Radio Rogla in Kostroj Strojegradnja podarjata ‘božičnice’

Letos za božič podari božični paket

Kaj se v ponedeljek, 5.12., dogaja na Štajerskem?

Plesnik in Dečman oproščena krivde za smrt treh mladih na Hudinji

Na Rogli bodo zaposlili skoraj 140 sezonskih delavcev

Na Rogli bodo jutri sprejeli prve smučarje

Celje: V Emo Orodjarni danes stavke ne bo

Akcija Šolar na smuči znova tudi na Rogli

Kadar potrebujemo pomoč, pride ‘patronažna’

Aktualno

Kaj in koliko govorijo v parlamentu?

Parlameter je novo spletno orodje, ki uporabniku na preprost in prijazen način naslika dogajanje v parlamentu. V zadnji številki lokalnega časopisa NOVICE so preverili, kaj Parlameter pravi o konjiškem poslancu in Konjicah, Zrečah, Vitanju ter Oplotnici. Med drugim so ugotovili, da je poslanec Bojan Podkrajšek (SDS) v parlamentu izgovoril 74.452 besed, največkrat besede prevoznica, cenjen, kmetija. Več […] Prispevek Kaj in koliko govorijo v parlamentu? je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v četrtek, 22.12., dogaja na Štajerskem?

  KONJIŠKO * Na svoji zadnji letošnji seji bodo konjiški občinski svetniki drevi imeli na mizah predlog proračuna za leto 2017. Dokument morajo sprejeti še v drugi obravnavi. Sicer pa bodo med drugim znova govorili tudi o novem načinu financiranja krajevnih skupnosti. * Konjiški župan Miran Gorinšek bo že dopoldne obiskal nekatere enote konjiškega vrtca. […] Prispevek Kaj se v četrtek, 22.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v soboto, 17.12., dogaja na Štajerskem?

ZREŠKO * V Zrečah dopoldne pripravljajo prireditev ob odprtju nove Kmetijske zadruge. Na več kot 700 kvadratnih metrih bodo na voljo najrazličnejši izdelki. * Koncert Staneta Vidmarja bo drevi v cerkev sv. Lovrenca na Stranice. Prepevala bosta še cerkveni pevski zbor Gorenje in Stranice. CELJSKO   * Prvi praznični festival danes pripravljajo na celjskem sejmišču. * […] Prispevek Kaj se v soboto, 17.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v petek, 16.12., dogaja na Štajerskem?

  OBSOTELJE IN KOZJANSKO * Z današnjo jubilejno izdajo Rogaških novic in jubilejnim zajtrkom bodo počastili 25-letnico časopisa. Razglasili bodo osebnost leta po izboru bralcev in podelili priznanje za življenjsko delo dr. Jožetu Lipniku. * Tradicionalno srečanje župana s starejšimi občani pripravljajo v Podčetrtku. Zvečer se bo župan srečal še z gospodarstveniki. * Božično-novoletno srečanje […] Prispevek Kaj se v petek, 16.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v sredo, 7.12., dogaja na Štajerskem?

ZREŠKO * Še zadnjič v tem koledarskem letu se bodo drevi zbrali zreški občinski svetniki. Med drugim naj bi sprejeli občinska proračuna za naslednji dve leti ter govorili o letnem programu športa in kulture v letu 2017. Javno bodo predstavili še izdelan Načrt razvoja in trženja turizma v občini Zreče za obdobje 2017-2021. OBSOTELJE IN […] Prispevek Kaj se v sredo, 7.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Na Rogli bodo zaposlili skoraj 140 sezonskih delavcev

Z jutrišnjim dnem se na Rogli začenja smučarska sezona. Zaradi povečanega obsega dela v času zimske sezone smučanja pa bodo na Rogli zaposlili skoraj 140 sezonskih delavcev. Največ jih zaposlujejo v gostinstvu in na žičnicah. Največ potreb je še vedno po zaposlitvi na delovnih mestih kuhar in natakar. “Gre predvsem za deficitarne poklice, za katere […] Prispevek Na Rogli bodo zaposlili skoraj 140 sezonskih delavcev je bil objavljen na Novice.si.

Med najtoplejšimi domovi za starejše tudi štajerski

Včeraj so podelili priznanja za najtoplejše domove starejših. V sklopu akcije medijske hiše Delo, ki sta jo podprla tudi ministrstvo za delo in Skupnost socialnih zavodov, je priznanja skupaj prejelo 12 domov. Med tistimi, ki jih je izbrala strokovna komisija, so tudi celjski Dom ob Savinji, Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane z enoto Slovenska Bistrica, […] Prispevek Med najtoplejšimi domovi za starejše tudi štajerski je bil objavljen na Novice.si.

Akcija Šolar na smuči znova tudi na Rogli

Organizatorji vseslovenske akcije Šolar na smuči so že napovedali tretjo izvedbo. V prihajajoči zimi bo akcija še širša, s štirih dni jo bodo raztegnili na pet dni (od 16. do 20. januarja), smučiščem Rogla, Mariborsko Pohorje, Krvavec in Vogel bodo dodali še Cerkno. Pričakujejo, da bo vsak dan na posameznem smučišču brezplačno smučalo od 100 […] Prispevek Akcija Šolar na smuči znova tudi na Rogli je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v ponedeljek, 28.11., dogaja na Štajerskem?

  BISTRIŠKO * Predavanje psihoretorika predavateljice Zlatke Dreo, bo nocoj v Knjižnici v Slovenski Bistrici. Uspeh v življenju je veliko večji, če znamo pravilno predstaviti svoje zamisli oz. posredovati svoje znanje drugim. Ljudje nas morajo pravilno razumeti in prevzeti od nas prepričanje in navdušenje. To je umetnost retorikov in karizmatičnih osebnosti. OBSOTELJE IN KOZJANSKO * […] Prispevek Kaj se v ponedeljek, 28.11., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Spremljevalci

KOLEDAR DOGODKOV

Kronika

Kaj se v četrtek, 8.12., dogaja na Štajerskem?

  OBSOTELJE IN KOZJANSKO * Svetniki v Kozjem bodo popoldne med drugim obravnavali predlog proračuna za leto 2017 in razpravljali o imenovanju direktorja šmarskega Zdravstvenega doma. Tudi v Kozjem svetnikom predlagajo, naj ne podajo soglasja k imenovanju Aleksandra Svetelška, saj menijo, da ni zakonito. * Dobrodelno prireditev Otroci za otroke z dobrodelnim bazarjem popoldne pripravljajo […] Prispevek Kaj se v četrtek, 8.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v ponedeljek, 5.12., dogaja na Štajerskem?

  CELJSKO * V Celjskem domu v Celju pripravljajo nocoj Miklavžev koncert Mladinskega pihalnega orkestra Glasbene šole Celje. Miklavževanja pripravljajo v več lokalih v Celju in nakupovalnih centrih, pa tudi v Vojniku, kjer ga pripravlja tamkajšnja župnijska Karitas. * Polfinalni obračun Pokala Slovenije drevi čaka hokejiste ECE Celja, ki se bodo na domače ledu pomerili […] Prispevek Kaj se v ponedeljek, 5.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v nedeljo, 4.12., dogaja na Štajerskem?

  OPLOTNIŠKO * Miklavževanje bo popoldne v grajskem kompleksu v Oplotnici. Najprej bo brezplačno za vse otroke vozil Miklavžev vlakec, nato bo prišel še Miklavž, ki bo obdaril predšolske otroke. CELJSKO * V Novi Cerkvi pripravlja tamkajšnje turistično društvo praznični sejem na vasi. V večnamenski sobi krajevne skupnosti Nova Cerkev bodo danes brezplačno merili krvni […] Prispevek Kaj se v nedeljo, 4.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Družabno

Kaj se v soboto, 24.12., dogaja na Štajerskem?

Kaj se v petek, 23.12., dogaja na Štajerskem?

Že drugi petek v januarju Noč Modrijanov na televiziji

Noč Modrijanov 2016, ki so jo Modrijani posneli konec oktobra v Celju. bo na prvem programu RTV SLO predvajana dva januarska petka, 13. in 20. januarja 2017, obakrat ob 20.00. Vzporedni svet, v katerem so vsi povezani. Profesionalno izpeljan spektakel, ki noče biti več od zabave in ki poveže vse. Moč ima svojo noč, to […] Prispevek Že drugi petek v januarju Noč Modrijanov na televiziji je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v četrtek, 15.12., dogaja na Štajerskem?

KONJIŠKO * Lokalni časopis NOVICE bo popoldne razglasil naj osebnost leta 2016 po mnenju bralcev. Kandidatov je letos bilo deset. Spomnimo: lani je Naj osebnost NOVIC postal enolog v konjiškem podjetju Zlati grič Sašo Topolšek. Za življenjsko delo so v uredništvu časopisa posthumno priznanje podelili zreškemu kulturniku Zdravku Ivačiču. ŠENTJURSKO * Proračuna za prihodnji dve […] Prispevek Kaj se v četrtek, 15.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Tanja Zagar in OS Pod goro Pet poljubov 2016 a

Tanja Zagar in OS Pod goro Naj pada 2016 a

Otroci iz Vrtca Zreče pojejo Čebelarja

NNZ, Oktober 2016, Kaferna Loče, Loče

Prometni telefon Radia Rogla

Vrtnarimo

Božična zvezda je lahko lepa še dolgo po praznikih

Cvetoč kaktus za praznike

Štajerski športni napovednik

SREDA, 21. DECEMBER *Košarka 1. slovenska košarkarska liga – 12. krog Lige Nova KBM ob 19.00 Rogaška – Terme Olimia Podčetrtek ob 20.00 Portorož – Zlatorog Laško *Rokomet Slovenski pokal – moški – 1/4 finale ob 17.00 Maribor Branik – Urbanscape Loka ob 20.00 Pomurje – Celje Pivovarna Laško *Odbojka 1. slovenska liga – moški, […] Prispevek Štajerski športni napovednik je bil objavljen na Novice.si.

Štajerski vikend športni napovednik

PETEK, 16. DECEMBER *Futsal Pokal Terme Olimia – četrtfinale (povratna tekma, prvo tekmo so s 3:7 dobili Mariborčani) ob 20.00 PROEN Maribor – Dobovec MB Monting *Košarka Sixt Alpe Adria Cup (skupina D) – 4. krog ob 18.00 Rogaška – Komarno (Slovaška) 1. slovenska košarkarska liga – 11. krog Lige Nova KBM ob 18.45 Hopsi […] Prispevek Štajerski vikend športni napovednik je bil objavljen na Novice.si.

Selektor v Zreče povabil sedem pivovarjev

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je predstavil seznam 21 rokometašev, ki bodo začeli priprave na svetovno prvenstvo, ki bo januarja v Franciji. Na zbor reprezentance, ta bo 22. decembra v Zrečah, je vabljenih tudi sedem članov Celja Pivovarne Laško, in sicer Blaž Janc, Tilen Kodrin, Urban Lesjak, Borut Mačkovšek, Vid Poteko, David Razgor […] Prispevek Selektor v Zreče povabil sedem pivovarjev je bil objavljen na Novice.si.

Štajerski vikend športni napovednik

PETEK, 9. DECEMBER *Futsal 1. slovenska futsal liga – 9. krog ob 20.00 Dobovec Pivovarna Kozel – FC Litija ob 20.00 PROEN Maribor – KMN Sevnica *Košarka 3. slovenska košarkarska liga vzhod – moški, 9. krog ob 19.30 Bistrica – Radenska Creativ Sobota *Odbojka 1. slovenska liga v odbojki – ženske – 10. krog ob […] Prispevek Štajerski vikend športni napovednik je bil objavljen na Novice.si.

Štajerski vikend športni napovednik

PETEK, 2. DECEMBER *Futsal 1. slovenska futsal liga – 8. krog ob 19.00 Puntar – PROEN Maribor ob 20.00 KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel *Košarka 3. slovenska košarkarska liga vzhod – moški, 8. krog ob 18.00 Hrastnik – Bistrica *Odbojka 1. slovenska liga – moški, 11. krog ob 18.00 ACH Volley – Maribor 2. […] Prispevek Štajerski vikend športni napovednik je bil objavljen na Novice.si.

Na Rogli bodo jutri sprejeli prve smučarje

Na Rogli bodo s smučarsko sezono začeli jutri. Za začetek bodo zagnali vlečnico Uniorček 1 in štirisedežnico Planja. Kot običajno bodo odrasli prve dni tudi tokrat smučali ceneje (cena vozovnic bo 10 evrov), otroci do 15. leta pa v soboto in nedeljo celo brezplačno. Glede na vremenske in temperaturne pogoje bodo ostale smučarske proge odpirali […] Prispevek Na Rogli bodo jutri sprejeli prve smučarje je bil objavljen na Novice.si.

Akcija Šolar na smuči znova tudi na Rogli

Organizatorji vseslovenske akcije Šolar na smuči so že napovedali tretjo izvedbo. V prihajajoči zimi bo akcija še širša, s štirih dni jo bodo raztegnili na pet dni (od 16. do 20. januarja), smučiščem Rogla, Mariborsko Pohorje, Krvavec in Vogel bodo dodali še Cerkno. Pričakujejo, da bo vsak dan na posameznem smučišču brezplačno smučalo od 100 […] Prispevek Akcija Šolar na smuči znova tudi na Rogli je bil objavljen na Novice.si.

Štajerski športni semafor – vikend rezultati

PETEK, 25. NOVEMBER *Košarka 1. slovenska košarkarska liga – 8. krog Lige Nova KBM Union Olimpija – Terme Olimia Podčetrtek 82:68 3. slovenska košarkarska liga vzhod – moški, 7. krog Bistrica – Calcit Basketball 67:58 *Odbojka 2. slovenska liga v odbojki – vzhod, ženske – 8. krog Nova KBM Branik II. – Benedikt 3:1 SOBOTA, […] Prispevek Štajerski športni semafor – vikend rezultati je bil objavljen na Novice.si.

Kulinarika

Roglin sobotni kolaček: Božični cimetovi piškoti

Brstični ohrovt je vrtnina, ki nas oskrbi z veliko vitamina C, v hladnih dneh

Roglin sobotni kolaček: Orehova rolada s kislo smetano

Roglin sobotni kolaček: Šamrole

RADIO ROGLA

Dec 27, 2016
Roglin sobotni kolaček: Božični cimetovi ...
½ kg  moke½ kg  sladkorja1 margarina8 jajc50g cimetaNajprej umešamo jajca, ne preveč ...
(0)
Dec 27, 2016
Brstični ohrovt je vrtnina, ki nas oskrbi z ...
V rastlinjaku jih sejemo že ob koncu zime, na gredo pa šele v začetku pomladi. Sadike na gredo presajamo v ...
(0)
Dec 27, 2016
Roglin sobotni kolaček: Orehova rolada s kislo ...
Za pripravo testa potrebujemo 6 žlic mletih orehov, 6 jajc, 6 žlic sladkorja in 1 pecilni prašek.Vse ...
(0)
Dec 24, 2016
Kaj se v soboto, 24.12., dogaja na Štajerskem? - ...
  * Na božični večer bodo po vsej Štajerski potekale polnočnice. Polnočno mašo v celjski stolnici bo vodil ...
(0)
Dec 23, 2016
Kaj in koliko govorijo v parlamentu? - Novice.si
Parlameter je novo spletno orodje, ki uporabniku na preprost in prijazen način naslika dogajanje v parlamentu. V zadnji ...
(0)
Dec 23, 2016
Kaj se v petek, 23.12., dogaja na Štajerskem? - ...
BISTRIŠKO * Osrednja slovesnost v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti bo v domu krajanov na Tinju, nastopili ...
(0)
Dec 22, 2016
Že drugi petek v januarju Noč Modrijanov na ...
Noč Modrijanov 2016, ki so jo Modrijani posneli konec oktobra v Celju. bo na prvem programu RTV SLO predvajana dva ...
(0)
Dec 22, 2016
Kaj se v četrtek, 22.12., dogaja na Štajerskem? ...
  KONJIŠKO * Na svoji zadnji letošnji seji bodo konjiški občinski svetniki drevi imeli na mizah predlog proračuna ...
(0)
Dec 21, 2016
Štajerski športni napovednik - Novice.si
SREDA, 21. DECEMBER *Košarka 1. slovenska košarkarska liga – 12. krog Lige Nova KBM ob 19.00 Rogaška – Terme ...
(0)
Dec 17, 2016
Kaj se v soboto, 17.12., dogaja na Štajerskem? - ...
ZREŠKO * V Zrečah dopoldne pripravljajo prireditev ob odprtju nove Kmetijske zadruge. Na več kot 700 kvadratnih ...
(0)
Dec 16, 2016
Štajerski vikend športni napovednik - Novice.si
PETEK, 16. DECEMBER *Futsal Pokal Terme Olimia – četrtfinale (povratna tekma, prvo tekmo so s 3:7 dobili ...
(0)
Dec 16, 2016
Kaj se v petek, 16.12., dogaja na Štajerskem? - ...
  OBSOTELJE IN KOZJANSKO * Z današnjo jubilejno izdajo Rogaških novic in jubilejnim zajtrkom bodo počastili ...
(0)