objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 3. oktober 2019 ob 06:29

Afera Lepa N: Šarec se laže in spreneveda. A to žal ni Škrabčeva domačija, za vlado in državo gre! Na Sovi pa panika.
Ne gre za nobene posege v zasebnost, nobenega se nismo lotili osebno, tudi nismo v vojni z vlado Marjana Šarca, kot govorijo na Planet TV, gre pa za močne sume zlorabe oblasti, kompromitacijo obveščevalnih služb in zlorabo javnega denarja ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Predsedniku vlade ne očitamo ljubice, prijateljice ali znanke, ampak zlorabo oblasti. Samo za to gre! (foto: STA)

Ko smo minuli petek, tri dni pred objavo prvega članka o sporni zaposlitvi "Lepe N." na Sovi, njeno zaposlitev korektno preverjali pri Sovi, tam na postavljena vprašanja niso odgovarjali, ampak zgolj zagrozili s kazenskim pregonom zaradi izdaje tajnih podatkov in tako poskušali preprečiti objavo članka oziroma rekonstrukcijo zgodbe. Po odmevnem izbruhu afere je predsednik vlade Marjan Šarec tri dni popolnoma molčal, tudi na naša postavljena vprašanja, in bi verjetno molčal še danes (popolnoma enako, kot že dva tedna molči na konkretna vprašanja, povezana z afero Črnčec-Iglu-Westinghouse), podobno kot Sova, če ne bi včeraj popoldne prišlo do nenapovedanega izrednega nadzora Knovsa na Sovi, ki je med drugim potrdil pravilnost naših navedb. Potem je direktor Sove Rajko Kozmelj - z raznimi pisnimi objavami in telefonskimi izjavami izključno in samo za točno določene medije (Pop TV), kar po svoje spet dokazuje tudi povezanost teh medijev z nosilci oblasti - začel naša dokumentirana novinarska razkritja zanikati in relativizirati, Šarec pa se - na facebooku (vir) in prek televizije (vir) - sprenevedati in odkrito lagati.

Ne gre za nobene posege v zasebnost, nobenega se nismo lotili osebno, mi tudi nismo v nobeni vojni z vlado Marjana Šarca, kot nam bizarno govorijo novinarski kolegi na Planet TV, a to žal tudi ni Škrabčeva domačija, kjer pride Šarec na družabni večer zbijat šale na tuj račun, gre pa za močne sume zlorabe oblasti, kompromitacijo obveščevalnih služb in zlorabo javnega denarja. Poglejmo posamezne podrobnosti:

- Ni prvič, da se Šarec (z)laže. Spomnimo, Šarec se je (z)lagal tudi na tistem zadnjem predvolilnem soočenju na prvem programu TV Slovenija, ko je avtor teh vrstic razkril tajna srečanja med njim in Janezom Janšo, prvakom SDS. Šarec je sprva mislil, da gre za blef, in vse zanikal, Janša pa je to potrdil, in potem je Šarcu, ujetemu na laži pred celotno slovensko javnostjo, obraz zdrsnil v neko grozno mimiko. Od takrat dalje tudi vemo, kakšen je Šarec, ko se zlaže ...

"VERJETNO STA BILA ZALJUBLJENA"

- In Šarec se zdaj laže, ko govori o zvezi z N. H. Da sta (bila) par, potrjujejo tudi izjave članov njene družine ("verjetno sta bila zaljubljena"), v nasprotju z nekaterimi drugimi novinarji, raznimi "novicemihajloviči" in podobnimi, ki raje podpišejo tudi najbolj komaj verjetne tragikomične komentarje (vir), pa smo mi precej natančno in resno novinarsko preiskovali, kaj se je doslej dogajalo z novopečeno agentko Sove N. H.

Tako že vemo, da bo 3. novembra stara 44 let, da vozi BMW temno sive barve, prej pa je vozila belega mercedesa, da ima dve hčerki, pri čemer mlajša hčerka živi pri njej, starejša pa pri bivšem možu, da je N. H. obdržala priimek po bivšem možu, prej se je pisala B....r, da bivši mož P. H. dela v enem od državnih podjetij (natančen podatek je znan uredništvu), da je N. H. delala tudi v ljubljanskem pravosodju in pri enem od ljubljanskih odvetnikov, da ji Šarec že dlje časa rihta službe, ki jih N. H. tudi hitro menjuje, nazadnje ji je službo uredil na občini Škofljica, in da - med drugim - prek odvetniške pisarne Čeferin od bivšega moža terja 70 tisoč evrov za svoj vložek v hišo v Ljubljani (naslov je znan uredništvu), kar pa ji nekdanji mož in njegovi starši nočejo plačati, saj dokazujejo, da N. H. ni vložila niti centa ...

Novopečena agentka Sove - N.H. - od bivšega moža preko odvetniške pisarne Čeferin terja 70 tisoč evrov za njen domnevni vložek v hišo v Ljubljani. Novopečena agentka Sove - N. H. - od bivšega moža prek odvetniške pisarne Čeferin terja 70 tisoč evrov za svoj domnevni vložek v hišo v Ljubljani.

- Zato lahko na podlagi dosedanjih zbranih informacij dokazujemo, da sta predsednik vlade Šarec in N. H. (bila) zasebno oziroma intimno povezana.

- Šarec se spreneveda, ko pravi, da N. H. nikoli ni bila uradnica na občini Kamnik, kar so potem nekritično povzeli tudi vsi večinski mediji. Tega namreč nihče niti ne trdi, dokazujemo pa, da ji je Šarec uredil službo na občini Škofljica, na podlagi dogovora z Ivanom Jordanom, županom občine Škofljica. In tega si ne Šarec ne Jordan ne upata zanikata, kot si tudi nista upala zanikati svojega glasnega moškega spora - zaradi N. H. - na letošnjem sejmu suhe robe v Ribnici.

- Šarec se tudi debelo spreneveda, ko piše, da so naša novinarska razkritja povezana z SDS?! Po kateri logiki?! Če je kdo "blizu SDS", kot piše Šarec na facebooku, je to kvečjemu on, Šarec. On je namreč tisti, ki je za svojega glavnega svetovalca in zaupnika, torej človeka najbolj "blizu" sebe, postavil nekdanjega trdorokca iz SDS - državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca. Že po nekaj mesecih vlade Marjana Šarca je nova članica uprave Telekoma Slovenije postala Vida Žurga, nekdanja članica pomladka SDS, in to, kot se kaže, celo mimo predpisanih formalnih pogojev. In on, Šarec je tisti, ki se je tajno dobival z Janšo!

PREDSEDNIKU VLADE NE OČITAMO LJUBICE, PRIJATELJICE ALI ZNANKE, AMPAK ZLORABO OBLASTI. SAMO ZA TO GRE!

- Toda Šarcu itak ne očitamo, da ima ali je pač imel ljubico, prijateljico ali znanko, to je njegova zasebna zadeva, čeprav je seveda zelo nerodno za predsednika vlade, da se javno predstavlja za družinskega in celo vernega človeka, v resnici pa ima ali je vsaj imel prikrito zunajzakonsko razmerje, to se bodo že zmenili pri Šarčevih doma, v Šmarci pri Kamniku, za tisto novo visoko ograjo. Mi preiskujemo in opozarjamo na razkritje, povezano z zlorabo oblasti, kompromitacijo obveščevalnih služb in zlorabo javnega denarja.

PRIHAJA ČAS ODSTOPA ALI RAZREŠITVE MARJANA ŠARCA

Samo za to gre in zato so naše objave v javnem interesu! Kako je vse to potekalo, pa je zdaj naloga Komisije za preprečevanje korupcije, parlamentarnih komisij in drugih pristojnih organov, inšpekcijskih služb, če že hočete, predvsem pa tudi državnega tožilstva. Oni morajo zdaj povezati vse konce suma zlorabe oblasti; pisna prijava obstaja, gre za novinarski članek, objavljen na tem portalu - 30. 9. 2019 (vir), ter dosedanje navedbe in ugotovitve Knovsa, pristojni organi in pristojne službe imajo vse možnosti in vzvode za preiskavo konkretnega primera, ukrepati pa morajo po uradni dolžnosti. In tako počasi in zanesljivo prihaja čas odstopa oziroma čas razrešitve Marjana Šarca (vir)!

- Večinski mediji so reagirali pričakovano. Včeraj so na veliko objavljali demantije Sove in Marjana Šarca, pri čemer so se njihovi bralci in gledalci zagotovo zmedeno čudili, kje pa so - v teh medijih - ti zapisi in poročanja o tem, kaj, za božjo voljo, pa Sova in Šarec zdaj tako dramatično demantirata?! Večinski medijih so namreč naša razkritja dobesedno zamolčali, ali, kot navaja Matevž Tomšič, politični in medijski analitik ter aktualni predsednik Združenja novinarjev in publicistov, "tipično za slovenske režimske medije: ne poročajo o vsebini zadnje Šarčeve afere, servirajo pa njegovo interpretacijo le-te".

Šarec je včeraj sicer priznal, da N. H. že dolgo pozna, v tistem značilnem slogu Billa Clintona po izbruhu afere z Moniko Lewinsky, češ, "I did not have sexual relations with that woman, Ms. N. H.", toda če bi namesto tega rekel, da on N. H. sploh ne pozna in da je še nikoli ni videl, bi taisti mediji tudi to izjavo gladko prenesli javnosti, brez najmanjšega preverjanja resničnosti. Kot se taisti mediji včeraj niso nič čudili naslednji Šarčevi izjavi, da je N. H. službo na Sovi dobila tako, da se je prijavila in so bili vsi postopki izpeljani v skladu s predpisi. Halo, kako pa Šarec to vse ve, če hkrati zatrjuje, da se z N. H. že dolgo časa nista videla ...?! In nobenemu prisotnemu novinarju večinskih medijev se to ni zdelo dovolj čudno za še kakšno podvprašanje?!

- Šarcu tudi nihče ne očita, da je on osebno zaposlil N. H. na Sovi. Ne, lahko pa Šarcu na podlagi dosedanjih informacij očitamo, da je z vplivom predsednika vlade omogočil zaposlitev N. H. na Sovi (marca letos), in to brez javnega razpisa, pri čemer so delovno mesto na Sovi za N. H. celo na novo ustanovili! Po dosedanjih informacijah se je N. H. za novo ustanovljeno delovno mesto prijavila prek spleta, Sova pa ji je nato plačala še začetniški tečaj iz angleškega jezika. Po naših informacijah iz Sove se N. H. ukvarja predvsem s prebiranjem medijev in iskanjem informacij, njeno delovno mesto pa naj bi bilo tudi precej izolirano od ostalih na Sovi, podobno delu v arhivu. Velja, kot pravijo naši viri, za "tiho sodelavko, trenutno prestrašeno in praktično ne komunicira z nikomur".

- Po dosedanjih informacijah tudi ni skoraj nobenega dvoma, da sta - po dogovoru s predsednikom vlade Marjanom Šarcem - zaposlitev N. H. na Sovi neposredno urejala in uredila državni sekretar Damir Črnčec in direktor Sove Rajko Kozmelj, ki je za sporno zaposlitev tudi neposredno odgovoren.

ČRNČEC USTAVI TJAŠO SLOKAR KOS IN POP NE POROČA

- Pri medijski obdelavi in reševanju vojaka Šarca pa je treba opozoriti predvsem na Pop TV. Če v zgodovini slovenskih vlad ni mogoče najti veliko njenih predsednikov, ki bi imeli takšen aroganten in primitiven odnos do koalicijskih partnerjev, in še manj takih, ki bi brez zadržkov to prosto razlagali v javnem prostoru, kar pomeni tudi nedopustno dno slovenske politike, po drugi strani pa se trese pred tajkuni in banksterji kot šiba na vodi, hkrati pa se hrani z lizunskimi medijskimi prispevki, ki jih financira proračun, kot je Rado Pezdir, publicist, znani ekonomist in komentator oddaje Faktor na TV3, v zadnji številki revije Reporter plastično opisal Marjana Šarca, so Šarčevi koalicijski partnerji dobesedno zgroženi tudi nad zlizanostjo Tjaše Slokar Kos, odgovorne urednice informativnega programa Pop TV in Kanala A, in Šarčevega državnega sekretarja Damirja Črnčeca. Tako nam različni, celo obveščevalni viri pripovedujejo, kako naj bi Črnčec - v primeru N. H. - prepričal Tjašo Slokar Kos, da so oni, torej kabinet predsednika vlade, sedanjo agentko N. H. tako rekoč reševali iz Škofljice pred županom Ivanom Jordanom, kjer naj bi bila žrtev zalezovanja, in so jo zato morali prezaposliti na Sovo. N. H. pa naj bi zoper župana Jordana vložila kazensko ovadbo za nazaj (?!), kar naj bi zdaj reševalo specializirano državno tožilstvo (SDT). In zato Tjaša Slokar Kos pod vplivom Damirja Črnčeca v ponedeljek in torek, po našem razkritju afere Lepa N., ni našla niti ene minute med oddajo 24ur, da bi televizija Pop TV o tem tudi poročala?!

To, kar je bilo sinoči predvajano v oddaji 24 ur ob 19.00, pa je bilo 5 minut in še nekaj sekund klasične propagande za Marjana Šarca. Resnično!

- Novi lakmusov papir medijske neodvisnosti in enakih vatlov za vse pa bo tudi naslednja številka revije Reporter. Če se Silvester Šurla, odgovorni urednik Reporterja, v svojem zadnjem uvodniku priduša, da je osnovno poslanstvo medijev politikom nastavljati ogledalo, jim gledati pod prste in jih razkrinkavati, potem lahko upravičeno pričakujemo, da bosta prihodnji ponedeljek na naslovnici Reporterja tudi Marjan Šarec in njegova N. H., podobno, kot sta bila pred leti Danilo Türk in Vasilka Sancin, pred nekaj tedni pa Bernard Brščič in Norma Korošec. Sicer bodo avtomatično potrjene zakulisne govorice o precejšnjem vplivu Damirja Črnčeca, nekdanjega kolumnista revije Reporter, na revijo Reporter?!

PANIKA NA SOVI. KAJ JE ČRNČEC PLASIRAL ŠARCU?

Na Sovi pa po naših zanesljivih informacijah vlada panika, čeprav je Damir Črnčec za zdaj uspel Šarcu plasirati informacijo, gre pri razkritju afere Lepa N. za "operacijo Janševih celic na Sovi". No, mogoče tistih "celic", ki jih je na Sovi zaposlil ravno Damir Črnčec, ko je bil še Janšev direktor Sove, leta 2013, in o čemer je takrat na veliko poročala tudi Meta Roglič, novinarka Dnevnika (vir), ki pa danes, ko Damir Črnčec dela za Marjana Šarca, raje modro molči.

Danes, ko Damir Črnčec dela za Šarca, pa Dnevnik raje molči. Danes, ko Damir Črnčec dela za Šarca, Dnevnik raje molči.

Več o dogajanju na Sovi sicer poročamo jutri. Je pa to tako ali tako zdaj glavna tema v državi. Po Ljubljani se govori samo še o tem ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec sova NH damir crnčec Rajko Kozmelj Tjaša Slokar Kos pop tv silvester šurla Revija Reporter Janez Janša sds KNOVS komisija za preprečevanje korupcije Specializirano državno tožilstvo Ivan Jordan Škofljica Kamnik rado pezdir Faktor na TV3 škrabčeva domačija Vida Žurga telekom slovenije

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Lepa N: Šarec se laže in spreneveda. A to žal ni Škrabčeva domačija, za vlado in državo gre! Na Sovi pa panika.