objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 7. oktober 2019 ob 06:46

Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!
In vsaka forenzična preiskava, kar pa žal presega novinarske resurse, bi zlahka tudi ugotovila, kdo - konkretno katera oseba - znotraj oddaje Preverjeno ali širšega sistema Pop TV, je vir izdal(a) Juretu Brankoviču in UKC Ljubljana ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

In vsaka forenzična preiskava, kar pa žal presega novinarske resurse, bi navedbe vira tudi zlahka potrdila. In vsaka forenzična preiskava bi lahko tudi ugotovila, kdo - konkretno katera oseba - znotraj oddaje Preverjeno ali širšega sistema medijske hiše Pop TV je vir izdal(a) Brankoviču. Ne nazadnje, to je posredno priznal tudi Brankovič sam, ko se je kasneje ujel v past.

Dejstva: 29. septembra smo ekskluzivno poročali, kako so novinarji oddaje Preverjeno na Pop TV potuhnjeno izdali svoj novinarski vir. Izdali pa so ga vodstvu UKC Ljubljana, torej tistemu javnemu zavodu, kjer je ta vir zaposlen, in to tako, da so njegovo ime in priimek ter ponujene informacije, ki sicer ne zadevajo UKC Ljubljana (?!), na skrivaj posredovali Juretu Brankoviču, vodji službe za odnose z javnostmi na UKC Ljubljana, sicer pa nekdanjemu novinarju Pop TV in TV Slovenija ter zasebnem partnerju Alenke Marovt, novinarke Pop TV oziroma urednice rubrike Dejstva (24ur).

Spomnimo: izdaja novinarskega vira je nekaj najbolj nemoralnega, zavrženega in neprofesionalnega, kar se lahko zgodi v novinarstvu, zato smo po objavi pozvali tudi obe slovenski novinarski združenji, da se okoli izdaje vira na oddaji Preverjeno tudi opredelita. Društvo novinarjev Slovenije se je pričakovano zavilo v molk, saj gre - pri DNS in oddaji Preverjeno - za isto novinarsko klapo, pri čemer so na primer, bilo je nekaj dni nazaj, javno napadli celjskega župana Bojana Šrota, ker se je nekaj ponorčeval iz novinarjev, češ, novinarji o celjski Cinkarni poročajo, kot da so prišli z Marsa. Na DNS se jim je to zdelo hudo grozno in vredno javne obsodbe, potuhnjena, predvsem pa neprofesionalna izdaja vira pri oddaji Preverjeno pa ne ...?! Združenje novinarjev in publicistov pa se je pred sprejetjem stališča obrnilo na oddajo Preverjeno, kjer pa so jim izdajo vira seveda - zanikali. Preverjeno pričakovano, toda zlagali so se!

KRONOLOGIJA IZDAJE

Poglejmo dejstva (pri čemer bomo ta vir tudi tokrat zaščitili):

- Vir (žvižgač), ki se - pozor! - izpostavi celo z imenom in priimkom ter zaposlitvijo (UKC Ljubljana), na oddajo Preverjeno prek messengerja pošlje predlog za temo in novinarjem, če se bodo lotili teme, zagotovi še dokumentacijo.

- Toda že čez eno uro mu kopijo njegovega predloga, poslanega na oddajo Preverjeno, posreduje Matevž Tavčar, vodja korporativne varnosti na UKC Ljubljana, ki mu tudi pove, da je to dobil od - Jureta Brankoviča. Neverjetno.

- Pisna izpoved vira:

In vsaka forenzična preiskava, kar pa žal presega novinarske resurse tega spletnega portala, bi navedbe vira tudi zlahka potrdila. In vsaka forenzična preiskava bi lahko tudi ugotovila, kdo - konkretno katera oseba - znotraj oddaje Preverjeno oziroma širšega sistema medijske hiše Pop TV, je vir izdal(a) Juretu Brankoviču in posledično UKC Ljubljana. Ne nazadnje, to je posredno priznal tudi Brankovič sam, ko se je kasneje, kot bomo videli v nadaljevanju tega članka, ujel v past. Dokaz:

- Po naši objavi krajšega članka o tem, kaj razkriva vir, nam je pisal Brankovič. Njegov tekst, poslan po elektronski pošti 29. 9. ob 17.25, objavljamo v celoti, razen imena in priimka vira seveda:

"Spoštovani,
zapis, ki ste ga objavili, potrjuje, da deluje avtor teh in drugih podobnih ali enakih zapisanih neresnic o ZZZS in Slovenski vojski ... ... v imenu tujega podjetja, ki kaže željo, da bi od državnih prevoznikov prevzelo opravljanje dela dejavnosti in s tem povezane prihodke. Tisti, ki njegovo ozadje poznajo, v UKC Ljubljana ob njegovih javnih in drugih zapisih pred objavo dosledno preverijo, ali gre za resnične navedbe in uradno stališče organizacije, kjer je ... zaposlen, kar dosledno zanikamo. V UKC Ljubljana smo in bomo ob vseh poizvedbah dosledno pojasnjevali, da gre za zasebna stališča ... Prav tako je ... že bil in bo ob podobnih zapisih tudi v prihodnje opozorjen, naj svoja stališča označi kot osebna oziroma stališča tujega zasebnega podjetja, pri katerem je - kot sam navaja v javno dostopnih evidencah - sodelavec za razvoj poslovaja."

Kot je razvidno iz zgornjega dopisa Jureta Brankoviča, je njegov tekst vsebinsko povsem nesmiseln, saj vir nikjer ni navajal, da naj bi kjerkoli šlo za uradna stališča UKC Ljubljana, še več, UKC Ljubljana sploh ni del zgodbe, ki jo je vir ponudil oddaji Preverjeno, je pa njegov dopis potrdil, da Brankovič ve, za koga gre. Ali drugače, Jure Brankovič je vedel, kako je ime viru in kje je zaposlen!

- Po tem dopisu smo Brankoviča še isti dan malo po 19. uri namreč vprašali naslednje: Zakaj pravite, da gre za g. ... ... , saj mi tega imena in priimka - v članku, na katerega se vaš dopis nanaša - sploh ne omenjamo? In še, za katero tuje podjetje, kot navajate v vašem dopisu, naj bi delal gospod ...? Toda odgovora nekdanjega novinarja Jureta Brankoviča ni bilo! Naredil se je neumnega.

- Se je pa Jure Brankovič znova oglasil čez dva dni, 1. 10., ob 14. uri, ko nam je prek elektronske poštev poslal objavo Popravka, kot vodja službe za odnose z javnostmi pri UKC Ljubljana. Toda pozor, vsebina poslanega Popravka obsega krajšo navedbo demantija, da Brankovič ni prešel pod LMŠ, drugi, bistveno daljši del Popravka pa je zgolj ponovljeni dopis, ki nam ga je Brankovič poslal že 29. 9., ja, taisti dopis, katerega vsebina je za temo, ki jo je odkrival vir, popolnoma nesmiselna, in povsem očitno je, da je Brankovič želel z objavo Popravka zgolj in izključno ta vir tudi javno razkriti. V takšno zlorabo Popravka pa seveda nismo in ne bomo privolili, zato smo objavo Popravka tudi zavrnili.

NAŠI VIRI: BRANKOVIČ = LISTA MARJANA ŠARCA

Čeprav nekdanji novinar, zdaj pa tiskovni predstavnik javnega zavoda UKC Ljubljana zanika, da naj bi "prešel pod LMŠ" in zato postal novi član nadzornega sveta Slovenske tiskovne agencije:

Vir: Požareport Vir: Požareport

... naši zanesljivi viri iz vladne koalicije trdijo drugače. LMŠ je (bila) namreč tista, ki je Brankoviča predlagala za novega nadzornika STA in pri tem - na vseh možnih kadrovskih ravneh in usklajevanjih - tudi izrecno vztrajala. In čeprav je Brankovičevo imenovanje med nadzornike STA - zaradi njegove zaposlitve kot vodje službe za odnose z javnostmi na UKC Ljubljana, ki je izjemno pogosto tema poročanja STA -  najmanj nehigienično. Toda LMŠ, pravijo naši viri iz vlade, je pri Brankovičevem imenovanju na vsak način vztrajala!

IN ŠE VOHLJAČ PROTI MREVLJETU

Jure Brankovič naj bi na medijsko-politični sceni tudi sicer igral precej nehigienično vlogo. Prek svoje zasebne partnerke Alenke Marovt in drugih svojih poznanstev iz novinarskih vrst naj bi pridobival novinarske informacije ter jih "nosil" v LMŠ. Še posebno umazano vlogo pa naj bi odigral tudi v primeru bizarne tožbe UKC Ljubljana zoper kardiologa, mnenjskega voditelja in svetovalca ene od preiskovalnih komisij v državnem zboru, sicer pa javno znanega ter izpostavljenega borca proti korupciji v javnem zdravstvu - Blaža Mrevljeta. Tako naj bi, pravijo, kot klasični vohljač zbiral Mrevljetove zapise na družabnih omrežjih in njegove članke, ki so potem postali temelj za odškodninsko tožbo, težko 100 tisoč evrov, proti Mrevljetu.

Jure Brankovič (na sliki desno, ob Eriki Žnidaršič) kot član ekipe oddaje Tarča, preden se je odšel v UKC Ljubljana. (vir: TV Slovenija) Jure Brankovič (na sliki desno, ob Eriki Žnidaršič) kot član ekipe oddaje Tarča, preden je odšel v UKC Ljubljana. (vir: TV Slovenija)

Zanimivo je tudi, da je Jure Brankovič službo na UKC Ljubljana dobil po dveh odmevnih oddajah Tarče na TV Slovenija, na temo UKC Ljubljana in koruptivnih poslov, povezanih z žilnimi opornicami, kjer je kot novinar sodeloval tudi - Brankovič. Kar pomeni, da se je "lepo prodal". Alenka Marovt pa medtem na spletni strani 24ur.com s svojimi teksti evidentno promovira aktualnega ministra za zdravje Aleša Šabedra kot kakor velikega borca proti korupciji v zdravstvu, čeprav se Šabeder, kar tudi vsi vidimo, velikih koruptivnih primerov znotraj javnega zdravstva sploh ne upa - niti dotakniti ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jure Brankovič Oddaja Preverjeno pop tv Braž Mrevlje UKC Ljubljana Alenka Marovt Aleš Šabeder

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!