objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 11. september 2019 ob 06:46

Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
Tako naj bi Marjanu Šarcu nekdo prišepnil, da je, če Mercator vrne v slovenske roke, karkoli naj bi že to pomenilo, zmaga na naslednjih volitvah leta 2022, parlamentarnih ali predsedniških - lahko izbira, praktično že zagotovljena ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marjan Šarec in Dimitrij Medvedjev včeraj v Moskvi (foto: STA)

Če konec minulega tedna še ni bilo potrjeno, da hkrati z Marjanom Šarcem in slovensko vladno delegacijo v Rusko federacijo potuje tudi ljubljanski župan Zoran Janković, in če je Slovenska tiskovna agencija sprva zatrjevala, da Mercator ni na dnevnem redu tega uradnega obiska, se je naše ponedeljkovo poročanje o Jankoviću in Mercatorju na dnevnem redu v Moskvi (vir) ...

Vir: Požareport, ponedeljek, 10. septembra Vir: Požareport, ponedeljek, 10. septembra

... znova v celoti potrdilo. Dimitrij Medvedjev, predsednik vlade Ruske federacije, je bil včeraj tudi diplomatsko zelo jasen. Rusi od slovenske vlade "pričakujejo pomoč Slovenije pri reševanju Agrokorja"! Toda, kot pravijo dobro obveščeni viri, si "naši" te besede menda narobe razlagajo?!

- Tako naj bi Marjanu Šarcu nekdo prišepnil, da je, če Mercator vrne v slovenske roke, karkoli naj bi že to pomenilo, zmaga na naslednjih volitvah leta 2022, parlamentarnih ali predsedniških - lahko izbira, praktično že zagotovljena.

- Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo in kmalu naslednik Mira Cerarja na čelu SMC, si Mercator predstavlja kot poligon za svoje (državno) mešetarjenje.

- Zoran Janković pa skoraj tako, kot je bil Mercator pred leti, ko ga je vodil - on, Janković. Da je njegov mlajši sin Jure spet eden od stalnih dobaviteljev Mercatorja, recimo čokolade iz Beograda, Jankovićevo družinsko podjetje Electa s plačanimi avansi na novo gradi ali vsaj prenavlja Mercator centre, na časniku Finance pa ga razglasijo za menedžerja leta.

Toda Dimitrij Medvedjev je mislil naslednje: slovenska vlada naj preneha metati polena pod noge pri prenosu Mercatorja iz Agrokorja na družbo Fortenova, ki jo - prek Sberbanke - obvladujejo Rusi. Ta slovenska polena pod noge naj bi bila predvsem "kompliciranje" Sibila Svilana, predsednika uprave SID banke, ene od upnic Mercatorja, banke, ki je v državni lasti, in verjetno tudi bodoče stališče AVK - Javne agencije za varstvo konkurence.

In zdaj, na kratko, je pa takole: dokler je Mercator še del Agrokorja, je hrvaški, ko bo prenesen na Fortenovo, pa bo ruski. Gregor Planteu, vladni član uprave Mercatorja (vir), ki ga je nastavil Počivalšek, je še vedno član uprave, saj Lex Mercator velja, dokler Mercatorja ne prenesejo na Fortenovo. In pri čemer verjetno tudi niso povsem naključne govorice, ki že dlje časa krožijo po Ljubljani, da se je Janković naveličal županovanja in da se vidi na čelu Sberbanke v Sloveniji, včeraj pa naj bi Janković po Moskvi tudi razlagal (se hvalil?!), kako bo Mercator v roku enega tedna dobil nov nadzorni svet?!

NOVINARJI O JANKOVIĆU IN MERCATORJU MOLČALI 3 DNI,

PRIPRAVO OBISKA V MOSKVI PA JE VODIL KABINET PV

Avtor teh vrstic je to, da tudi Zoran Janković potuje v Moskvo, predvsem zaradi Mercatorja, izvedel že minuli petek. In bilo bi logično, da bi - vsaj čez vikend - za ta, pravzaprav ključni zakulisni podatek tega obiska izvedeli tudi drugi novinarji, toda ponedeljkova objava na Požareportu je bila kljub temu ekskluzivna in kakor presenečenje. Kabinet predsednika vlade je naše navedbe neuradno potrdil po nekaj urah za Spletni časopis (vir), Delo pa je o tem poročalo šele v ponedeljek zvečer. Prišlo je celo do precej komične situacije, ko se je Šarec vsaj za javnost otepal Jankovića, češ, da ljubljanski župan ni član uradne vladne delegacije, Mestna občina Ljubljana pa je Jankovića rinila zraven Šarca. Seveda pa lahko le malokdo verjame, da sta Janković in vlada Moskve kakor čisto naključno ravno včeraj podpisala sporazum o sodelovanju med Moskvo in Ljubljano, povsem mimo Šarčevega obiska v Moskvi, kar - ne nazadnje - dokazuje že spodnja fotografija, na kateri se podpisovanje dogaja ob Šarcu in Medvedjevu.

Zoran Janković in moskovski župan Sergej Sobjanin sta sporazum o sodelovanju obeh mest za to in prihodnje leto, podpisala ob spremstvu Šarca in Medvedjeva. (foto: STA) Zoran Janković in moskovski župan Sergej Sobjanin sta sporazum o sodelovanju obeh mest za to in prihodnje leto podpisala ob spremstvu Šarca in Medvedjeva.

In verjetno spet držijo naše vzporedne informacije, da je prav ruska stran zahtevala prisotnost Jankovića, češ, če pride v Moskvo tudi Zoran Janković, bo šlo pri Šarcu za uraden obisk, sicer pa samo za prijateljskega. In še, z ministrstva za zunanje zadeve je tudi slišati, da je pripravo tega obiska prevzel kabinet predsednika vlade, zunanje ministrstvo pa naj bi pri tem imelo bolj malo zraven ... 

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec zoran janković dimitrij medvedjev zdravko počivalšek Sberbanka SID Banka Sibil Svilan AVK mercator agrokor Fortenova Ministrstvo za zunanje zadeve Kabinet predsednika vlade

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-11-19 21:55:11


Pertinač torej Ljubljančanom privošči drek v pitni vodi, češ, kaj pa volite Jankovića. Pri tem Pertinač (namenoma) pozablja, da Jankovića v resnici niso izvolili avtohtoni slovenski Ljubljančani, ampak (Pertinačevi) antislovenski komunisti in pa balkanski čefurji, ki jih (Pertinačevi) komunisti masovno in sistematično uvažajo v Slovenijo. Teh uvoženih čefurjev je že toliko, da so Slovenci marsikje že praktično v manjšini, zato nimajo nikakršnih možnosti, da bi na vodilne funkcije izvolili slovenske politike, ki bi delali za Slovenijo - vsaj znotraj pravil (((demokracije))) ne. Pa to nikakor ni samo problem Ljubljane, saj imajo čefursko-komunistične župane tudi po drugih krajih Slovenije (Maribor, dolga leta Koper, Piran, itd.), nekatera slovenska mesta (Kranj, Velenje, Slovenj Gradec...) pa so zadnja leta povsem preplavili šiptarji. Janković, Arsenović in ostali torej niso (le) rezultat (neumnih) slovenskih volivcev, ampak (predvsem) simptom sovražne jugo-komunistične okupacije Slovenije, ki traja že od leta 1941. Vse to Pertinač dobro ve. Zakaj se torej spreneveda in dela neumnega? Zakaj Ljubljančanom v resnici privošči drek v vodi? Prvič zato, ker je Pertinač pač komunist. On se sicer razglaša za "socialnega demokrata", ampak to je le evfemizem za zamaskiranega komunista v demokratični preobleki. In komunisti so pač internacionalisti in sledilci globalistične kabale, skratka smrtni sovražniki vseh evropskih nacionalnih držav, vključno s Slovenijo. Zatorej komunisti Slovencem in Evropejcem ne privoščijo samo dreka v vodi, ampak tudi masovno klanje, kulturni marksizem, migrante, odprte meje, islam, afrikanizacijo, rasno mešanje, posilstva, pedre, LGBT, feminizacijo, abortus - skratka beli genocid na celi črti. Drugič pa Pertinač Ljubljančanom privošči drek, ker je doma iz Celja. In Štajerce (ter ostale Slovence) jugo-komunisti od malih nog vzgajajo, da sovražijo Ljubljančane (in obratno), ker je med seboj skreganim Slovencem pač lažje vladati. Deli in vladaj je najbolj priljubljena metoda komunistično-globalistične kabale, ki je v Sloveniji žal našla zelo plodna tla za svojo zločinsko agendo...Tudi zaradi takšnih kripto-komunističnih hinavskih manipulantov kot Pertinač, ki je svojo komunistično knjižico in članstvo v komunistični stranki SD "zamrznil" – podobno kot Kučan – da zdaj lahko špila nekega »nepristranskega« analitika in komentatorja.
Matej Malečkar

2019-11-19 20:33:22


Ja, to je to!

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!