Članek

GLASUJMO PROTI!

Glasovanje  PROTI enojnemu Drugemu tiru bo omogočilo graditi sodobno dvotirno(!) železniško progo Koper-Divača

Preprečimo novi TEŠ6. Družba SŽ – Projektivno podjetje, ki je pripravljala dokumentacijo za gradbeno dovoljenje za drugi tir, je rekorderka. Za papirje so zaračunali skoraj 19 milijonov evrov.

Objavljeno Sep 13, 2017

Vladni projekt pomeni  nov železniški enojni tir z 20,5 km predorov, z mostovi in viadukti, na geološko neraziskanem kraškem terenu, le za vožnjo navzgor, ki bo zgrajen šele leta 2026 (za 1,4 mrd €), že obstoječi zastarel tir s problemi (požari, hrup in nevarnost onesnaženja podtalnice) ostaja za vožnjo navzdol do leta 2033, če bi enojnemu tiru dodali drugega! 

GLASUJMO PROTI!

Državljani - DavkoPlačevalciSeNeDamo podpiramo sodobno dvotirno(!) železniško progo, ki bo zgrajena hitro in bo odpravila probleme stare proge. Najcenejša taka alternativa je projekt strokovne skupine (dr. Duhovnik) le za 800 mio €, dvojni tir do leta 2022, torej 4 leta prej kot vladin enojni tir. S prihrankom bo posodobljena železnica do Šentilja! Na znanem terenu bo posodobljenemu že obstoječemu tiru dodan nov - drugi tir, probleme (hrup, požari ...) pa odpravlja 4,1 km dolg predor s posodobljeno vleko kompozicije.

Pojdimo na volišča in glasujmo (obkrožimo) PROTI !

ZAKAJ moramo na referendumu glasovati PROTI: