objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 22. junij 2018 ob 06:18

Hudo ponižana Cerar in SMC. Lahko danes preseneti Tonin? Ja, a bo to zelo težko!
Neverjetni spopad med Mirom Cerarjem in janičarjem Milanom Brglezom za funkcijo predsednika državnega zbora je spravil SMC na kolena
Bojan Požar

Odpri galerijo

Med kandidati za novega predsednika državnega zbora je zdaj tudi Matej Tonin.

Neverjetni spopad med Mirom Cerarjem in Milanom Brglezom, predsednikom ter podpredsednikom SMC, za funkcijo novega predsednika državnega zbora, ki je fantastično eskaliral tekom včerajšnjega dne, je močno ponižal Cerarja in celotno njegovo stranko. Kar tako bizarnega namreč v slovenski politiki vendarle še nismo videli: da bi predsednik in podpredsednik ene stranke pri drugih - konkurenčnih političnih - strankah lobirala drug proti drugemu in pri drugih političnih strankah, vsem na očeh, spet drug proti drugemu, fehtala glasove za svojo izvolitev?! Strašno!

Res pa je, da očitno še marsikaj nismo videli in doživeli ...

PADEC CERARJA, JANIČAR BRGLEZ

Mira Cerarja za predsednika državnega zbora predlaga njegova stranka SMC, o tem obstaja celo sklep izvršnega odbora SMC, za katerega je glasoval tudi Brglez. Toda Brglez naj bi, kot nekakšen sodobni slovenski janičar, za predsednika državnega zbora proti Cerarju kandidiral na predlog nekih drugih strank morebitne bodoče levosredinske koalicije, očitno Liste Marjana Šarca, zanj pa bi na današnji ustanovni seji državnega zbora glasovala tudi radikalna Levica. Vendar bi Brglezu v tem primeru poslanske glasove odtegnila njegova stranka SMC, saj bi poslanci SMC, če že, glasovali za Cerarja!

Res, SMC ponižuje samega sebe, in to pred celotno slovensko javnostjo.

Zdaj je torej jasno pravzaprav dvoje: da Miro Cerar ni več resen kandidat za predsednika državnega zbora, ker zanj, kot kaže, ne bi glasovali (niti) poslanci Socialnih demokratov, niti LMŠ, kaj šele kasneje Levice, bi pa lahko za Cerarja glasovala Janševa SDS. Tega pa se najbolj bojijo pri Marjanu Šarcu in SD (saj bi to lahko pomenilo, da bo Cerar svojo stranko SMC kasneje pripeljal v koalicijo z Janezom Janšo), in so zato proti Cerarju.

No, SMC naj bi bila tudi proti tako imenovanemu "začasnemu predsedniku državnega zbora", kar zdaj najbolj forsirata LMŠ in Stranka Alenke Bratušek.

TONIN?! MORA IMETI SREČO, A BO PREKLETO TEŽKO

Ta popolna blokada znotraj morebitne bodoče levosredinske koalicije pa naj bi priložnost ponudila Mateju Toninu in Novi Sloveniji.

Češ - Matej Tonin za predsednika državnega zbora?!

Sprva naj bi Tonin včeraj popoldne za svojo današnjo izvolitev zbral 21 poslanskih glasov, to je 7 poslancev NSi, 4 poslance Zmaga Jelinčiča Plemenitega in SNS ter 10 glasov SD, ki naj bi tako nagajali SMC-ju. Kasneje naj bi Tonin prišel celo blizu 40 poslanskim glasovom, vendar ni jasno, od kod prihajajo tile glasovi: iz LMŠ, SMC ...?! Mateju Toninu bi torej morda res lahko uspelo, če bi njegovo kandidaturo formalno predlagala Lista Marjana Šarca, in bi zanj glasovala celotna Cerarjeva stranka SMC. Levica namreč ne bo, če bi Tonina podprla SDS, pa bi vsi drugi, razen Jelinčiča, avtomatično glasovali proti.

Matej Tonin torej lahko - rabi pa ogromno sreče - postane predsednik državnega zbora, vendar politična matematika kaže, da bo to danes zanj prekleto težko ...

Preberite tudi:

Kdo bo jutri glasoval za Cerarja? Janša in Tonin, ali Šarec in Židan?

Na jutrišnji, petek, 22. junija, ustanovni seji državnega zbora bo ključno vprašanje, ali bo Miru Cerarju, sedanjemu ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar SMC milan brglez Janez Janša sds državni zbor matej tonin marjan šarec Lista Marjana Šarca nova slovenija Stranka Alenke Bratušek Socialni demokrati Zmago Jelinčič Plemeniti SNS

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

abram1b2 Cej

2019-02-16 09:14:37


Vsi ,ki so omenjeni v tem članku so navadni p..n dim.Zalar je eden najbolj ritolizniških politikov v Sloveniji plus tega,da butast kot noč.Janša je v resnici najbolj nesposoben od vseh. Zna organizirati svojo vojsko SDS, ne zmore pa prepričati Slovencev,da ga volijo,ker je v duši užaljen samodržec. in to je opaziti Janša mora sam sebe sfrizirati, potem bo pravi..O vseh ostalih,ki so omenjeni v tem članku ne gre izgubljati besed o njihovih sposobnostih. Slovenija je očitno postala gnila država,zaradi gnilih oblastnikov,ki so uspeli v 28 letih izpostaviti gnil in netransparenter državni sistem ,ki v nobenem pogledu ne deluje po zakonitosti pravno in politično urejene države.V Sloveniji zaradi nesposobnih,ki se vrinjajo v poltiko- nič ne štima.Vsi,ki pridejo v politiko so amaterji ,ritolizniki ,povzpetniki s hlapčevsko mentaliteto brez prave politične drže in z očitno odsotnostjo nadjaza,ki bi jih usmerjal v pravo smer.Še malo pa bomo država kjer LGBT lobij dominira in vodi Slovenijo.Šiško odstopa samo zato,ker želi pravo izgubljeno samozavest slovenskega naroda vrniti nazaj v naš narod. Večina Slovencev tega Šiškovega početja in truda niti ne dojame. Šiška so dojeli samo tisti,ki si želijo nesposobni kot so- vladati Slovencem.Butalcem najboljše vladaš,da jim lažeš,ker Butalci laži ne dojemajo,ker se jo bojijo dojeti.Bolj sigurno je, lizati rit nesposobnim. Prvi,ki se bi moralli upreti politikom je javni sektor,ki ga je Vlada Šarca že podkupila in si zagotovila volilno bazo. Tako potekajo zadeve v Sloveniji.
borut rojc

2019-02-15 12:51:28


Šarec deluje po principu partije, ki se je v določenem trenutku znebila svojih najboljših ljudi. Primer Ivana Kende iz kamniške občine je nazoren prikaz tega.. Takrat golobradega župana je omenjeni poltično opismenil, na koncu je moral oditi skozi zaprta vrata. Danes Šarca obdajajo in mu svetujejo puklaste murgelske marionete tipa Golubovič. ..Šarec je nastavljen vladar, ne izvoljen. Ima pa tudi nekaj svobode v svojih odločitvah. Tudi očitno pri evropskih volitvah. Zakaj bi se torej združeval s političnimi trupli, kar modeli vključno s strankami SMC, SaaB in Desus nedvomno so. Z njimi, ki v bistvu ne obstajajo več bo tudi dolgin Golobič težko sestavil karkoli velikega. On mora vse kupiti in podkupiti. Največ ga je stala visokošolska izobrazba, ki jo je očitno odplačeval obročno, da jo je končno dobil, ko so se ga že vsi naveličali. ..Šarec bo ponovil še en premierski mandat. V tem času bo morda biološka ura poskrbela in odstranila kakšnega njegovih svetovacev iz ozadja in bo tako pridobival na moči. Zaenkrat lahko odstrani samovoljno le tiste, ki kradejo sendviče in vozijo trobento v službenem avtomobilu. Lebna je v svojem tretjerazrednem igralskem slogu podprl, še preden je sploh kdo zinil, da je česarkoli kriv. Gologlavi namišljeni doktorant je močnejši od njega samega zaenkrat, odgovoren direktno Murglam... Po dveh mandatih bo tudi Šarec sam odšel v Bruselj. Morda se bo tudi samokandidiral za komisarja. Še večja verjetnost je, žal, da nas do takrat tam več niti ne bo. S takšnimi prijemi enoumja in brezumja je to tudi logična posledica.

Prijatelji

Mira žugeljSašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Hudo ponižana Cerar in SMC. Lahko danes preseneti Tonin? Ja, a bo to zelo težko!