objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 9. oktober 2019 ob 06:55

Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
To je res neverjetno: direktor Sove na tako imenovano "zaupanje" zaposlil osebo, ki je - kot vse kaže - sploh ni poznal! A res še lahko verjamemo v takšne pravljice oziroma takšna naključja?! Večinski mediji pa: in potem vse tiho je bilo ...?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Rajko Kozmelj, direktor Sove, se od nenapovedanega nadzora Knovsa na Sovi ni več pojavil na sedežu Sove. Se pa za Pop TV po telefonu javlja iz tujine. (foto: STA)

Včerajšnji krajši prepir na twitterju med Matejem Toninom (Nova Slovenija), Žanom Mahničem (SDS) in Janezom Janšo (SDS) o tem, kdo naj bi bil kriv, da po nenapovedanem nadzoru Knovsa (parlamentarne komisije za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami, ki jo vodi Tonin, Mahnič pa je podpredsednik) na Sovi pred sedmimi dnevi, kmalu po našem razkritju afere Lepa N, Sova še vedno ni dostavila zahtevane in obljubljene kadrovske dokumentacije ...

..., ne razkriva samo neverjetne napetosti med akterji politične desnice oziroma opozicije ter posledično tudi vprašljivo učinkovitost Knovsa pri nadziranju obveščevalnih in varnostnih služb, kjer ima večino opozicija in na kar pravilno opozarja tudi Aljuš Pertinač, voditelj oddaje Faktor na TV3, ampak tudi dejstvo, kako se je generalni direktor Sove Rajko Kozmelj pri aferi Lepa N. tako rekoč direktno zaplezal. Poleg njega pa sta se direktno zaplezala še državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec in predsednik vlade Marjan Šarec. Dokaze o zlorabi, vsaj tri, ponujajo Šarec, Črnčec in Kozmelj kot največji politični in obveščevalni amaterji kar sami od sebe:

ŠAREC: POZNAVA SE ŽE DOLGO ČASA ...

- 1/ Da je Šarec pred dnevi in pred televizijskimi kamerami sam priznal, da se z novo agentko Sove N. H., že dolgo poznata, in hkrati dal vedeti, da postopek njene zaposlitve na Sovi, od 4. marca dalje, pozna do podrobnosti, je že samo po sebi dovolj za preiskavo močnega suma zlorabe, ne samo funkcije predsednika vlade, ampak tudi obveščevalne službe. Kaj zdaj v tem trenutku okoli tega počne Komisija za preprečevanje korupcije, ni znano, Knovs očitno čaka na dokumentacijo, toda celo Boris Vezjak, sicer skrajno levi medijski analitik, na svojem blogu ... In media res (vir) dokazuje, da bi pri tem Šarčevem priznanju vsem "resnim novinarjem" morali zazvoniti vsi zvonovi:

Vir: blog Borisa Vezjaka: ... In medias res Vir: blog Borisa Vezjaka: ... In medias res

Toda dirigirani večinski mediji so se, kot vemo, ob tej aferi zavili v totalni molk.

KAJ JE ČRNČEC PLASIRAL SKOZI REVIJO REPORTER

- 2/ Damir Črnčec je skozi revijo Reporter in članek novinarja Igorja Kršinarja plasiral tezo, da je predsednik vlade Šarec z novo zaposlitvijo N. H. pravzaprav samo "reševal" novopečeno agentko Sove pred "zlobnim županom Škofljice Ivanom Jordanom".

Vir: Reporter Vir: Reporter

Gre sicer za tezo, ki jo je - takoj po izbruhi afere Lepa N. - Črnčec že prodal Tjaši Slokar Kos, odgovorni urednici informativnega programa Pop TV in Kanala A, o čemer smo na tem portalu sicer tudi že poročali.

Če za hip pustimo ob strani dejstvo, da moraš biti res novinar posebnega kova, da sprejmeš in potem še čisto resno objaviš takšno noro tezo, kot je ta, kako dobri predsednik vlade z novimi službami na Sovi rešuje uradnice pred grdimi župani, pa zapisano predvsem direktno potrjuje, da Šarec je (!) posredoval za službo N. H. Povedano drugače, Črnčec in Kršinar sta predsedniku vlade Marjanu Šarcu s tem člankom resnično naredila bizarno medvedjo uslugo.

KO DIREKTOR SOVE "NA ZAUPANJE" ZAPOSLI DAMO, KI JE SPLOH NE POZNA?!

- In še 3/ Zakaj Rajko Kozmelj, direktor Sove, državnemu zboru oziroma Knovsu ne preda zahtevane in obljubljene dokumentacije, pa dokazuje spodnji del zapisa urednika Matije Stepišnika v ponedeljkovi izdajo časopisa Večer:

Če drži, kar navaja Matija Stepišnik, ki se pri tem sklicuje na neimenovane "naše vire", Lepa N. službe na Sovi ni dobila zgolj mimo javnega razpisa, ampak celo na tako imenovano "zaupanje" direktorja Sove. Gre za posebno diskrecijsko pravico, na podlagi katere lahko direktor Sove po svojem okusu in znotraj določene kadrovske kvote na Sovo pripelje svoje najtesnejše sodelavce (podobno kot recimo predsednik vlade ali države in ministri, župani ..., pri čemer so tisti, ki dobijo zaposlitev na zaupanje, vezani na mandat politika), ampak zato prevzema odgovornost. Toda pozor: v primeru N. H. je Kozmelj na zaupanje, in to celo v redno delovno razmerje, zaposlil neznano uradnico iz Škofljice, ki je sam sploh ni poznal???!!! Halo?! To so takšni "močni sumi zlorabe" znotraj kabineta predsednika vlade in Sove, kot jih - na dlani - še ni bilo. A res lahko še verjamemo v takšne pravljice oziroma takšna naključja?! Večinski mediji pa, saj, in potem vse tiho je bilo ...?!

Rajko Kozmelj, direktor Sove, se - vsaj po javno objavljenih navedbah poslanca Žana Mahniča - od nenapovedanega nadzora Knovsa na Sovi ni več pojavil na sedežu Sove. Se pa za Pop TV po telefonu javlja iz tujine.

Vir: Pop TV, posnetek zaslona Vir: Pop TV, posnetek zaslona

Mimogrede, omenjeni članek Matije Stepišnika je bil na politično-medijski sceni sprejet kot "sporočilo javnosti", da se leva politična opcija dokončno odreka Marjanu Šarcu, ampak to je že zgodba za naslednje dni ...

SORODNI TVIT

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
damir crnčec Rajko Kozmelj marjan šarec komisija za preprečevanje korupcije KNOVS sova matej tonin Janez Janša Žan Mahnič aljuš pertinač Faktor na TV3 Revija Reporter Igor Kršinar Tjaša Slokar Kos pop tv Matija Stepišnik časopis Večer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.