Spoznati tisto, kar je znotraj nas!

OddajRhiannon Rose, dne 2015-04-02 ob 14:59:30

...žal, za vse tiste, kateri krivite zunanje dejavnike, ker ste se znašli točno tukaj, kamor spadate (vem kako je, ker sem sama vse to predelovala in še predelujem)...živimo življenje, ki je znotraj nas, pa če nam je prav ali ne! Indijski mistik Meher Baba je dejal: "Oceana ne spoznaš tako, da stojiš na obali in ga gledaš...treba je stopiti vanj in se mu prepustiti:"

Torej, prej ko se sprijazniš s tem dejstvom in prej ko začneš raziskovati ocean znotraj sebe...prej doživiš bistvo, za katerega si se realiziral na tale svet. In obstajajo različne teorije kako smo se evolucijsko razvijali vse do sedaj ali "preprosta" teza kreacionistov - bog je ustvaril svet. Zdi se mi popolnoma vseeno, katero tezo boste ( ali ste že) izbrali za vam najbolj razumljivo trditev, če le čutite v sebi potrebo po brezpogojnem dajanju in sprejemanju vsakdana. Da delamo tako kot sebi -  dobro tudi drugim, družbi, planetu; se nam tako ali drugače vrača. Od vseh knjig, ki sem jih predelala ( verjemite, ni jih malo ) in delavnic ter izobraževanj, katerih sem se udeležila zame drži dejstvo, da smo se evolucijsko razvili ( vzgojena nasprotno ) in da se reinkerniramo na svet z namenom, ki smo si ga kot duša izbrali. Tako smo izbrali tudi starše, kraj in izkušnje, ki jih živimo, da naša duša lahko napreduje.

Da vam malce približam tale delček teorije. Če smo se kot duša odločili, da želimo spoznati energijo odpuščanja, se bo v našem  življenju odigrala temu primerna situacija, kjer bomo kot človek morali preseči razum in v vsej božanskosti odpustili sočloveku. Govorim o situacijah, kjer se ljudje sprašujejo zakaj je bog to dovolil. Bog si ti, bog je on....bog sem jaz! Stvarnik je skreiral ta svet in skozi nas ga preizkuša (za vse, ki preberete besedo bog s priokusom...lahko je tudi vesolje, enost, vir, karkoli, kar vam je bližje). Mit o ogledalu govori prav o tem, kako je stvarnik razbil ogledalo in koščki, v katerih zre svoj odsev, smo MI. Torej, vsi smo vse in nihče ni več ali manj!

Starodavni vedski zapis pravi:    ♥ " Si to, kar so tvoje najgloblje želje. Kakršna je tvoja želja, takšen je tudi namen. Kakršen je tvoj namen, takšna je tvoja volja. Kakršna je tvoja volja, takšno je tvoje dejanje. Kakršno je tvoje dejanje, takšna je tvoja USODA!" ♥

Precej logično kajne? Vsakdo postane to, o čemer razmišlja...svet okrog njega je realizacija njegovih misli, besed in dejanj. Naša edina naloga je spoznati to dejstvo in spremeniti svet v sebi. Se spomnite svoje zaljubljenosti? Oseba, ki nas privlači je samo skupek naših predstav o njej sami. No v igri je še karma...pri nekaterih imamo dolg, karmični dolg, ki ga moramo poravnati. In vsak fizični stik z osebo nasprotnega spola je samo "pobiranje" energije, ki smo jo pustili nekoč  v enem od življenj v daljni preteklosti.

Izkušnje, ki smo jih pridobili kot otroci v odnosih še naprej narekujejo naše delovanje. Ali nas lahko partner prizadane? NE MORE!!  V pričakovanjih in prepričanju kako mora delovati naš partner, neizogibno prizadanemo sami sebe. Prizadanemo otroka v sebi....spomin, ki ga nosimo kot duša iz življenja v življenje. Zatorej poiščemo blokado, zastoj energije, ki je nastal ob določeni izkušnji in deluje kot "triger", ki nas aktivira....aktivira bolečino. V življenju privlačimo takšne partnerje, kakršno prepričanje imamo o njih. Če smo prepričane, da so moški bolj ali manj navadni bebci, ne moremo pričakovati, da se bo pojavil princ na belem konju. Pride lahko le konj, ki bo potrdil naše prepričanje. Zatorej je potrebno spremeniti tisto, kar je znotraj nas, da bo prišlo, kar si želimo na zunaj.

 

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
3
Lara Arh
1
Apr 13, 2015
To je vse kar šteje... kako jo bomo poimenovali, je naša izbira. Priznam, da se večkrat ustrašim "etiketnih nazivov", kajti človeštvo se jih je lastilo skozi celotno zgodovino in interpretiralo na samolastne načine, ki jim nikakor niso mogli biti vzor... ;) :)
#3
Rhiannon Rose
1
Apr 13, 2015
Draga Lara, hvala za vzpodbudne besede. Sem več kot vesela, da lahko delim svoja spoznanja...kakorkoli, naša prepričanja so naša resnica...prav je, da je ta resnica čim bliže ljubezni...
#2
Lara Arh
1
Apr 13, 2015
Tudi to je več kot odlično. Več kot dober zapis. Sama se sicer ne ukvarjam s tem, kako bi poimenovala to, da smo grajeni iz "zvezdnega prahu" in to, da se v "zvezdni prah" povrnemo ter se s tem tudi ne želim ukvarjati, ker v mojem svetu in mojem dometu nima to nobene funkcije. Navsezadnje ravno ta imenovanje in prepričanja sprožajo še dandanes obilico nesoglasij med ljudmi. Potrebno je razumeti jezik, ko se pogovarjamo, jezik je pa zopet v domeni posameznika in njegovih interpretacij, kar je razlog, da se skušam skoncentrirati na tista bistva, ki jih uspem karseda razložiti sogovorcu in pa na tista, ki mi pomagajo na poti - postati boljši človek zaradi sebe.

Ampak menim, da sem razumela pomen tvojih besed v lastni interpretaciji ;)
#1
Rhiannon Rose
Rhiannon Rose
Objavil/a 2015-04-02 14:59:30 (Apr 02, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
UPANJE UMRE ZADNJE
BREZ CENZURE
Jooj, spet ta vrtec!
….TI NISI DOGAJANJE – SI PA TA, KI SE MU DOGAJA…!
CaMiNO ali PoT za NoRcE??
Volkovi sistema in ovce v njihovih krempljih?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj