objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 29. avgust 2019 ob 06:55

Razkritje: kako je Brane Kralj, sekretar LMŠ, v imenu države zahteval imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista!
In res lahko samo najnaivnejši ali najbolj zaplankani verjamejo ali nasedejo izgovorom, da je Kralj to počel prvič in brez dogovora z Marjanom Šarcem ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Hitre in silovite reakcije predsednika vlade Marjana Šarca in večinskih medijev, predvsem tistih, ki jih obvladuje Šarčev kabinet, dokazujejo, da gre resnično za atomsko bombo ali vsaj afero leta te vlade, pri čemer bo, sodeč po teh prvih odzivih, verjetno prišlo do žrtvovanja oziroma odstopa Braneta Kralja, seveda zato, da se zavaruje Marjana Šarca.

KRALJ, VAŠKI FANT IZ KAMNIKA:

"DRŽAVA PRIČAKUJE"!

Gre za tako rekoč pravo atomsko bombo vlade Marjana Šarca, predvsem pa Liste Marjana Šarca: ekskluzivno razkrivamo in objavljamo celotno dokumentacijo o pritisku Braneta Kralja, generalnega sekretarja LMŠ, na Ireno Prijović, predsednico nadzornega sveta Uradnega lista, ki je v 100-odstotni lasti države, da mora bivši evropski poslanec in neuradni kandidat za novega predsednika stranke DeSUS Igor Šoltes - mimo veljavnega razpisa in postopkov Slovenskega državnega holdinga, češ, "država pričakuje"?! - postati novi direktor Uradnega lista:

Gre za prijavo, v kateri so opisane vse podrobnosti pritiskov Braneta Kralja z datumi vred, poslano na sedež SDH, v roke Janezu Sajetu, pooblaščencu za skladnost in integriteto, in prek sistema elektronske prijave tudi na Komisijo za preprečevanje korupcije.

ŠAREC MORA ZAMENJATI KRALJA, DA VSAJ USTAVI AFERO

In ko je avtor teh vrstic včeraj pozno popoldne, malo po 17. uri, na twitterju objavil napoved današnjega članka, je - pričakovano - dobesedno eksplodiralo. Kljub dolgoletni novinarski karieri se ne spomnim, da bi na tak način, tako rekoč uradno, na dan prišli kadrovski pritiski tako visokega in vplivnega politika, kot je Brane Kralj (vir: Trije veliki okoli Marjana Šarca), a se hkrati tudi ne spomnim, da bi tako hitro in tako silovito odreagirali večinski mediji. Še več, samo dve uri po moji objavi - pozor, samo na twitterju (!!!) - se je bil prisiljen odzvati tudi sam predsednik vlade!

Vir: Slovenska tiskovna agencija Vir: Slovenska tiskovna agencija

Marjan Šarec od generalnega sekretarja svoje stranke zahteva pojasnila, rok za pojasnila pa mu je dal do - danes! Spomnimo: še vsakič doslej, ko je Šarec v tovrstnem slogu zahteval "pojasnila", je potem prišlo do odstopa ministra ali državnega sekretarja, na primer Dejana Prešička ali Petra Vilfana. Dve uri kasneje se je oglasil tudi Brane Kralj, ki pa je bil pripravljen spregovoriti samo za Slovensko tiskovno agencijo. Njegov odgovor je sicer tudi šolski primer slabe reakcije:

Vir: Slovenska tiskovna agencija Vir: Slovenska tiskovna agencija

Kdo pa, prosim lepo, še lahko verjame, razen kakšnih vernikov LMŠ, da je Kralj kar tako, kot nekakšen zaskrbljeni državljan, klical gospo Prijović, ker pač meni, da je Igor Šoltes dober kandidat za direktorja Uradnega lista ...?!

Hitre in silovite reakcije predsednika vlade Marjana Šarca in večinskih medijev, predvsem tistih, ki jih obvladuje Šarčev kabinet, dokazujejo, da gre resnično za atomsko bombo ali vsaj afero leta te vlade oziroma Liste Marjana Šarca, pri čemer bo, sodeč po teh prvih odzivih, verjetno prišlo do žrtvovanja (odstopa) Braneta Kralja, seveda predvsem zato, da se zavaruje Marjana Šarca. Šarec lahko namreč nadaljnjo eskalacijo afere prepreči zgolj tako, da hitro zamenja Kralja. Sicer pa lahko res samo najnaivnejši ali najbolj zaplankani verjamejo ali nasedejo izgovorom, da je Brane Kralj, ta "vaški fant iz Kamnika", kot si samozadovoljno pravi, to počel prvič in brez dogovora ali vsaj tihega soglasja Marjana Šarca ...

PRI TEJ AFERI JE TREBA VEDETI ŠE TO:

Brane Kralj in Marjan Šarec. Sploh ni prvič, da se je generalni sekretar LMŠ znašel v središču velike afere. Brane Kralj in Marjan Šarec. Sploh ni prvič, da se je generalni sekretar LMŠ znašel v središču velike afere.

- Sploh ni prvič, da se je Brane Kralj, znan po nekdanjih povezavah z razvpitim tajkunom Aleksandrom Jerebom in menda tudi tajnimi službami, znašel v središču afere. Ko smo na tem portalu 19. marca lani (vir) objavili 14 vprašanj za Braneta Kralja in Marjana Šarca, je Šarec, čeprav so večinski mediji takrat vse to zamolčali, generalnega sekretarja LMŠ raje kar preventivno umaknil z liste kandidatov LMŠ za poslance.

- Tudi Irena Prijović ni ravno kdorkoli. Je dolgoletna direktorica Združenja nadzornikov Slovenije in sodi v ožji krog "slavnega" Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice.

- Ta afera utegne močno vplivati tudi na razplet jutrišnje skupščine Telekoma Slovenije, kjer pa gre za upravljanje z milijoni in milijoni evrov državnega premoženja!

- Avtorju teh vrstic je po včerajšnji najavi današnjega članka na twitterju skoraj pregorel mobilni telefon. Številni viri, znani in neznani, so kot po tekočem traku začeli sporočati, koga in kje so še nastavili na popolnoma enak način, da je klical Brane Kralj v "imenu države".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Brane Kralj Lista Marjana Šarca marjan šarec Irena Prijović Igor Šoltes Uradni list komisija za preprečevanje korupcije slovenski državni holding Janez Saje borut jamnik Združenje nadzornikov Slovenije Aleksander Jereb desus Dejan Prešiček Peter Vilfan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-17 22:04:20


Za DELO - je v 1970. letih veljalo, da o notranji politiki ima RESNICO zapisano - "medvrsticami" na predzadnji strani. Če resnica v nekem časopisu - tudi iz medvrstičnega prostora - izgine, potem je to - začetek konca - časopisa. Medij, časopis, vsaj na prikrit način- resnico - mora sporočati. SPOROČANA RESNICA - ni treba, da je lepa: npr. cenjeni g. POŽAR nam ne sporoča "lepih" resnic, nekatere so - prav - grozljive, -ampak podajanje, sporočanje tudi nelepih - resnic - mora v mediju biti podano KOREKTNO, NA KOREKTEN, "LEP" NAČIN, "LEPO". Na take za medije pomembne "reči" so očitno "pozabljali" pri "DELU" Korektnost, argumentiranost, lepa celovita izoblikovannost DA MEDIJU KVALITETO. Mediju ni treba izbirati le lepih vsebin ali olepševati - nelepe. Podane morajo biti -VSEBINE REALNO, ARGUMENTIRANE, NEOLEPŠANE, LAHKO SO "GRDE RESNICE", A OBVEZNO - NA KOREKTEN, "LEP" NAČIN. Delovih , tistih pozitivnih delavcen, ki bodo izgubili službo - mi je žal. Kot tolažbo - morda - prilagam spodnjo, v načinu mojstrsko povedano pesem slavnega PESNIKA R. M. RILKEJA, ki je bil znan po tem, da nikoli ne bi naredil karkoli - na nelep način: "In - če tukaj se ti vse odreče, tihi zemlji, tiho reci - tečem - in bežeči vodi reci - SEM." Prevod K. Kovič, zapisal ex knjižničar L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA Prilagam tudi video, mojstrosko, korektno izvedbo PLESA z robčki iz Argentine. nekaj take popolnosti, korektnosti v izvedbi - mora biti tudi v medijskih izvedbah. KVALITETNA, UMETELNA, "FINA ESTAMPA" izvedba - plesa z robčki. Pleše "El CHUCARO"=vodja plesa S. AYALA s partnerko. https://www.youtube.com/watch?v=8r1ffUneqbM

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Razkritje: kako je Brane Kralj, sekretar LMŠ, v imenu države zahteval imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista!