Članek
V MENI JE ČAS, KO BO ČLOVEK ČLOVEKU - ČLOVEK
Objavljeno Jun 28, 2014

Stare pravljice vsega sveta pravijo, da v boju tisoč proti enemu, eden, če je iz pravega testa, lahko tudi zmaga. 

V realnosti, ki jo živimo, in ki se zdi bolj črna kot vsaka znana pravljica, jih je na tisoče proti enemu, in milijone zmedenih, ki ne vedo kaj bi in stojijo ob strani. 

Tisoči, ki tega enega že tisoče let ponižujejo, da bi mu kradli, kar je pridelal in ustvaril, da bi ga ponižali, podredili in izbrisali. Tisoči do zob oboroženih poklicnih lažnjivcev in farizejev, ki mahajo s pogodbami in zastavami, in vpijejo, da naj bi jim jih odobril sam Bog, tisoči z narejenimi nasmehi, s skritimi noži, tisoči s tisoč izmišljenih podob in ponarejenih številk namesto zaupanja, vsak izmed njih s tisoč nevednimi sužnji, ki jih pošiljajo na človeka, na nož. 

Toda te eden, ta sam, ni kdorkoli, ta eden je Človek.
Vsi mu prišepetavajo, da je revež, da nima moči, da nima ničesar, vendar je resnica docela drugačna. Ta človek ima nekaj, česar tisoč drugih nima. Ima tisto, kar mu je za popotno brašno dala Mama Narava in kar je sam ves ta temni čas skrbno hranil v bisagi:

- inteligenco za pamet,
- srce za srčnost,
- duha za neustrašnost

Združena levica je skupnost pametnih, srčnih in neustrašnih punc in fantov vseh generacij, ki zastavljajo najboljše, kar jim je dala Narava, za zgodbo, ki so jo sanjale generacije. 

Zato si pomirjen in z veseljem pripnem njihovo zvezdo in vam z njimi in s Srečkom Kosovelom zakličem:

ZA EVROPO LJUDI - NE KAPITALA!

"V meni je čas, ko bo človek človeku - Človek!" 

Čeprav se marsikomu zdi drugače, smo lahko pomirjeni, kajti konec te pravljice je bil napisan že davno tega, napisan je bil v kulturah v vseh časih in v vseh predelih Zemlje, vedeli in pripovedovali pa so ga tudi že naši davni predniki in s posebnim veseljem in tudi občudovanjem ga bodo pripovedovali zanamci. 

Zato, izstopite iz vrste milijonov, ki ne vedo kaj bi, pripnite si zvezdo ZDRUŽENE LEVICE (povezava na FB aplikacijo - velja le za uporabnike Knjige obrazov - spodaj), in stopite ob bok borcem ZA ČLOVEKA: 

http://www.picbadges.com/profile/16284415/#created