Članek
Pa začnimo najprej pri moki ...
Objavljeno Sep 17, 2017

Zelo rada imam organiziranost. Zato se bom trudila, da bo moj blog organiziran in tudi, da boste vi kaj odnesli od mojih objav.

Za shranjevanje živil sem si omislila tontarelli posodice. Imam jih že dolgo, nekaj še celo novih na zalogi, a se ne spomnim več, kje sem jih kupila. Posodice držijo 3.500 ml oz. 3,5 kg.

Danes bi vam rada na kratko povedala, kako imam shranjeno moko in za kaj jo uporabljam.

Uporabljam pirino, navadno belo, ostro belo in koruzno moko. Moko dobim iz bližnjega mlina, kjer so zelo prijazni, imajo svojo moko in jo sami zmeljejo po naročilu.

Za moko imam pripravljenih 12 posodic. Za vsako vrsto moke imam 3 posodice. Ko pridem iz mlina, moko pretresem v posodice. Posodice imam v shrambi v omari, postavljene so v eni vrsti na polici in po tri v višino.

V mlin grem po moko, ko vidim, da imam samo še približno pol posodice katerekoli moke. Takrat približno izračunam, koliko katere moke mi je še ostalo in grem v nabavo.

Običajno mi najprej zmanjka pirine moke. Pirino moko uporabljam za peko kruha. Navadno belo moko uporabljam za testo za pice, za paniranje mesa ali sira. Ostro moko uporabljam za paniranje rib, prav tako za paniranje rib uporabljam koruzno moko. Teh dveh počasneje zmanjka. Navadno belo in koruzno moko mešam za testo za tortilije.

Moka iz mlina je najboljša. 

Uprla sem se potrošništvu in poskušam biti čimbolj samozadostna.

Bravo za upor. Uporniki bomo morali postati na vseh področjih. In nekje je treba pričeti :)

Verjetno se ukvarjaš z dejavnostjo s porabo, veliko moke (+35 kg zaloge) ali pa je velika družina! Kako se hrani moko, pa raje ne zapišem, ker je dostopno pri babicah in spletu :-)