objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 12. december 2017 ob 06:52

Bogataš Antolovič, ki Luko Koper nadzoruje iz Dubaja, milijonsko vilo v Rožni dolini podaril drugi ženi Eleni.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pogled iz zraka na luksuzno vilo zakoncev Antolovič v elitni ljubljanski Rožni dolini. Vir: Google.
Rado Antolovič, predsednik nadzornega sveta Luke Koper, ki slovensko državno Luko nadzoruje kar iz Dubaja in je, spomnimo, državo Slovenijo zaradi rubeža preživnine tožil na Evropskem sodišču za človekove pravice (vir), trenutno pa po medijih deli lekcije, kako je treba kadrovati novo upravo Luke Koper, je poleg porscheja, vrednega 780 tisoč evrov, tudi lastnik enormne vile v ljubljanski Rožni dolini. No, vsaj bil je donedavnega, zdaj pa je tudi svojo polovico lastništva te vile z darilno pogodbo prepisal na svojo drugo ženo - Rusinjo Eleno Antolovič (uradne podatke iz zemljiške knjige objavljamo na koncu članka).

KUPIL ZA 1,5 MILIJONA, PO GURSU PA VREDNA 2X MANJ?!

Vila, ki jo je Rado Antolovič pred leti kupil od takrat še skupnega podjetja Jurija Schollmayerja in Alje Brglez, danes šefinje kabineta predsednika republike Boruta Pahorja, menda za 1,5 milijona evrov, je po Gursu uradno vredna presenetljivo malo - samo 496.326 evrov. Sprva je bila obremenjena s hipotekama Sberbanke, za 800 tisoč evrov, in banke KBS v višini 998 tisoč evrov, no, slednje hipoteke zdaj ni več, je samo še tista prva - 800 tisoč evrov.
Vila stoji na naslovu Rožna dolina, cesta V 29, nasproti slovite vile pokojnega novinarja, urednika in podjetnika Danila Slivnika. Elena Antolovič je v slovensko zemljiško knjigo vpisana z bivališčem na naslovu te "viletine"; najprej je ta naslov uporabljal tudi Rado Antolovič, ki pa zdaj uporablja naslov bivališča v Dubaju.

				Vila, pravzaprav viletina zakoncev Antolovič je po Gursu velika 440,2 kvadratna metra in ocenjena na dobrih 496 tisoč evrov. Toda Rado Antolovič jo je po naših informacijah kupil za 1,5 milijona evrov.<br>
			Vila, pravzaprav viletina zakoncev Antolovič je po Gursu velika 440,2 kvadratna metra in ocenjena na dobrih 496 tisoč evrov. Toda Rado Antolovič jo je po naših informacijah kupil za 1,5 milijona evrov.

FAVORIT ZA LUKO LIPOLT, BOŽIČ NI HOTEL PODKRIŽNIKA

Po najnovejših informacijah je zdaj prvi kandidat za novega predsednika uprave Luke Koper Andraž Lipolt iz Petrola, sicer član nadzornega sveta Luke. Zanj lobirata (tudi) Matjaž Han, vodja poslanske skupine Socialnih demokratov, in Drago Isajlović, vplivni poslovnež iz kroga Janeza Zemljariča. Andrej Božič pa naj bi ponudbo za vodenje Luke zavrnil predvsem zato, ker menda ni hotel privoliti, da bi član uprave postal Metod Podkrižnik, direktor Ferspeda (vir). Omenjajo pa tudi ponovne pogovore s Klemnom Boštjančičem, trenutno predsednikom upravnega odbora Save, ki pa velja za človeka blizu Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rado Antolovič luka koper Elena Antolovič dubaj danilo slivnik Andrej Božič Metod Podkrižnik Andraž Lipolt Petrol Fersped Matjaž Han Socialni demokrati Drago Isajlović janez zemljarič Klemen Boštjančič Sava borut jamnik Modra zavarovalnica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Bogataš Antolovič, ki Luko Koper nadzoruje iz Dubaja, milijonsko vilo v Rožni dolini podaril drugi ženi Eleni.