objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 26. junij 2017 ob 06:50

Govorice pred skupščino Krke: vrnitev Boruta Jamnika?! Belič pa se hvali, kako je zbrcal Smolnikarjevo ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Se Borut Jamnik vrača na sceno - po tolažilno nagrado? Postal naj bi član nadzornega sveta Krke.
Pred skupščino Krke (6. julija) se širijo govorice, da bi novi član nadzornega sveta namesto Anje Strojin Štampar, uslužbenke Slovenskega državnega holdinga, katere odpoklic je že predviden v gradivu za skupščino, utegnil postati Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice, ki je - spomnimo - pred kratkim ostal brez funkcije predsednika nadzornega sveta Telekoma Slovenije. Namesto Jamnika je nova prva nadzornica Telekoma Slovenije postala Lidia Glavina, sicer predsednica uprave SDH. Zdaj pa se špekulira, da naj bi prišlo do dogovora med Glavinovo in Jamnikom, da Jamnik "dobi" nadzorni svet Krke. To bi za Boruta Jamnika na nek način pomenilo tudi "vrnitev na sceno" - comeback.
Jamnik uradno sicer ni predviden za novega člana nadzornega sveta Krke, pač pa Dimitrij Marjanovič, direktor oddelka za finančno upravljanje pri SDH (vir: gradivo za skupščino), kar pa praktično še nič ne pomeni. Jamnik, denimo, je bil formalno kandidat za nadaljevanje mandata člana nadzornega sveta Telekoma Slovenije, pa je na predlog SDH izpadel na sami skupščini. No, tokrat se lahko zgodi ravno obratno.
Številni naši viri tudi ocenjujejo, da bi bilo za Krko pravzaprav zelo dobro, če bi vodenje nadzornega sveta Krke prevzel Borut Jamnik.
Se pa na SDH kar dogaja. Po odstopu Barbare Smolnikar, članice nadzornega sveta SDH, to se je zgodilo prejšnjo sredo, in imenovanju dveh novih članov nadzornega sveta SDH Andreja Bertonclja in Igorja Kržana se Damjan Belič, predsednik nadzornega sveta SDH v ožjih družbah menda hvali, da je on, citiramo, "zbrcal" Smolnikarjevo, karkoli naj bi že to pomenilo. In da zdaj on tako obvladuje nadzorni svet SDH, da lahko, če hoče, kadarkoli zamenja obe članici uprave, Lidio Glavina in Nado Drobne Popovič.
Je pa kar zanimivo, pravijo insajderji, kako funkcionirata Belič in Duško Kos, podpredsednik nadzornega sveta SDH, sicer pa direktor Studia Moderna. Če ima Kos drugačno stališče kot Belič, se Belič ponavadi "umakne" ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
krka borut jamnik telekom slovenije lidia glavina sdh slovenski državni holding Modra zavarovalnica Anja Strojin Štampar Damjan Belič Barbara Smolnikar Nada Drobne Popovič Duško Kos Studio Moderna Andrej Bertoncelj Igor Kržan Dimitrij Marjanovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

slavko pezdir

2019-07-20 11:23:16


Premier Marjan Šarec (LMŠ) se je tako rekoč idealno in absolutno približal zmagoviti formuli v slovenski pregovorni politični realnosti zarobljene nevoščljivosti, potuhnjenega zdraharstva IN ovaduštva ter populističnega razpihovanja mikroskopsko drobnih razlik, ko je na "zastavo" svoje stranke LMŠ in vladajoče koalicije 5 + 1 zapisal vodilo, da ničesar ne obljublja(jo), a da bodo to, kar obljubljajo, tudi zagotovo presegli. In to v resnici - v potnih sragah delovnega ljudstva - tudi delajo in jim več kot očitno uspeva. Vsak mikroskopski premik na gospodarskem področju in na področju dviga plač v vladi ljubem javnem sektorju, seveda bistveno presega absolutno ničelno izhodišče vladnih predvolilnih obljub ter tudi nepregledno in neobvezujočo "meglo" obljub iz koalicijske pogodbe. V sklop ničelnih ambicij in ničelnih obljub seveda sodi tudi več kot nadležna izbira kandidata za evropsko komisijo, za katerega uspešen izbor je ključno to, da ni "njihov" oz. da ni "nikogaršnji", kar zagotavlja "mir v hiši" in v evropski komisiji, saj od komisarja iz Slovenije druge članice EU realistično pričakujejo zgolj in samo to, da jim ne komisar osebno in ne Vlada RS ne bosta povzročala neljubih dodatnih zapletov in težav. Slovensko ljudstvo pa bo evropskega komisarja v anketah javnega mnenja kmalu po običaju spet postavljalo na sam vrh med slovenskimi politiki, enako kot so postavljali dr. Janeza Potočnika ali Violeto Bulc, čeravno ju nihče pred visoko komisarsko funkcijo ni poznal in ne prepoznaval kot zaupanja vredna predstavnika vladajoče politične "elite". Taki smo, Slovenci, da priznavamo le tiste in tisto, kar se uspe kolikor toliko uveljaviti izven naših meja, ali nas vsaj mediji in "spin doktorji" prepričajo, da se je uveljavilo med Ne-Slovenci.
borut rojc

2019-07-20 07:22:35


Šarec v svojem nerodnem stilu sicer skuša prikriti svojo identiteto, ki pa se mu z vsakim dnem in letom, ko je starejši, bolj izrazito riše na obrazu. Je človek zoprnega, tečnega videza, značilnega za Albance. Glede na to, da ima usta polna Severne Makedonije, da je o tem jokal tudi pri pažu,bi ga sam umestil na to področje. S kokošjo, ki jo je od tam, kjer so cigani uradna manjšina, poslal v Bruselj, verjetno nista ravno sorodnika, neka vez pa je vseno med njima. Ljubezen do domovine... Albanci so z razpadom Jugoslavije največ pridobili. Dejansko se gradi velika Albanija, za razliko od Srbije, ki ne bo šla do Tokia, je pa kot Nokia, vsako leto manjša...Imam prijatelja ,Albanca. Ni Šarec, je Saqiri. Imena si nikoli ne zapomnim. Imel sem tudi, pred kratkim, izkušnjo z albanskimi delavci, podizvajalci pri Telekomu, ki so se izkazali kot zelo natančni in strokovni za razliko od domačih komunalnih delavcev. V tem kontekstu, nič čudnega, da se omenjena nacija nezadržno širi in povečuje svoj vpliv na Balkanu. Logično je, da jim samozavest dvigujejo tudi sonarodnjaki na pomembnih pozicijah širom Evrope. Tudi Šarec. Podobno kot so čefurčki glavni v Ljubljani, kjer imajo svojega šerifa...Mene osebno še vedno najbolj moti kleptomanska politika slovenskih vladarjev in neumni izpadi v javnosti. Šarec je glasen na Menini planini, v Bruslju pa tiho kot poljska miš. Vsekakor, če bi bil boljši kot igralec, nemškega vojaka ali oficirja, že po izgledu, ne bi mogel igrati v filmu. Hitro bi ga razkrinkali. Kot sem ga, vsaj jaz, kot politika. S prej omenjenim Srbom iz močvirja se ne sovražita. Ljubita isto stvar. Denar.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Govorice pred skupščino Krke: vrnitev Boruta Jamnika?! Belič pa se hvali, kako je zbrcal Smolnikarjevo ...