Članek
Še danes odpravljamo zablode...
Objavljeno Dec 10, 2014

"Stoyan Svet" je v svoji objavi tule zapisal:

"Prvotni namen prostozidarskih lož je bila cehovska medsebojna pomoč in humanitarne zadeve, kar pa se je sprevrglo v totalno nasprotje odkar so vse te satabistične združbe prišle pod upravo Vatikana. Zdaj je tako; Bolj si pohlepen, lažnjiv in koruptiven večjo imaš šanso, da postaneš član te "kvazi" elitne združbe." (podčrtava je moja).


Pustimo ob strani, da avtor ne loči med "
Suverenim vojaškim hospitalnim redom svetega Janeza iz Jeruzalema, Rodosa in Malte" - ki je v resnici povezan z Svetim Sedežem; in regularnim Prostozidarstvom - ampak je več kot očitno tudi (namenoma ali iz nevednosti) izpustil dejstvo, da RKC - ne dovoli vernikom, da bi bili clani Prostozidarstva.


"The faithful who enroll in Masonic associations are in a state of grave sin and may not receive Holy Communion...." and "...the Church’s negative judgment in regard to Masonic association(s) remains unchanged since their principles have always been considered irreconcilable with the doctrine of the Church and therefore membership in them remains forbidden." Wikipedia (C) Kardinal Ratzinger

UPS! Never let a small fact get in the way of a good conspiracy theory, kajne? RKC, ki sicer eksplicitno prepoveduje vernikom, da bi postali Prostozidarji - v resnici z njimi upravlja?! Dodajmo zraven se "zapraševanje" in "kemične napade NATO pakta", pa imamo o čem z pisati.

Do naslednjič, Bratski pozdrav!