objavi na
pozareport.si

forum

Zvezde & izjave

Nedelja, 16. julij 2017 ob 06:26

To pa je novinarska poezija: Cerar z Mojco srečen, a ne plehko in evforično
Tako je novinarka Barbara Furman spesnila uvod v daljši intervju z Mirom Cerarjem, predsednikom vlade in SMC - za revijo Obrazi.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Miro Cerar
Ustavni pravnik je šel v politiko, ker verjame, da Slovenci zmoremo še bolje. Na udarce se še vedno privaja, kot pravi, ga najbolj bolijo in skelijo laži, ki prizadenejo tudi njegove bližnje. A bo kljub prepihom na neizprosni politični sceni vztrajal. Ker želi utirati pot plemenitejši politiki.
O svoji Mojci (Stropnik, najnovejši zasebni spremljevalki; op. u.) govori mehko, tankočutno. Za njegovim sicer nekoliko pritajenim nasmehom je slutiti tisto radost.
... Da je z Mojco srečen, ne skriva. A ne plehko in evforično, njegova sreča diha umirjeno in sproščeno. Pravni filozof, ki verjame, da v življenju ni naključij.
(vir: revija Obrazi)
Tako je novinarka Barbara Furman spesnila uvod v daljši intervju z Mirom Cerarjem, predsednikom vlade in SMC - za revijo Obrazi.
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar mojca stropnik Obrazi Barbara Furman Poezija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-14 16:45:23


Šmarca, četudi z najpomembnejšo funkcijo v državi, od nikoder prispelega in živečega v tej vasi, ne premore več niti trgovine. Morda kakšno zanikrno gostilno, nekaj beznic in Šarčevih sosedov, trgujočih z drogo, so pa začuda zaprli, sploh, ker so narkotiki, njihova reprodukcija, nepogrešljiva omama političnih in družbenih elit in precej pomembna gospodarska panoga v državi. Končno, so vsi tovrstni kriminalci v Sloveniji varni, zlasti tisti, blizu ljubljanskemu šerifu, pri katerem je Šmarčan opravljal politični, pripravniški staž...Šmarca sicer premore, v širši javnosti nekaj zelo znanih osebnosti. Najbolj znan je Joc Pečečnik, Aleksander Jereb tudi izvira od tod, zdaj se v to sfero umešča tudi Šarec. Šmarski zet je recimo priznani marksist, Bogomir Kovač. Nasploh pa vas , ob, za Slovenijo standardnem priseljevanju južnjakov, s Šarcem na čelu, ni nič drugačna od kakšne druge, ki ima še vedno povečini slovenski živelj. Vsekakor je bil za večino Šmarčanov in kamniških občanov svojevrsten šok, ko je takratni kamniški župan, ki ga je izvolilo pretežno ruralno prebivalstvo, vstopil v stranko Pozitivne Srbije, prej omenjenega kriminalca. Šarec je hitro uvidel napako in špekulativno izstopil, vsekakor pa nakazal svoj, balkanski način razmišljanja in dojemanja stvari v življenju, z izrazitim, že skoraj živalskim nagonom po preživetju. Mojemu zapisu bi tokrat moral verjeti tudi Potočnik, ker sem iz - Šmarce. Tudi in predvsem zato, mi hitreje obrne želodec, ko vidim nekatere ljudi v politiki, ki to nikoli ne bi smeli biti, če bi hoteli ohraniti neke minimalne etične in higienske standarde med tistimi, ki odločajo o usodi naroda. Tako pa se nad njim in državo zgrinjajo le temni oblaki.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

To pa je novinarska poezija: Cerar z Mojco srečen, a ne plehko in evforično