objavi na
pozareport.si

forum

Slovenija

Petek, 26. julij 2019 ob 06:55

Srhljiva zgodba iz BMW Slovenija. Ovadba na policiji, zaradi brutalnih pritiskov direktorja uslužbenka izgubila otroka?!
Izbruhnilo po treh letih, trojna preiskava, Nemci pa Macieja Galanta iz Ljubljane umikajo na Madžarsko ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Poljak Maciej Galant, sicer nekdanji bankir, se je družbi BMW Group pridružil leta 2006, deset let kasneje pa je prevzel vodenje BMW Slovenija. Za slovenske medije je dal kopico intervjujev in bil znan na družabni sceni ...

... družil (na sliki desno, v sredini Stephan Neugebauel iz evropskega projekta Entrac), v sredini pa se je tudi z odhajajočo slovensko evropsko komisarko Violeto Bulc. ... družil (na sliki desno, v sredini Stephan Neugebauer iz evropskega projekta Ertrac) pa se je tudi z odhajajočo slovensko evropsko komisarko Violeto Bulc.

Ta primer, ki pa očitno ni edini, zdaj preiskujejo na policiji in inšpektoratu za delo, potekala naj bi tudi interna preiskava znotraj skupine BMW, Macieja Galanta pa očitno raje "pravočasno" umikajo iz Slovenije na Madžarsko.

Petega julija je na uradni spletni strani skupine BMW (BMW Group) odjeknila novica, da nemško vodstvo slovitega nemškega proizvajalca avtomobilov menjuje direktorja BMW Slovenija, Poljaka Macieja Galanta, ki bo svojo kariero nadaljeval na Madžarskem, novi slovenski in hrvaški regijski direktor pa postaja Christopher Puth. Zgodilo se je izjemno na hitro, tako rekoč bliskovito, Galant očitno odhaja predčasno, Puth pa vodstvo BMW Slovenije in Hrvaške prevzema že 1. avgusta (vir).

ZARADI NOSEČNOSTI SE JE POČUTILA OSRAMOČENO ...

... IN PRED TREMI LETI TUDI SPLAVILA

Toda zgodba ni samo poslovna, ampak tudi tragična, dogajala pa se je zadnja tri leta, (ne)varno prikrivana za vrati Kristalne palače v ljubljanskem BTC, kjer je sedež BMW Slovenija. Gre pa za brutalne pritiske poljskega direktorja na eno od vodilnih slovenskih uslužbenk BMW Slovenija, ki se je po treh letih opogumila in primer prijavila policiji in inšpektoratu za delo. Ime in priimek uslužbenke, ki na BMW Slovenija sicer dela že več kot deset let, je znan avtorju teh vrstic, kaj se ji je dagajalo v zadnjih treh letih, odkar je direktor BMW Slovenija postal Maciej Galant, pa je podrobno zapisano v ovadbi, ki je 19. junija romala na Policijsko upravo Ljubljana Center.

Posamezne dele omenjene ovadbe objavljamo v nadaljevanju:

Slovenska uslužbenka, ki na sedežu BMW Slovenija velja za prijazno in se očitno ni takoj znašla v takšnih razmerah, natančno opisuje, kako in zakaj se je bila sprva prisiljena pustiti mobingirati, saj naj bi jo Poljak ustrahoval tudi z izgubo službe, dokler ni zaradi hudih pritiskov celo splavila in izgubila otroka. Ta primer, ki pa očitno ni edini, zdaj preiskujejo na policiji in inšpektoratu za delo, potekala pa naj bi tudi interna preiskava znotraj skupine BMW, Macieja Galanta pa očitno raje "pravočasno" umikajo iz Slovenije na Madžarsko.

Skupina BMW sicer vodi strogo politiko zoper diskriminacijo in tovrstnih ekscesov menda ne tolerirajo. Da gre za hitri umik Macieja Galanta iz Slovenije pa potrjujejo tudi naši viri iz skupine BMW, ki pravijo, da Galant sploh ni bil predviden za odhod na Madžarsko, ampak bi moral na Madžarsko dejansko oditi Christopher Puth, ki pa zdaj avgusta prihaja v Ljubljano in Zagreb ...

KO SE DIREKTOR SE ZAVIJE V MOLK

Na "odhajajočega" direktorja BMW Slovenija Macieja Galanta smo včeraj dopoldne naslovili nekaj vprašanj, povezanih z dogajanji na sedežu BMW Slovenija, toda Galant se je zaenkrat zavil v molk. Odgovore bomo objavili, takoj ko jih dobimo:

- Ali držijo informacije, da mandat direktorja BMW Slovenija končujete predčasno?
- Ali držijo informacije, da iz Slovenije odhajate zato, ker ste se znašli v policijski preiskavi zaradi diskriminacije žensk oziroma sodelavk?
- Ali držijo informacije, da zaradi prijave policiji in inšpektoratu za delo (zoper vas) poteka tudi interna preiskava znotraj BMW Group?
- Ali ste že kdaj v karieri imeli nesoglasja z zaposlenimi?

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
violeta bulc BMW Slovenija Maciej Galant Christopher Puth Kristalna palača BTC Policijska uprava Ljubljana inšpektorat za delo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Srhljiva zgodba iz BMW Slovenija. Ovadba na policiji, zaradi brutalnih pritiskov direktorja uslužbenka izgubila otroka?!