, Abrahama in nekaterim drugim zgodovinskim osebnostim. Ne glede na njihovo priljubljenost, priporočamo postopno obritje odnosno retuširanje tudi tovrstnih upodobitev.

Zakaj?

Zakritost, ki jo nekritično in brez vsakega razloga in brez jasnih političnih namenov omogoča brada, namreč nečistim ljudem nepošteno olajšuje prikrivanje dejanske identitete in dejanskega namena. Kako moremo vedeti, kaj je namen navidez dobrodušnega, vendar bradatega dedka na tržnici?
Kako moramo biti prepričani o tem, da se za masko Dedka Mraza ali Božička ne skriva pravi pravcati terorist?

Že črka "B" v besedi "brada" in njeno zvočno sorodstvo z "burko", nakazuje, da gre za resen in izjemno kompleksen problem. V njegovo reševanje bo potrebno vključiti vse sile družbe, posebno še vrhunske strokovnjake različnih strok, od tistih za boj proti terorizmu do filiologov, fiziologov, bibliografov, biografov, in, ne pozabimo! frizerjev, farizejev in brivcev!

Če predloga ne bodo odločno podprle progresivne sile v državi, se nam lahko primeri, bodo nečiste sile v državi še naprej zapeljevale neuko ljudstvo v zaupanje bradam.

Prisrčno pozivamo jezikoslovce, brivce, frizerje in vse druge borce za odkritost in iskrenost, da stopijo v akcijo, preden bo prepozno!