Članek
Sanje vsem nam poklanjajo odmevni grafični roman Avtobus Rose Parks.
Objavljeno Jan 31, 2015

Ta teden obeležujemo rojstni dan legendarne Rose Parks, zombijevke in potencialne teroristke.

Ob tej prilliki Sanje Rose in vsem nam poklanjajo odmevni grafični roman Avtobus Rose Parks. 
Rose, je tista temnopolta gospa, ki si je - kljub izrecnim, na veliko spisanim drugačnim zakonitim navodilom FOR WHITES ONLY - drznila pred belcem obsedeti in s tem povzročila škandal, ki je odjeknil v morda najbolj silovito gibanje za človekove pravice v novejši zgodovini.

Avtobus Rose Parks krasijo številna ugledna priznanja in nagrade: White Ravens (2012), francoski nagradi Prix 2013 de Mouvement pour les Villages d'Enfants in Prix Littéraire d'album jeunesse »Je lis j'élis«, špansko LLibreter 2012, Album Illustraat in norveško Nominasjoner til Kulturdepartementets oversetterpreis 2012, bila nominirana za Prix Sorcières 2012 in Prix Littéraire Valdegour Pissevin Vallon Jeunesse de Nîmes, avtor pa je prejel najprestižnejšo nagrado za mladinsko književnost v Italiji, nagrado Andersen (2014).

Knjigo bomo predstavili v sredo, 4. februarja ob 12.00 na novinarski konferenci v Knjigarna Sanje v družbi Amnesty International (Slovenija),Ibrahim NouhoumSeku Mady CondeTjasa Koprivec ... in najbrž še kakšnim potencialnim teroristom :)

smile emoticon