Članek
POLITIČNI ZLOČINCI SO SVOBODNI!
Objavljeno Aug 09, 2014

POLITIČNI ZLOČINCI SO SVOBODNI! 

je vzkliknil Srečko Kosovel. 

Naravno je, da želijo, da pri svobodi tudi ostanejo. 
Nenazadnje to od njih zahteva večstoletna tradicija.

Da bi zločinski voz šel naprej, je treba špilati teater, takšnega, da občinstvu zmanjka misli, in pameti tudi. Namen je najbrž ta, da se nam bo politika tako priskutila, da jo bomo še naprej prepuščali zmikavtom. Predvsem pa, da se ne bodo vtikali v vprašanja denarja, sveto ambrozijo lopovov vsega sveta! In koliko ambrozije je danes vsenaokoli: Helios, Mercator, Telekom, banke ... vse to na voljo več kot brezplačno, vse se na koncu poplača iz žepov zmedenega, frustriranega ljudstva
, ki ne ve kaj s seboj!


Zločinski voz je močan, v nedrjih obeta zaklade nabrane v stoletjih, varuje nerazkrite pristne laži in ukradene resnice, varuje ga najmočnejša vojska. 

Če se primeri, da človek vstopi v parlament, se pričakuje, da se pokori bratovščini hudega voza. Sicer bo obveljal za skrajneža, nevarnega sistemu. 

Na včerajšnjo novico o dogajanju v parlamentu na strani RTV, se je usulo stotine, tisoče komentarjev, ki preglasujejo celo konstrukte honorarcev političnih zločincev - fantov in punc, ki za ljubi kruhek pripovedujejo resnico, ki jim jo naročajo v štabu. 

Med njimi se najdejo pravi ljudski biseri, ki si zaslužijo, da jih vsaj za hip iztrgamo iz spletne forumske pozabe. Govori uporabnik Krimsky -http://www.rtvslo.si/profil/krimsky -:

--

Fantomski mandat

V deželi X se je primerilo, da je kandidat v noči pred volitvami umrl od razburjenja in bil v parlament izvoljen – mrtev.
~
Takšnega primera zakonodaja ni predvidevala. Če bi poslanecumrl sredi mandata, bi mu mandat prenehal po zakonu. Ker pa je bil mrtev že ob izvolitvi – so se znašli v škripcih. Zagovorniki so vztrajali, »da mandata poslancu nihče ne more odvzeti, in da je ustava nad zakoni«. Staknili so glave, brskali po zakonih, in na ustanovni seji pokojniku potrdili mandat. Ljudje so se sicer rogali in muzali ... pa kaj ... »navadni ljudje se v pravo ne razumejo«.
~
Našli so tudi rešitev za udeležbo pokojnika na sejah: žaro so posadili na njegov poslanski sedež, pri glasovanjih pa so po izteku glasovalnega časa njegov glas zabeležili kot 'vzdržan'. Seveda so mu na račun nakazovali plačo, regres, dodatke ...
~
Čeprav naj bi bilo vse 'po zakonu', je sčasoma v ljudeh začela tleti slutnja, da se je zgodilo nekaj, kar se ne bi smelo zgoditi. Zoprn, trdovraten občutek, ki se ne pusti odgnati kar tako, ... mogoče bi mu lahko rekli prirojen čut za naravno pravo. Razmišljali so nekako takole: od starih časov naprej je veljalo, da so ljudje vsaj po smrti enaki, če že niso bili za časa življenja. V tem primeru so pa enemu pokojniku nenadoma pripadli privilegiji, ki drugim niso. Ljudje so se začeli organizirati, pogovarjati, misliti ... in mišljenje prej ali slej pripelje do uvida. Uvid se je glasil: Enakopravnost (glede na spol, raso, vero, spolne preference ...) so si ljudje vedno morali izboriti sami, in sedaj bo očitno treba izboriti še enakopravnost pokojnikov. 
~
Odpravili so se na pokopališča, zbrali podatke o svojih pokojnih in se v njihovem imenu začeli boriti za njihovo enakopravnost. Zasuli so državne organe s pritožbami o neustreznih pogojih (prenatrpanost pokopališč, vlaga, slaba oskrba ...). Novinarji so žmohtno zgodbo pograbili in štorija je začela dobivati mednarodne razsežnosti.
~
Meta-pravni teoretiki so pristavili, da zaradi pomanjkljivosti nižjega predpisa ne smemo kršiti višjega pravnega načela – enakosti pred zakonom. Slednje načelo je namreč višje od zakonov, od Ustave, od Univerzalne deklaracije, ... ker izvira od tam, od koder izvirajo geometrijski aksiomi. To mesto je sicer težko določiti, s starinskim izrazom bi lahko rekli, da aksiomi izvirajo 'odondod'.
~
Po številnih pripetljajih, tudi takih, za katere tu ne smem delati reklame, je parlament končno popustil pred ogorčenjem javnosti in odpravil fantomski mandat. V deželi X je spet zavladalo normalno stanje. Nobena oblast na dolgi rok namreč ne more delovati v nasprotju s tistim, kar državljani dojemajo kot pravično.
~
Moto: 
Če trenutno (še) ni izvedljiva v življenju, je prav, da nas enakopravnost čaka vsaj – po smrti.

http://www.rtvslo.si/slovenija/poslanci-bodo-o-mandatu-janeza-janse-odlocali-drugic/343632