objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 8. junij 2017 ob 06:59

Grožnje kmetom, Die Magna Žurnalisten in kako so šefi Magne nasedli klečeplaznim slovenskim politikom?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Sramota. Tako se vlada in občina pogajata s hoškimi kmeti (za povečavo kliknite na sliko) ...
Multinacionalka Magna Steyr je preplavila slovenske medije. Günther Apfalter, predsednik Magne Steyr in Magne Europa, ki se je do nedavnega še skrival pred slovenskimi mediji, se danes v njih pojavlja skoraj toliko kot predsednik vlade Miro Cerar, včeraj pa se je nasploh zgodil pravi medijski stampedo. Večina večinskih medijev je namreč do pičice enako poročala o tem, kako je fino, super alles gut, biti - Magna Steyr. Poročanje ni bilo samo klečeplazno in poniževalno za novinarje, ampak tudi blazno groteskno: vsi mediji so intervjuvali neko avstrijsko "gospo Hildergard", ki pred Magno Steyr v Gradcu kakor sadi vrtnine, in nekega slovenskega delavca v obratih avstrijske Magne Steyr, ki je pripovedoval, kako delavce v Magni Steyr med delovnim časom celo brezplačno masirajo?!

VEČER PO NOVEM MAGNA-VEČER

Finale te velike medijske kampanje naj bi se danes zgodil v Mariboru, v veliki dvorani mariborske univerze, na okrogli mizi mariborskega časopisa Večer - "MagnaWelcome", vstop brezplačen. Novinarji Večera vsak dan objavijo povprečno po tri članke v podporo Magni, zato se Mariborčani že režijo, da se Večer po novem imenuje "Magna-Večer", novinarji Večera pa "Die Magna Žurnalisten", hja, in tudi sestava današnje okrogle mize, številčno izrazito prevladujoča s podporniki in lobisti Magne, dokazuje, da ne gre za nikakršno odpiranje razprave o Magni, kot se hvalijo na Večeru, ampak nasprotno, gre za prefinjeno zapiranje razprave o Magni Steyr. Okroglo mizo vodi Katja Šeruga, pred časom zamenjana odgovorna urednica Večera, za katero se po Mariboru govori, da bi rada postala "piarovka Magne" (ona sicer vse to, jasno, zanika), na uredništvu Večera pa naj bi se kar sama ponudila, da bi "pokrivala" prihod Magne Steyr.
Da je mariborski Večer poslovno-interesno tesno povezan s projektom Magne Steyr, je že znano. Večinski lastnik Večera Uroš Hakl je namreč družinsko in poslovno povezan s prekmurskim tajkunom Stankom Polaničem, med drugim lastnikom Pomgrada, gradbenim podjetjem, ki naj bi gradilo "strupeno lakirnico" Magne Stey v Hočah, za 25 milijonov evrov. Zato je medijski stampedo časopisa Večer v podporo Magne Steyr seveda čisto "razumljiv", kdo financira medijski stampedo drugih večinskih medijev v podporo Magni Steyr, pa je še uganka. Aljuš Pertinač, nekdanji državni sekretar na ministrstvu za šolstvo, bivši vidni član Socialnih demokratov in komentator televizijske oddaje VV Faktor na TV3, je na Twitterju namignil, da naj bi Magna Steyr najnovejšo medijsko kampanjo financirala z denarjem slovenskih davkoplačevalcev, ki ga Magni Steyr sicer namenja vlada Mira Cerarja?! Gre pa za 28 milijonov evrov za približno 400 delovnih mest ali fantastičnih 75.000 evrov za vsako delovno mesto!!!
Javna razprava o Magni Steyr postaja tudi vedno bolj iracionalna, kar pa je vladna politika prek večinskih medijev sprožila namerno. Tako zdaj politika očita drugim, da razpravo politizirajo, kar je neumno, kontradiktorno in noro že samo po sebi. Kot bi nogometaši Juventusa očitali nogometašem Real Madrida, da igrajo nogomet in dajejo gole?!
Cilj tovrstnih političnih napadov in neverjetnega medijskega stampeda, ki smo mu priča v teh zadnjih dneh, pa je samo eden: pritiski prek javnega mnenja na upravne postopke, od Arsa (Agencije Republike Slovenije za okolje) naprej, za izdajo gradbenega dovoljena Magni Steyr za projekt v Hočah, in pritiski na ustavno sodišče zaradi vložene pobude za presojo ustavnosti in zakonitosti bizarnega zakona Lex Magna.

GRADBENO DOVOLJENJE DO PRVEGA JULIJA? NI ŠANS.

Vendar tukaj ni pomoči, če je le še ostalo kaj pravne države. Že danes je vsakomur jasno, ne samo pravnikom, da se postopki za izdajo gradbenega dovoljenja pravnomočno ne morejo končati niti do konca tega leta (kaj šele do 1. julija???, kot to zahteva Magna Steyr) in da je zaradi okoljevarstvenih zapletov tudi zelo možno, da bodo ti postopki trajali še dlje, vprašanje pa je tudi, če bo gradbeno dovoljenje sploh izdano.
Kar zadeva ustavno sodišče, pa je primer za Magno Steyr in Cerarjevo vlado še bolj zapleten. Pričakovanja, da ustavno sodišče te pobude ne bo niti vzelo v obravnavo, so samo pobožna želja. Gre namreč za preveč resno zadevo, da bi se ustavno sodišče lahko temu izognilo. Ja, kaj se pa to pravi, kje ste pa to videli, da ena država sredi Evropske unije sprejme poseben zakon za eno samo multinacionalko. No way!

ŠEFI MAGNE NASEDLI KLEČEPLAZNIM SLOVENSKIM POLITIKOM?!

Težave pa naj bi imeli tudi na sedežu Magne Steyr v Gradcu. Slišati je, da naj bi "letele glave", če se bo izkazalo, da so Günther Apfalter in drugi avstrijsko-nemški šefi Magne Steyr zamočili pri tem, ker so - očitno - verjeli obljubam "klečeplaznih slovenskih politikov", da jim bodo oni tukaj brez težav pravočasno uredili vsa državna dovoljenja za gradnjo lakirnice v Hočah. Za kadrovsko čistko znotraj Magne Steyr naj bi poskrbelo vodstvo multinacionalke v Kanadi.

GROŽNJE KMETOM

Po drugi strani pa na dan prihajajo tudi precej srhljive zgodbe o tem, kako se Cerarjeva vlada in občina pod vodstvom župana Marka Soršaka (Cerarjeva stranka SMC) "pogajata" s hoškimi kmeti, da bi ugodila tujemu kapitalu. Več o tem si lahko preberete tudi v pismu, ki ga objavljamo ob članku ...
Res, vse skupaj je ena velika sramota!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr Gnther Apfalter miro cerar Katja Šeruga večer Uroš Hakl Stanko Polanič SGP Pomgrad Hoče Slivnica marko soršak kanada aljuš pertinač Twitter VV Faktor na TV3 Socialni demokrati real madrid juventus Univerza Maribor Agencija republike Slovenije za okolje Ustavno sodišče Lex Magna

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-16 08:56:03


V normalni državi, bi se zganile pristojne institucije, v Sloveniji je v luči sistemske korupcije to običajna praksa... Brez aneksov pri gradbenih poslih, se v deželi na napačni strani Alp, ne postavi niti brvi čez potok. Način takšnega poslovanja je bil evidenten pri gradnji stožiške cirkuške arene, vidi se pri zlatem tiru, predoru Karavanke, tako je bilo v TEŠ-u. ..Aktualni predsednik vlade, takratni župan Kamnika je v podobnem, mafijskem stilu, gradil oz. obnavljal osnovno šolo za ceno treh. Res, da se mu je matematična znanost zatikala že v srednji šoli in dlje od sesštevanja novcev, kolikor jih je lahko strpal v žep, ni prišel, zato mu ne smemo zameriti. Vidi pa se, da se je kleptomanske politike svojega političnega vzornika mafijankoviča, hitro navzel. Končno, imata oba, učitelj in učenec , precejšnji del tega v krvi. Nikoli ju ne smeš spustiti iz oči, a še to včasih ne zadostuje, da te takšni ne okradejo. .. Westinghouse je multinacionalka, ki pozna razmere ribarjenja v kalnem v Sloveniji, zato ne bo težav pri milijardnem poslu, četudi preko poštnega nabiralnika. Takšni posli tudi klovna držjjo na oblasti. On pač lahko menja kulturne ministre in tiste, ki mu nosijo torbo. Sestrice po komunistični doktrini, Bratuškove in Klička slovenske politike, Črnčeca, pač ne bo. Ni teorije.Ti trije so najboljši par. .. KPK in sodišča imamo v tem pogledu le , da preganjajo Jaeza Janšo in razredne sovražnike. Posledično se v Kamniku danes prepirajo, kje se bo vzel denar za semafor pri prehodu za pešče, v Sloveniji nimamo nacionalnega nogometnega stadiona, tudi drugega tira, za življenja teh, ki zdaj kradejo na njem, še ne bo in tako dalje...Od teh idiotov se ne bi čudil, da bi Slovenijo umestili kod bližje Rusiji in Severni Makedoniji in predlagali zamenjavo teritorija s Turkmenistanom.
borut rojc

2019-09-14 16:45:23


Šmarca, četudi z najpomembnejšo funkcijo v državi, od nikoder prispelega in živečega v tej vasi, ne premore več niti trgovine. Morda kakšno zanikrno gostilno, nekaj beznic in Šarčevih sosedov, trgujočih z drogo, so pa začuda zaprli, sploh, ker so narkotiki, njihova reprodukcija, nepogrešljiva omama političnih in družbenih elit in precej pomembna gospodarska panoga v državi. Končno, so vsi tovrstni kriminalci v Sloveniji varni, zlasti tisti, blizu ljubljanskemu šerifu, pri katerem je Šmarčan opravljal politični, pripravniški staž...Šmarca sicer premore, v širši javnosti nekaj zelo znanih osebnosti. Najbolj znan je Joc Pečečnik, Aleksander Jereb tudi izvira od tod, zdaj se v to sfero umešča tudi Šarec. Šmarski zet je recimo priznani marksist, Bogomir Kovač. Nasploh pa vas , ob, za Slovenijo standardnem priseljevanju južnjakov, s Šarcem na čelu, ni nič drugačna od kakšne druge, ki ima še vedno povečini slovenski živelj. Vsekakor je bil za večino Šmarčanov in kamniških občanov svojevrsten šok, ko je takratni kamniški župan, ki ga je izvolilo pretežno ruralno prebivalstvo, vstopil v stranko Pozitivne Srbije, prej omenjenega kriminalca. Šarec je hitro uvidel napako in špekulativno izstopil, vsekakor pa nakazal svoj, balkanski način razmišljanja in dojemanja stvari v življenju, z izrazitim, že skoraj živalskim nagonom po preživetju. Mojemu zapisu bi tokrat moral verjeti tudi Potočnik, ker sem iz - Šmarce. Tudi in predvsem zato, mi hitreje obrne želodec, ko vidim nekatere ljudi v politiki, ki to nikoli ne bi smeli biti, če bi hoteli ohraniti neke minimalne etične in higienske standarde med tistimi, ki odločajo o usodi naroda. Tako pa se nad njim in državo zgrinjajo le temni oblaki.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Grožnje kmetom, Die Magna Žurnalisten in kako so šefi Magne nasedli klečeplaznim slovenskim politikom?!