FAKEing

OddajBarbara Kožar, dne 2014-01-05 ob 18:13:15

S tem vaju proglašam za moža in ženo ... Preroške besede. 

Zakon, veza, partnerstvo ... ni nekaj, kar nam je dano v užitek. Je nekaj, za kar se je potrebno boriti vsak dan, ga (jo) negovati, vzgajati in zalivati kot mlado bilko, da požene močne in globoke korenine. In tudi ko so korenine razvejane globoko, lahko na listje ali veje zaide bolezen ... Veliko  je ozdravljivih, večina, vse pa le ne.

Pa ljudje nekako trmasto, vztrajno in predvsem zaradi predsodkov okolice ne priznamo, da je prišel čas ko je treba iti naprej. Vezo si lahko popestrimo, za skok, dva ali več čez plot morda ne bo vedel nihče .. pa vendar ... ali ne ostane v vas tisti droben glasek, ki je bil poimenovan vest, ki vam prišepetuje, da ste osebi, ki vam je bila nekoč zelo ljuba storili nekaj, kar zase ne bi želeli? Zgodi se, da se med vezo zaljubimo ... tako, kot se nikoli še nismo .. in vemo, da je to tisto pravo ... pa vendar naredimo korak nazaj. Zaradi? Predsodkov, otrok, premoženja? In svojo srečo potisnemo na dno vreče življenja kot zadnjo smet. Ko vdihnemo nas presune bolečina, da je življenje le eno in kratko, da smo izbrali pot, kjer tako srečni kot bi lahko bili ne bomo nikoli ... Predsodki? Smo komu kaj dolžni? Le sebi in osebi, ki nam je bila blizu. Težko je, pa vendar lažje, kot živeti v neke vrsti laži. Ne razumem žena in mož, ki vedo, da niso več prvi v srcih svojih partnerjev, pa gredo vseeno lahko skozi to. Če bi sama pomislila, da moj partner med ljubljenjem misli na drugo? Nope .. ne gre, ne želim si tega zase. Otroci? Da, ni enostavno, vendar so otroci prebistri, da ne bi videli, kaj se v resnici dogaja. Kmalu bodo odrasli in potem? Se zavedate, da jih vzgajate v čustvene invalide s tem ko vztrajate v vezi, ki to več ni? Ne vidijo ljubezni, vidijo le neko naveličano navezanost .. in to je naša popotnica njim v življenje. In prav kmalu se naučijo izkoriščati situacijo, katere del so. 

Skupno premoženje ... o ja, denar je pomemben, zelo ... za preživetje. Na tale naš svet smo prišli popolnoma goli in bosi, prva stvar ki nam je bila dana je bil topel mamin objem. In iz tega sveta bomo odšli prav taki, goli in bosi ... in v želji, da bo ob nas ljubljena oseba, ki nas bo vzela v objem in se nam zahvalila za to, da smo bili. Mi. Samo mi. Samo naše srce in čutenja. In ne material.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
2
Dajana Babič
0
Jan 07, 2014
Problem je v tem, da imamo v glavi tega princa na belem konju. V resničnosti pa ni tako. Imamo več partnerjev. En je za kuhanje, drugi je za seks, tretji je za to, da imamo z njim otroke. Problem je v tem, ko vse tri med sabo zmešamo in obtožujemo tistega, ki nam kuha, zakaj nam je naredil take otroke... Seveda obstoja samo eden edini partner za vsakogar, a do tega je treba priti tako, da dvigujemo svojo vibracijo... Vse ob svojem času. Jaz sem tudi mislila ob prvi poroki, da je to za zmeraj. Pa ob drugi tudi. Potem sem pa nehala misliti, da je za zmeraj. :P
#2
Miha
0
Jan 06, 2014
Tako je. Pa saj ni težko, če imaš nekoga res rad. Bo kmalu drugo desetletje mimo, pa se pri meni ni nič spremenilo, še lepše je, kot je bilo.
#1
Barbara Kožar
Barbara Kožar
Objavil/a 2014-01-05 18:13:15 (Jan 05, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ZLORABA NA VSAKEM OVINKU
TURIZEM SMO LJUDJE (mali ljudje z ulice)
NA POMOOOOOOOOOOOOOOOČ
JEZA JE ŽENSKA
TWINS - long story (zapisano pred 3 leti) , mojima sinovoma <3
FAKEing
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj