Članek
Ni kaj, hude bajse, tele banke!
Objavljeno Apr 15, 2015

"Jej, jej, jej, drugače bodo pojedli drugi!" so jim stoletja so prigovarjali skrbni starši posvečenega imena, lastniki.

In so se redile.
In jedle.
In vsakokrat rabile več.
In ko je zmanjkalo za posladek, so - lačne, kakor so bile - pojedle pač sosedovo.
kadar je zmanjkalo za tretji repete, se je pač vzelo sosedovim sosedom.
In tako naprej, dokler ni zmanjkalo kontinentov in sosedov na njih.
A vendar, ubožicam je globoko po kožo zlezlo, da jim sladko diši kruh, ki ga jemljejo drugim.
In potemtakem se je torej oblikovala močna, takorekoč biologična potreba, da se ustvari nove sosede, po njihovi podobi: pridne, skromne, trdno verujoče v nekaj mrvic dnevno, za katere morajo biti hvaležne debelajsam.
Vendar da stvari ne bi bile nedorečene, je bilo treba vse skupaj pozakoniti in poustaviti. V deželi vsakega soseda posebej.

Ko se je pred dobrim stoletjem nekdo drznil poglobiti v njihovo delovanje in ga popisal v znamenitem delu Kapital - so ga brž požrle in sploh storile vse, da bi ga spremenile v drek.

Ni kaj, hude bajse, tele naše banke!

A vendar te čase stoletna mantra kapitalizma - žreti in požreti - dosega zaključen krog. Danes se lepo in jasno vidi, da je vse, kar doktrina brezpogojne sebičnosti - ki jo nekateri olepšano imenujejo "kapitalizem - obvlada in zna, to, da spreminja vse kar obstaja - v drek.

In zdi se, da gospe bajse tega niti ne sramujejo več!
Po novem gladko pojedo še zadnje drobtinice vsem sosedom, razen tistim, ki jim še pravočasno, urno in odločno zlezejo v rit.

K sreči se jim je tisti Marxov Kapital zataknil v želodcu in se kar noče in noče spremeniti v drek.

‪#‎Banke‬ ‪#‎ZlatoPravilo‬ ‪#‎ObstrukcijaUstave‬ ‪#‎TTIP‬ ‪#‎KPTS‬

[zapis je nastal ob prebiranju novic o novi poslovni politiki bank. Znano je, da je bil bančni sektor v Sloveniji večkrat zapored rešen z ogromnimi sredstvi slovenskih prebivalcev, pred pričetkom prodaje bank tujcem, pa so slovenski politiki (v resnici hlapci doktrine, ki jo v članku kritiziram) te banke "dokapitalizirale" z državnimi sredstvi v nekajkratniku vrednosti kupnine. Gre za odlično organiziran kriminal, ki je v številnih evropskih državah uspel podrediti politike svoji umazani igri. Taisti kriminal je v 19. stoletju natančno popisal v prepovedani in najbolj oljuvani knjigi v človeški zgodovini - v knjigi KAPITAL, knjigi, ki je skoraj nihče ni prebral, vsi pa o njej vedo vse.

Popolnoma jasno nam mora biti, da v kolikor bi resnično veljala doktrina "svobodnega trga", ki nam jo že desetletja mečejo v glavo, potem bi, glede na vložena sredstva, slovenski prebivalci morali postati lastniki vseh slovenskih bank - za naslednjih 1000 let! Razumljivo je, da se svetovni kriminalci tega bojijo kot hudič križa, saj bi to pomenilo, da lahko postanemo,kaj hujšega - suvereno ljudstvo!]