objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 6. julij 2017 ob 06:43

Težki dnevi za Colariča iz Krke in vpitje na sedežu SDH. Bomo videli, ali bo Jamniku na berglah danes uspelo?
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jamnik je pred kratkim prestal operacijo kolena, danes pa bo jasno, ali bo tudi nadzornik Krke.
Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice, je včeraj dopoldne prišepal na okroglo tribuno Nove Slovenije o pokojninski reformi v ljubljanskem Maxi klubu. Zaradi operacije kolena je trenutno še na berglah. Po nekaterih informacijah naj bi njegov nastop na klasičnem dogodku stranke NSi zlobiral Marko Pogorevc (ki naj bi tudi pred aprilsko skupščino Telekoma Slovenije, kjer Jamnik ni bil več izvoljen za člana nadzornega sveta, prepričeval vidne politike NSi, da Jamnika ne bi zamenjali, ker ima dovolj široko politično podporo), po drugi strani pa naj bi Jamniku zdaj ustrezalo, da se pojavlja kot "strokovnjak".
Toda Borut Jamnik včeraj dopoldne, kot pravijo naši viri, ni bil ravno najbolje razpoložen. Kar pa gre, mogoče ali kar verjetno, pripisati vročemu zakulisnemu dogajanju pred današnjo skupščino novomeške Krke. Danes se bo namreč videlo, ali držijo naše napovedi naših virov, da bo Jamnik postal novi član nadzornega sveta Krke, ki naj bi kasneje - po navodilih Mira Cerarja in SMC - prevzel kadrovsko operacijo zamenjave predsednika uprave Krke Jožeta Colariča. Da je Borut Jamnik skriti kandidat Slovenskega državnega holdinga za nadzornika Krke, smo prvi poročali že 26. junija, včeraj pa so naše poročanje že potrdili tudi nekateri drugi mediji.
Po zelo verjetnem scenariju bodo na današnji skupščini predčasno odpoklicali nadzornico Krke Anjo Strojin Štampar, uslužbenko SDH, namesto nje pa naj bi novi član nadzornega sveta postal Dimitrij Marjanovič, ki na SDH vodi oddelek za finančno upravljanje. Ti dve imeni sta tudi zapisani v gradivu za skupščino, danes pa naj bi predvidoma odstopila še ena nadzornica Simona Razvornik Škofič, prav tako uslužbenka SDH, in zamenjali naj bi še tretjo članico nadzornega sveta - Julijano Kristl.
Po navedbah nekaterih medijev naj bi namesto teh dveh gospa, Simone Razvornik Škofič in Julijane Kristl, nova člana nadzornega sveta postala dva "upokojena farmacevtska strokovnjaka z izkušnjami z delom v multinacionalkah, od katerih naj bi bil eden Slovenec".

DRAMA, IMENOVANA BERTONCELJ

No, to naj bi bil Andrej Bertoncelj, novopečeni član nadzornega sveta SDH, profesor Univerze na Primorskem, ki se sam rad pohvali, da je v Združenih državah Amerike delal vse prevzeme za Lek, kar pa menda, kot naj bi že ugotovili tudi na SDH, ne drži. In prav zaradi Bertonclja na SDH okoli Krke vlada prava drama. Čeprav je eksplicitno dogovorjeno, da člani nadzornega sveta SDH ne smejo kandidirati za nadzornike družb, ki jih upravlja SDH, Bertonclja na Krko forsira prav predsednik nadzornega sveta SDH Damjan Belič. Naši viri trdijo, da naj bi Belič celo s "prevaro" spravil Bertonclja med nadzornike SDH. In to tako, da naj bi šel do Mateje Vraničar Erman, ministrice za finance, in ji dejal, da mora Bertonclja predlagati za člana nadzornega sveta SDH, ker to zahteva Cerar. Za Beliča naj bi bilo sicer že znano, da se v zakulisnih pogovorih in ob pritiskih praviloma sklicuje na predsednika vlade Cerarja.
Belič in Bertoncelj zdaj zahtevata od Lidie Glavina, predsednice uprave SDH, in Nade Drobne Popovič, članice uprave SDH, naj za novega nadzornika Krke postavita Andreja Bertonclja. In menda je tudi zelo napeto in zelo glasno: po navedbah naših virov naj bi se pred dnevi med nekim pogovorom na sedežu SDH, Mala ulica 5 v Ljubljani, iz pisarne, kjer so sedeli Glavinova, Drobne Popovičeva, Belič in Bertoncelj, slišalo takšno vpitje, najglasnejši je bil Bertoncelj, da so se uslužbenke, ki delajo zunaj, spraševale, ali naj pokličejo policijo ali rešilce?!
Po naših informacijah naj bi iz SDH tudi vprašali kabinet predsednika vlade, ali ima kabinet kaj proti, če bi Jamnik postal novi član nadzornega sveta SDH. Prišel naj bi odgovor, da nimajo nič proti. Toda Jamnika "ne mara" Belič.

NAŠI TEGA NE BODO DOPUSTILI ...

Je pa za Boruta Jamnika, ki je sicer pred dvanajstimi leti že bil nadzornik Krke, nedvomno ogromno olajšanje, da njegova Modra zavarovalnica očitno le ne bo postala sestavni del Demografskega sklada, če bo do tega sklada sploh prišlo. To je avtorju teh vrstic osebno potrdil tudi eden od vodilnih politikov SMC, češ, znotraj koalicije se tega ne bomo mogli dogovoriti, viri blizu vodstva Socialnih demokratov pa pravijo, da "naši" rušenja Jamnika tudi na čelu Modre zavarovalnice - po tem, kar se je zgodilo na Telekomu Slovenije - ne bodo dopustili ...
Sicer pa naj bi SD, vsaj kar zadeva kadrovanje, prejšnji teden, citiramo vire, "prekinila vse stike" s Cerarjevo SMC. Več o tem pa jutri, ko pišemo o najnovejšem spopadu med Metko Tekavčič, dekanjo Ekonomske fakultete, in Majo Makovec Brenčič, ministrico za izobraževanje, znanost in šport, ki je prek nove novinarke Pop TV Tine Kristan in "afere dodatki" očitno že startala svojo kampanjo za predsednico države ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
borut jamnik jože colarič slovenski državni holding sdh Pred skupščino Krke krka miro cerar SMC Socialni demokrati Damjan Belič Andrej Bertoncelj lidia glavina Nada Drobne Popovič nova slovenija marko pogorevc Anja Strojin Štampar Julijana Kristl Simona Razvornik Škofič Dimitrij Marjanovič Modra zavarovalnica demografski sklad metka tekavčič ekonomska fakulteta maja makovec brenčič Tina Kristan pop tv Mateja Vranićar Erman Kabinet predsednika vlade Mala ulica 5 v Ljubljani Maxi Klub

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-21 10:52:17


V vsaki pravni, predvsem pa normalni državi, bi to izzvenelo kot samoumevno, torej, da politik ali ustavni sodnik, ujeta na laži, odstopita. Slovenija, v kategorijo demokratičnih družb nikakor ne spada, bolj je podobna plemenski skupnosti, saj deluje po nekem, rusko-balkanskem modelu enoumja. V takšnem režimu imajo modeli kot so Acceto, morda celo Knez, končno tudi Šarec, točno določeno funkcijo. Vse je kot gledališka predstava, ki mora od dejanja do dejanja potekati tako, da ljudstvo ne zazna zadreg in blefiranja posameznih akterjev... Mafijski ustroj države je v preteklosti na ustavnem sodišču večkrat naletel na ovire in pasti, čemur se zdaj skušajo izogniti. Tako je omenjeno sodišče osvobodilo žrtve tega brezumja, v liku Janeza Janše in Milka Noviča kot tudi Kanglerja ki jih je režim okarakteriziral kot razredne sovražnike in jih je bilo na zadovoljstvo podivjane raje, potrebno uničiti ali, po besedah enega od krivosodnih krvnikov, Masleše, totalno zjebati. Tako so na omenjenem sodišču zastajali tudi projekti nedotakljivih kriminalnih zdužb, takrat pod okriljem SMC in podobno... V sedanji sestavi ustavnega sodišča je odstranjena tudi zadnja ovira na tej poti. Kriminalci in privilegiranci režima imajo tudi preko sodnih institucij, odprto avtocesto, na vsej poti svojih hudodelstev in kaznivih dejanj. Tisti, ki se bori proti tej hordi zla, konča kot slehernik, kateri vozi po cesti v napačni smeri. Zaenkrat je temu tako. Klovn sicer čuti drobne tresljaje pri svoji sto in več odstotni podpori, a bi še vedno in bo gladko zmagal na prihodnjih volitvah. Mafija ima pred sabo vsaj še sedem let brezskrbnega plenjenja in bogatenja. Vprašanje le, če se bodo žrtve te bande, ves ta čas molče in pohlevno pustile poniževati , mnoge od njih, odhajajoče v smrt. Osebno, pričakujem žrtve tudi med sovražnikovo divizijo. Poveljujoči se ne zdi povsem gladek.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Težki dnevi za Colariča iz Krke in vpitje na sedežu SDH. Bomo videli, ali bo Jamniku na berglah danes uspelo?