objavi na
pozareport.si

forum

Slovenija

Sobota, 5. oktober 2019 ob 07:13

Skrivnost Kotnikove ulice 22 ali odstavimo Šarca in ustavimo Črnčeca, preden bo prepozno!
Če ne želimo postati druga Srbija, kjer nas bodo prorežimski mediji prepričevali, da smo vodilni v regiji, in nas bo oblast sprla z vsemi sosedi, mi pa bomo prejemali 150 evrov penzije, je Marjana in Murija treba ustaviti ...
Forum !

Odpri galerijo

Marjana Šarca očitno zanima samo še, kaj se dogaja v njegovem kabinetu (Damir Črnčec je drugi z leve). In posledično se mu zaposlitve njemu bližnjih dam zdijo "resni problemi, ki jih moramo reševati skupaj?" (foto: STA)

Evangelij po Šarcu v Katedrali svobode:

LAŽNI PREROK, PADLI ANGEL

Piše: Aljuš Pertinač

Če ne želimo postati druga Srbija, kjer nas bodo prorežimski mediji prepričevali, da smo vodilni v regiji, in nas bo oblast sprla z vsemi sosedi, mi pa bomo prejemali 150 evrov penzije, je Marjana in Murija treba ustaviti.

KO MAČKI STOPIŠ NA REP, ZACVILI

Pretekli petek sem se dobil z bivšim sodelavcem v lokalu Moby Dick na Kotnikovi ulici v Ljubljani. Kafič je priljubljen predvsem pri uslužbencih številnih državnih organov tam okoli. Ko sem moral tja, kamor gre še cesar peš, sem, skritega v najoddaljenejšem kotičku lokala, opazil nikogar drugega kot Damirja Črnčeca, državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade in premierjevega svetovalca za nacionalno varnost, v družbi meni neznanega moškega. Ker sem pred kratkim korenito spremenil osebni videz in ker sta se najina pogleda srečala zgolj za hip, sem bil prepričan, da me Črnčec ni prepoznal. Podcenjeval sem ga. Ko sem se slabo minuto zatem vrnil iz sanitarij, ju ni bilo več. Izginila sta kot kafra. Tudi pred lokalom ali v bližnji okolici ju ni bilo na spregled. Hja, tako verjetno delajo obveščevalci, posebno tisti, ki ne delujejo v nacionalnem, ampak zasebnem interesu in se, kot je postalo kristalno jasno v zadnjih tednih, ukvarjajo predvsem s tako imenovanimi črnimi, umazanimi operacijami.

Črnčeca se je v času, ko je še služil Janezu Janši, oprijel vzdevek Muri. Spomnimo, z Janšo je bil še iz časov Depale vasi. Kasneje je bil v obdobju Janševih vlad direktor tako vojaške obveščevalne službe OVS kot tudi civilne Sove. Bil je tudi med najglasnejšimi in najtrdovratnejšimi vztrajniki pred sodiščem, ko so Janši sodili v zadevi Patria. In Janšo je celo osebno pospremil na Dob. Kasneje je iz nikoli docela pojasnjenih razlogov zamenjal gospodarja in sedaj služi Marjanu Šarcu. Z njim je že od Marjanove neuspešne kandidature za predsednika republike. Ko je Marjan postal premier, ga je kljub protestom koalicijskih partnerjev in samoizpovedno opozicijske stranke Levica, dominantnih medijev ter dela javnosti imenoval za državnega sekretarja za nacionalno varnost.

Agenti Sove sicer pravijo, da se Muriju pozna, da ni nikoli delal na terenu. Da torej ni pravi operativec. Ne vem. Meni se je njegov pobeg zdel precej spektakularen. Ampak jaz sem samo voditelj oddaje Faktor na TV3 in se z vohunstvom ne ukvarjam. Vem pa recimo, kar je prorežimskim medijem in samooklicanim medijskim poznavalcem ter mnenjskim voditeljem, v resnici pa plačanim ploskačem in internetnim trolom na bolj ali manj očitni plačilni listi globoke države tranzicijske levice kakor ušlo. Kje stanuje Muri? Očitno na Kotnikovi 22. Kje stanuje odgovorni urednik časopisa Delo, pardon Kolektorjevega tovarniškega glasila Uroš Urbas? Očitno na Kotnikovi 22. In ne nazadnje, kje stanuje nekoč vsemogočni in še danes presneto vplivni Gregor Golobič? Ja, uganili ste. Očitno na Kotnikovi 22.

Vir: Ajpes Vir: Ajpes

Vir: Ajpes Vir: Ajpes

Vir: 24ur.com Vir: 24ur.com

Zakaj je Muri s kompanjonom stisnil rep med noge in jo ucvrl neznano kam tisti hip, ko me je ugledal, ni treba dvakrat ugibati. Je namreč že vsaj en mesec, lahko pa da še bistveno dalj časa na čelu specialne vojne, ki jo proti uredniku spletnega portala Požareport in producentu oddaje Faktor na TV3 vodi kabinet predsednika vlade, z odkrito asistenco prorežimskih medijev v državni, paradržavni in/ali tajkunski lasti, propadlih bivših novinarjev, ki jim grozijo dolgoletne zaporne kazni in so dolžni enormne zneske denarja, ter spletnih kreatur tipa Roni Kordiš - Had, za katere ne veš, od česa pravzaprav živijo, so pa zmeraj glasni in pri roki takrat, ko jih globoka država tranzicijske levice najbolj potrebuje.

Vse to Muri očitno počne z vedenjem oziroma po izrecnih navodilih našega Marjana in pa na vaše stroške. Ne verjamete? Poglejmo podrobnosti.

POŽAR = ŠARČEVA POGUBA

Nervoza v zvezi z novinarskim delom Bojana Požarja se je pri Šarcu pojavila tako rekoč hkrati s prihodom na oblast. Saj vemo, kadri, ki jih je osebno selekcioniral za najodgovornejše funkcije v državi ali stranki, ministre, državne sekretarje v kabinetu predsednika vlade, generalne sekretarje v svoji istoimenski stranki, so predvsem na podlagi Požarjevih razkritij in zapisov odpadali kot zrele hruške. Tugomer Kodelja, Marko Bandelli, Dejan Prešiček, Jure Leben, Peter Vilfan, Katja Damij, Brane Kralj … Dolg je seznam in praktično vsak mesec je daljši.

Kdor v obveščevalni agenciji zaposluje premierjeve ljubice, pač ni primeren za njenega direktorja. Kdor premierjevim ljubicam rihta službe v obveščevalnih agencijah, pač ni primeren za svetovalca za nacionalno varnost. In ja, kdor ima ljubico in zlorabi položaj, da ji zrihta službo, do katere ni upravičena in zanjo ne izpolnjuje pogojev, pač ni primeren za premierja.

Naš Marjan je poizkušal vse, da bi Požarja ustavil. Najprej je javno zahteval prenehanje oglaševanja državnih podjetij v nerežimskih medijih. Pa ni pomagalo. Najzvestejši kadri so padali kot domine. In ko je Bojan predpretekli ponedeljek razkril še jasen in očiten konflikt interesov premierjevega najzvestejšega medijskega psa Murija v aferi Črnčec-Iglu-Westinghouse, je sodu dokončno izbilo dno.

Medijski pogrom nad Požarjem, ki ga je na podlagi podvojenih oglasov s strani državnega Telekoma Slovenije najprej peljal samo tednik Reporter, je končno dobil pravi veter v jadra in očitno navodilo, da lahko gre do konca. Namesto da bi dominantni mediji poročali o konfliktu interesov premierjevega glavnega svetovalca, so se spravili nad Požarja. Skratka, večinski mediji v Sloveniji so zavestno in za vedno poteptali osnovno načelo novinarskega dela. Da mediji nastavljajo ogledalo oblasti ter da ji predvsem ves čas in pozorno gledajo pod prste. Če so pri aferi s hrvaškim prisluškovanjem še zmogli toliko profesionalnosti, da so po začetnem navdušenju in ja, uganili ste, poročanju Požareporta le uvideli, da gre za sproducirano afero, navadno medijsko raco, ki je namenjena zgolj utrditvi tako rekoč družinskega razmerja med našim Marjanom, Murijem in vodilnimi na komercialni televiziji Pop TV - Kanal A, so pri aferi Črnčec pogrnili na celi črti.

Osebne povezave Murija s popovci so znane. Ne nazadnje, Irena Joveva, dolgoletna novinarka njihove osrednje informativne oddaje 24ur, je bila nosilka liste Marjana Šarca za zadnje evropske volitve. Prav tako je znano, da je Muri v upravo Telekoma osebno inštaliral svojo zaupnico in znanko še iz časov SDS Vido Žurga, ki je ekspresno postala odgovorna za odvisni "medijski družbi" Planet TV in Siol.Net, ki Telekomu sicer že leta prinašata milijonsko izgubo, v skupnem znesku prek 50 milijonov evrov. To seveda plačujemo uporabniki Telekomovih storitev in v končni fazi vsi davkoplačevalci.

Vida, ki je sicer privlačnega videza, ima en velik problem. Namreč, za člana uprave Telekoma je pogoj najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih. Vida tega nima. Štiri leta in pol (pol leta je pol leta) je vodila zgolj zasebni računovodski zavod. Je pa doktorirala pri Muriju. Kako je nadzorni svet Telekoma v njej prepoznal kaliber za članico uprave, je vprašanje za policijo, Komisijo za preprečevanje korupcije in Slovenski državni holding. In ja, uganili ste, kdo je o vsem tem prvi in najdalje poročal? Bojan Požar.

Ni naloga Bojana Požarja, da skrbi za brezskrbno vladanje našega Marjana in njegove kamarile iz ozadja. Kot to tudi ni naloga drugih medijev. Ni naloga Bojana Požarja, da zamolči in olepšuje napake, kazniva dejanja in kadrovske fiaske, ki se dogajajo pod patronatom našega Marjana. Kot to tudi ni naloga ostalih medijev. Nasprotno, naloga Bojana Požarja je, da najširši javnosti vsak dan razkriva vse potencialne slabe plati in napake vladanja našega Marjana. Da je torej novinar.

ZAKAJ JE NOVINARSKO DELO BOJANA POŽARJA V JAVNEM INTERESU?

Če smo bili v preteklosti torej priča medijskim posegom iz zakulisja, ko so urgirali, nadzirali in mestoma celo narekovali medijsko poročanje dominantnih medijev razni golobiči, šetinci in zavrli, smo z vlado našega Marjana in njegovega zvestega Murija stopili v novo obdobje. Zdaj ne kličejo več strici iz ozadja, ampak kar neposredno premierjev glavni svetovalec. Tako rekoč njegova desna roka. Dominantni mediji so tako dokončno postali prorežimski mediji. Kar bo na daljši rok tudi njihova poguba. Če so sedaj še lahko nekako životarili na podlagi astronomskih zneskov, ki jih dobivajo od državnih firm ali pa celo neposredno iz proračuna, bodo po tem samorazkritju, ki so ga uprizorili z medijskim pogromom nad Bojanom Požarjem, težko še kdaj računali na podporo naslednje oblasti. Bi vi hranili in skrbeli za psa, ki vas je na ukaz prejšnjega gospodarja še do včeraj besno grizel? Jaz tudi ne.

Kaj je torej storil Bojan Požar, da si je zaslužil tako oster, umazan, nesorazmeren ter skrajno neprofesionalen odziv kabineta našega Marjana in prorežimskih medijev? Hja, nič posebnega. Opravljal je zgolj svoje novinarsko delo. In to prekleto bolje od drugih medijskih hiš v državi. Če ne verjamete, si še enkrat poglejte zgornji seznam.

Ni naloga Bojana Požarja, da skrbi za brezskrbno vladanje našega Marjana in njegove kamarile iz ozadja. Kot to tudi ni naloga drugih medijev. Ni naloga Bojana Požarja, da zamolči in olepšuje napake, kazniva dejanja in kadrovske fiaske, ki se dogajajo pod patronatom našega Marjana. Kot to tudi ni naloga ostalih medijev. Nasprotno, naloga Bojana Požarja je, da najširši javnosti vsak dan razkriva vse potencialne slabe plati in napake vladanja našega Marjana. Da je torej novinar. Zato je poročanje Bojana Požarja absolutno v javnem interesu. Javnost, torej mi, drage bralke in bralci, imamo vso pravico, da izvemo, kdo nam v resnici vlada. Da naš Marjan, kot pravi stalni komentator oddaje Faktor Božidar Novak, razume državo kot plen. S svojimi hišniki in natakarji vred. Da si Muri očitno obeta mastno provizijo od enega izmed potencialnih graditeljev novega bloka jedrske elektrarne Krško, potem ko je o nujnosti tega desetmilijardnega projekta očitno prepričal našega Marjana.

Veste, kako daleč je od Murija do Zvonke Truden, direktorice Murijevega zasebnega inštituta in hkrati predstavnice ameriškega Westinghousa za Slovenijo? Minuto hoje. Nič več.

Vir: Googlemaps Vir: Googlemaps

ZAČETEK KONCA = AFERA LEPA N.H. - SOVA

Zato smo lahko veseli in hvaležni, da se Bojan kljub hudim pritiskom ni dal, ampak je nadaljeval svoje poslanstvo. Kako bi sicer drugače izvedeli, da ima premier ljubico, ki ji je zrihtal službo in jo plasiral v obveščevalno službo, kot pravi Tomaž Štih alias Libertarec na twitterju. Ja, z N.H. je sodu res izbilo dno. Pa ne za Bojana Požarja, da ne bo pomote. On zgolj opravlja svoj posel in to dela bistveno bolje, kot svoj posel recimo opravljajo naš Marjan, Muri in sotrudniki.

Epilog afere še zdaleč ni znan, je pa popolnoma jasno, da se bosta morala posloviti vsaj Rajko Kozmelj, direktor Sove, in Damir Črnčec, premierjev svetovalec za nacionalno varnost. Kdor v obveščevalni agenciji zaposluje premierjeve ljubice, pač ni primeren za njenega direktorja. Kdor premierjevim ljubicam rihta službe v obveščevalnih agencijah, pač ni primeren za svetovalca za nacionalno varnost. In ja, kdor ima ljubico in zlorabi položaj, da ji zrihta službo, do katere ni upravičena in zanjo ne izpolnjuje pogojev, pač ni primeren za premierja.

Toda, kot ugotavlja Dejan Steinbuch, odgovorni urednik Portala Plus, naš Marjan ne bo odstopil. O, ne, kot sam pravi na družabnem omrežju, se v kabinetu še zmeraj počutijo presneto močne in složne.

Vir: Facebook Vir: Facebook

Ste razumeli? V njegovem kabinetu. Ja, Marjana očitno zanima samo še, kaj se dogaja v njegovem kabinetu. In posledično se mu zaposlitve njemu bližnjih dam zdijo "resni problemi, ki jih moramo reševati skupaj?" Bilo bi smešno, če ne bi bilo žalostno. Kam je namreč Muri po navodilih našega Marjana parkiral lepo N.H? Na Sovo! Dečko je pač (bil) zaljubljen. In je mislil, da jo lahko Sova skrije. Najbolj kvakajoča srenja v Sloveniji. Kot rečeno, bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno.

Ne, novinar Dejan Steinbuch ima popolnoma prav, Marjan sam ne bo odstopil, zato ga moramo odstaviti mi. Konec koncev ga niti izvolili nismo. Od 52 odstotkov volivcev, ki so se udeležili zadnjih parlamentarnih volitev, je našega Marjana oziroma njegovo istoimensko listo obkrožilo zgolj 12,6 odstotka volivcev. To je daleč od relativne, kaj šele absolutne večine. Če ne želimo postati druga Srbija, kjer nas bodo prorežimski mediji prepričevali, da smo vodilni v regiji, in nas bo oblast sprla z vsemi sosedi, mi pa bomo prejemali 150 evrov penzije, je Marjana in Murija treba ustaviti. Če tega ne bo storil parlament z ustavno obtožbo, moramo to storiti sami. Z Marjanom in Murijem oziroma ljudmi, ki, ko so na oblasti, gledajo zgolj na lastno korist in jim je za vse drugo malo mar, ne bomo nikoli tako enotni in složni, kot smo bili pri podpori našim odbojkarjem ali v bitki za malega Krisa. Ne, čas je, da gremo na ulice. Rešimo Slovenijo, preden bo prepozno. Rešimo Slovenijo, odstavimo Marjana in ustavimo Damirja, preden bo prepozno.

(Aljuš Pertinač je voditelj televizijske oddaje #Faktor na TV3)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aljuš pertinač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Skrivnost Kotnikove ulice 22 ali odstavimo Šarca in ustavimo Črnčeca, preden bo prepozno!