Članek
Bo Erjavec prodal Desus za komisarsko mesto?
Objavljeno Jul 29, 2014

Na tem svetu je res vse mogoče. Vse se da kupiti ali prodati, na koncu vedno ostane le še vprašanje cene.

Vsa povolilna kupčkanja in kravje kupčije so po vsakih volitvah v našem volilnem sistemu že tradicionalna. Tudi letošnja ne bodo nobena izjema. Mešali in preprodajali se bodo interesi strank, posameznikov v njih, navodila in zahteve stricev ter lobijev, znotraj strankarska prerivanja ter prilivanje olja s strani medijev na politično kurišče. Pomembni bodo seveda zahtevani in pridobljeni resorji, saj bo treba zagotoviti ustrezna delovna in funkcionarska mesta ter možnosti pridobivanja poslov iz naslova javnih sredstev svojim strankarskim članom, donatorjem, podpornikom, prijateljem ter na koncu še sorodnikom. Če ne takoj, pa sčasoma, že ustaljena praksa pač.

Razvoj dogodkov in znanih dogovorov v tem kupčkanju politikov še ni tako daleč, da bi se že dalo kaj konkretnega zaključiti, vem pač to, kar zasledim v medijih, malo razmislim kam pravzaprav kateri pes taco moli, se spomnim preteklih političnih povolilnih kupčij, predvidevam nadaljni možni razvoj in hotenja posameznikov ter zapišem svoje mneneje na tem blogu.

Izstopa pa v tem trenutku zanimivo ugibanje in govorice, da se poleg Bratuškove tudi Karl Erjavec vidi na mestu komisarja v EU-ju. Zdaj, ko celo izgleda, da bo odpadla  kot možna komisarka samopredlagateljica Bratovškova - njen edini realni adut je, da je ženska, in še to samo zaradi kvote - bi utegnilo še kot kako sprejemljivo za Cerarja in Erjavca biti dejstvo, da novi slovenski komisar v EU-ju postane slednji. Tri muhe na en mah!

- Karel bi se karierno povzdignil v nebo za dobro plačo, kandidiral pa bi verjetno za mesto komisarja s čimmanj dela in odgovornosti, to mu gre dobro od rok, kar smo spoznali že doslej.

- Zaradi obilice svoje odsotnosti v "bazi" bi moral v tem primeru prevzeti funkcijo vodje stranke nekdo drug iz Desusa, kjer pa mu doslej znani kandidati za to funkcijo v prefriganosti ne sežejo do niti gležnjev, kaj šele do kolen - razen morda Kožuhove, ki pa je v preteklosti tudi že pokazala svoje realne ambicije pri vodenju (za nos?) političnih in materialnih interesov upokojencev.

- Cerar bi takšno novo situacijo zlahka obvladoval, celo zlahka in uspešno pristrigel peruti upokojencem s spremembo pokojninske zakonodaje in višine pokojnin, ker mu v primeru imenovanja Erjavca za komisarja in spremembe vodstva Desusa, potem ne bi neprestano visel za vratom Damoklejev meč, imenovan Desus ter njegovih neprestanih groženj z izstopi iz katerekoli vladne koalicije, če mu kaj ne paše.

No ja, to so moje špekulacije, še vedno se ne ve, kaj porečejo na to strici in tete, ki držijo niti v svojih rokah, kako se bo to njihovo mnenje izražalo skozi mainstrem medije, katere že desetletja obvladujejo in s tem vplivajo na javno mnenje ter kako bo na vse to reagiral bodoči premier, glede na možne reakcije predvidenih koalicijskih partnerjev.

V nekaj pa sem prepričan, cena, imenovana EU komisar, je dovolj visoka, da bi Erjavec "interese" upokojencev, za katere se verbalno tako krčevito bori do njihove zadnje kaplje krvi - beri 1000 evrov pokojnine - , da bi do prodaje in nakupa teh interesov prišlo.