objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 25. april 2018 ob 06:55

Zadnji dnevi Cerarjeve vlade. Razkrivamo pogodbo: z denarjem Hita poskrbljeno tudi spremljevalca Lidie Glavina.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Tako sta Glavinova in Stefani prišla na sprejem Britansko-slovenske gospodarske zbornice v Londonu.
To je res neverjetno, samo poglejte, kaj vse se dogaja z državnim premoženjem v zadnjih izdihljajih Cerarjeve vlade.
Vodstvo Hita, igralniškega giganta iz Nove Gorice, ki ga upravlja Slovenski državni holding, je očitno poskrbelo tudi za Liviana Stefanija, slovenski javnosti neznanega podjetnika iz Italije, natančneje iz Trsta. Državno podjetje Hit in Stefani sta namreč podpisala posebno pogodbo o posredovanju (trženju) individualnih gostov v Hitovih igralnicah (faksimile prvega in zadnjega dela pogodbe objavljamo na koncu članka), po kateri Stefaniju pripada 500 evrov mesečnega pavšala, plus denarna nagrada za vsakega posameznega gosta, ki ga pripelje v eno od Hitovih igralnic. Toda naši viri iz Hita pravijo, da "Stefanijevih gostov" ni od nikoder, pavšali pa se izplačujejo!
Sledi poslovno logično vprašanje, zakaj torej Hit plačuje "nekega" Liviana Stefanija s posebnimi mesečnimi pavšali, namesto da bi ga plačevali - če so ga že najeli za pridobivanje gostov - izključno po pripeljanem gostu?!
No, stvari postanejo bolj jasne in razumljive, ko izvemo, kdo je ta Liviano Stefani, slovenski javnosti popolnoma neznani podjetnik iz Italije. Gre namreč za spremljevalca oziroma zasebnega partnerja Lidie Glavina, predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga.

STEFANI SE DELA NEUMNEGA, LIDIA GLAVINA ZVEZO PRIZNA

Stefani je sicer direktor in lastnik podjetja Made, ki ima sedež, pozor, v zidanici v Šmarjah nad Koprom, ki je, spet pozor, v lasti družine Lidie Glavina! In še enkrat pozor: podjetje Made je bilo ustanovljeno 1. februarja letos, dva tedna prej, preden se je prijavilo na razpis za triletno dobavo biorazgradljivih gospodinjskih vrečk, ki ga je 18. februarja razpisalo Komunalno podjetje Marjetica, takrat še pod vodstvom razvpitega Gašparja Gašparja Mišiča. Ta razpis so kasneje sumljivo podaljšali, in ravno med spornim podaljškom razpisa se je na razpis prijavilo novoustanovljeno podjetje Liviana Sefanija. Vmes je, spomnimo, koprski župan Boris Popovič zamenjal Mišiča, Stefani je sicer ponudil najboljšo ceno, na dodatnih pogajanjih pa je klavrno propadel. Potem so razpis razveljavili, zdaj pa bodo izvajalca iskali prek naročilnice ali zbiranja ponudb, kar je nova priložnost za Stefanija.
Ko se je vse to nekako razvedelo, je Stefani zanikal, da bi imel z Lidio Glavina kakršenkoli odnos, čeprav ima njegovo podjetje sedež v njeni zidanici, poleg tega sta se 1. februarja letos skupaj pojavila na sprejemu Britansko-slovenske gospodarske zbornice v Londonu. Nato se je novinarjem izgovoril na slab signal, odložil telefon in se ni več oglašal. Lidia Glavina pa je kasneje pisno pojasnila, da "gre za njenega partnerja, s katerim zdaj poslovno ne sodeluje".

POGODBO MED HITOM IN STEFANIJEM PODPISAL TEVŽ KORENT

Pogodba med Hitom in Stefanijem pa vsebuje še eno zanimivo podrobnost. Podpisnik pogodbe je namreč Tevž Korent, član uprave Hita od aprila 2017 (vir), ki je hkrati tudi osebni tekaški trener Damjana Beličapredsednika nadzornega sveta SDH ter osebnega prijatelja predsednika vlade in SMC Mira Cerarja (vir)!
In krog je tako spet sklenjen ...

				Pogodba med Hitom in Stefanijem je bila podpisana julija 2017 ...<br>
			Pogodba med Hitom in Stefanijem je bila podpisana julija 2017 ...

							
				... tudi izplačila so redna.<br>
			... tudi izplačila so redna.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
lidia glavina Liviano Stefani sdh Hit Hit Nova Gorica Gašpar Gašpar Mišič Boris Popovič Tevž Korent Damjan Belič miro cerar državno premoženje SMC lidia glavina Podjetje Made Komunalno podjetje Marjetica Gašpar Gašpar Mišič trst Britanskoslovenska gospodarska zbornica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zadnji dnevi Cerarjeve vlade. Razkrivamo pogodbo: z denarjem Hita poskrbljeno tudi spremljevalca Lidie Glavina.