21. 8.

V Štanjelu je pred dvema meseca podjetje položilo energetski kabel 3 x 16 m2. Predstavnik podjetja je pri pregledu ugotovil, da je nekdo v tem času iz položenih cevi izvlekel približno 270 m kabla, ki vsebuje aluminij. Podjetje je oškodovano za 1000 evrov.

Ponoči je nekdo z dvorišča hiše v Kopru ukradel kosilnico za travo, vredno približno 100 evrov.

Ob 19.08 so bili policisti obveščeni, da v lucijskem trgovskem centru neznani moški grozi ženski, za pasom pa ima zataknjen nož. Policisti so na kraju izsledili vinjenega 53-letnika, ki prebiva v Luciji. Odredili so mu pridržanje, saj je potegnil kuhinjski nož med postopkom s policisti. Na kraju ni upošteval zakonitih ukazov policista. Zoper njega so policisti uporabili prisilna sredstva in sredstva za vezanje in vklepanje. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Ankaranu je nekdo vlomil v osebno vozilo. Lastniku iz Celja je ukradel cestno kolo znamke Cannondale, model SLICE, bele, črne in rdeče barve, prenosni računalnik znamke Lenovo, elektro stimulator znamke Compex, model Elite sport, video kamero za čelado znamke GO PRO, model Hero 3 plus, mobilni telefon znamke Nokia, tip Lumia in kavbojke, v katerih je imel denarnico z 10 evri, prometno dovoljenje za osebni avtomobil, prometno dovoljenje za motorno kolo, vozniško dovoljenje, osebno izkaznico, kartico zdravstvenega zavarovanja in bančno kartico. Celjan je oškodovan za približno 5000 evrov.

22. 8.

Ob 0.37 so policisti dobili obvestilo, da v predoru Dekani (smer Ljubljana) voznik Berlinga močno vijuga in vozi 40 km/h. Policisti so ustavili 61-letnega Kamničana, kateremu je preizkus z alkotestom pokazal 0,86 mg/l. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, sledi mu obdolžilni predlog.

Zgodaj zjutraj so policisti v Hrvatinih obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu, ki se ni pomiril niti ob prihodu policistov na kraj, so odredili pridržanje. Zaradi kršitve javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog, sledi mu še kazenska ovadba za nasilje v družini.

V vasi pri Ilirski Bistrici je nekdo iz sefa v stanovanjski hiši ukradel večjo količino denarja in zlatnine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Kopru je nekdo vlomil v kontejner, iz katerega je odnesel orodje, hladilnik, nekaj pijače in hrane. Lastnica je oškodovana za 1500 evrov.

Popoldan so policisti v Piranu izdali plačilni nalog 49-letnemu Ljubljančanu, ki je nadlegoval goste lokalov brez oblačil, pri tem pa je tudi razgrajal.

23. 8.

Ob 0.14 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Piranu. Ugotovili so, da je 35-letna državljanka Avstrije z osebnim avtomobilom zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v zadnji del vozila, katerega je vozil 38-letni Lucijčan. Povzročiteljici je alkotest pokazal 0,58 mg/l, zato so ji odredili pridržanje do privedbe na sodišče. Sledi ji obdolžilni predlog.

Na počivališču Risnik so državljanom Nemčije, medtem ko so spali, iz odklenjene počitniške prikolice ukradli moško torbico z dokumenti in denarnico s 375 evri gotovine.

V Izoli je nekdo ukradel zaklenjeno kolo znamke Cult new evolution 61, vredno približno 700 evrov.

Pregled aktivnosti policistov PU Koper v zadnjih 24 urah - Radio Capris

Najbolj poslušana radijska postaja na Obali. Radio Capris.