Članek
Eno figo nas briga, če je bila Jugoslavija uspešna država in njeni ljudje menda zadovoljni.
Objavljeno Mar 22, 2015

Briga nas, kaj misli Demokratični socializem, še manj nas briga največja stavka izobraževalnih delavcev v Srbiji, briga nas, če Banka Slovenije ponareja dokumente težke milijarde - prav nič nam ne koristi, če vemo, kaj se dogaja drugim! 
Mi imamo svoje politike, mi imamo svoje ustavno sodišče in imamo medije, ki so polni modernih, lepih reklam, in ki na drobno, pohlevno, a pretehtano in vztrajno lažejo. Več od tega res ne potrebujemo za mir in pokoj v deželi Kranjski, zato - nezadovojneži - obmolčite že!

Eno figo nas briga, če je bila Jugoslavija uspešna država in njeni ljudje menda zadovoljni. Ali ni najmanj nespodobno, če že ne nestvarno, biti zadovoljen v današnjem svetu? Ali ni primerneje hoditi v cerkev in tiho trpeti krivice in odgovornemu gospodarju, gospodu, poljubljati noge? 
Titov problem je, če se je takrat pač skrbelo za vse ljudi, če sta se znanje in svobodomiselnost cenili bolj kakor danes - Titov in ne naš!

Tito je, kakor vemo, zločinec, kaj je namreč Guantanamo proti Golemu otoku, kaj je 30 plenilskih vojn zadnjih nekaj desetletij, proti njegovi ideji Neuvrščenih, ki so si umišljali nekakšno svobodo? In kaj je tistih njegovih 6 nominacij za nobelovo nagrado za mir - mar ni 56 poskusov atentata zoper njega najboljši dokaz, da je bil - po demkratičnem merilu preglasovanja - odgovoren, za vse kar je počel?

In še najmanj od vsega nas briga KDO in ZAKAJ je Jugoslavijo zadolžil pri svetovni mafiji, katere delovanje in ustroj je popisal Karl Marx in zato ni kul, da nam ne bi bilo vseeno, če se danes razprodaja zadnje premoženje nekdanjih jugoslovanskih ljudstev - tako bomo vsaj končno izvedeli, kdo je naš pravi gospodar, kdo je zares odgovoren za vse kar se nam danes godi slabega in čudnega, izvedeli bomo kdo je Gospod, ki ga opeva Cerkev, ter mirne vesti pocrkali v zavedanju, da mi pač nismo krivi niti za piko nič, da mi pač NISMO niti slučajno odgovorni za prav NIČ!

Mi smo nedolžno pohlevno ljudstvo, kakor piščančki v kurji farmi, kakor prašički v prašičji farmi, kakor telički v teličji farmi - že res, da so nam vzeli mamice in očke, že res, da so nam jemljejo drug drugega, ampak v zameno nam dajejo za jest, na svojo odgovornost nam dajejo za jest, tako, da lahko le mirno čakamo, kaj bo. 
Pa bomo že videli potem, kdo je kdo!

Še ena vest, ki jo boste težko zasledili v slovenskih medijih, zasebnih in javnih: v Srbiji zaradi varčevalnih ukrepov že štiri mesece stavkajo in protestirajo izobraževalni delavci, kar je najdaljša stavka v novejši zgodovini Srbije. Mediji so namreč preveč zaposleni s prispevki, v katerih skušajo slovensko javno mnenje uravnotežiti tako, da recimo RTV Slovenija mnenje finančnega analitika skupine Alta, Mateja Šimnica, o privatizaciji NKBM, v istem prispevku uravnoteži z mnenjem izvršnega direktorja te iste skupine Alta, ki svetuje in služi s privatizacijo državnega premoženja, Simona Mastnaka. Zaradi tega iz slovenskih medijev ne boste izvedeli še marsičesa, denimo, da zaradi varčevalnih ukrepov študentje in profesorji na Nizozemskem protestirajo že več kot en mesec...

En svet, en boj!