objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 21. april 2017 ob 06:50

Epska bitka za Boruta Jamnika. Zadnje ure SMC hudo pritiska, svoj obroč okoli Telekoma stiska.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Borut Jamnik že nekaj časa vodi epski boj za funkcijo prvega nadzornika Telekoma Slovenije.
Kadrovska bitka za nove člane nadzornega sveta Telekoma Slovenije pred današnjo skupščino prehaja v sklepno fazo, dejansko pa gre za spopad, ali se bo Borutu Jamniku, sicer predsedniku uprave Modre zavarovalnice, uspelo zadržati na funkciji predsednika nadzornega sveta Telekoma Slovenije. Ta bitka je dobesedno epska, kot je še ni bilo.
In kako resna je ta situacija za Jamnika, pričajo govorice, da naj bi bil "videti močno zaskrbljen", začinjene z informacijami, da naj bi se zasebno "ponovno razšla" z novinarko Katarino Matejčič (Pop TV), na spletni strani poslovnega časnika Finance pa so Jamnika včeraj popoldne omenili celo dvakrat - kar je za poznavalce scene bizarni presedan. Boruta Jamnika, čeprav je eden najvplivnejših ljudi na slovenski poslovno-politični sceni, na Financah, kjer so mu izrazito naklonjeni in mu, kot pravimo, medijsko pokrivajo hrbet, namreč (zato) običajno sploh ne omenjajo.
In kaj se dogaja v zakulisju? Naši viri z vrha vladne koalicije pravijo, da se seznam kandidatov za nove člane nadzornega sveta Telekoma Slovenije spreminja iz ure v uro in da je praktično nemogoče napovedati, kaj se bo danes popoldne - skupščina se začne ob 15. uri in 30 minut - zares zgodilo. Jamnik je kandidat Kapitalske družbe, ki ima samo 5,59-odstotni lastniški delež Telekoma Slovenije, zato je njegova izvolitev povsem v rokah "Republike Slovenije" oziroma Slovenskega državnega holdinga, ki obvladuje veliko večino lastništva Telekoma Slovenije, skoraj 70 odstotkov.

ZAKULISJE - KAJ POČNEJO CERAJEVI, SD IN DESUS?

Različni viri trdijo, da znani vodilni kadroviki okoli predsednika vlade Mira Cerarja te zadnje ure pred Telekomovo skupščino močno pritiskajo na Lidio Glavina, predsednico uprave SDH, naj kar sama prevzame vodenje nadzornega sveta TS, namesto Boruta Jamnika. To igro v imenu Cerarja vodijo Mič Sojer (ki mu na sceni pravijo samo še "frizer"), Aleksandar Kešeljević in Erik Kopač. SMC torej močno pritiska ter stiska obroč okoli Telekoma, natančneje okoli Jamnika. Kar je zanj, pravijo naši viri, izjemno nevarno in menda Jamnik "visi" bolj kot kadarkoli prej.
Socialni demokrati se pri tem držijo nekoliko ob strani (Dejan Levanič, generalni sekretar SD, naj bi v ožjih družbah razlagal, da on pač ne bo več pokrival Jamnika), čeprav se zdi, da nekateri kar malo sočustvujejo z Jamnikom, pri Desusu pa se privoščljivo in zvito nasmihajo, saj mu želijo pristriči peruti že zaradi "njihovega" bodočega Demografskega sklada.
Na časniku Finance, v enem od tistih dveh včerajšnjih člankov, kjer omenjajo Boruta Jamnika, pa so kot kandidata za Jamnikovega naslednika navedli širši javnosti manj znanega Uroša Marolta, nekdanjega visokega uslužbenca Mobitela, ki naj bi imel podporo SMC.

OPERACIJA VEBER - SLOGA: OBLAST IMA LJUDSTVO!

Vse skupaj pa je močno zapaprila še javna napoved poslanca SD Janka Vebra, zadnje čase zapriseženega nasprotnika Boruta Jamnika, da bo skupaj s člani društva Sloga prišel na današnjo Telekomovo skupščino. Čeprav Veber in Co. formalno niso delničarji Telekoma, hočejo biti zraven na podlagi 3. člena ustave, kjer piše, da ima oblast v tej državi - ljudstvo. Janko Veber prek svojega Facebook profila že nekaj dni vneto poziva državljane, naj pridejo v čim večjem številu ter "pozdravijo kadrovanje" v državnih podjetjih. In če bodo kakšni varnostniki poskušali preprečiti prisotnost Vebra in Co. na današnji skupščini, lahko pride celo do fizičnega prerivanja. Vse to seveda pod medijskimi žarometi, saj bo novinarjev verjetno kar mrgolelo, čeprav se večini slovenskih novinarjev ob petkih popoldne praviloma ne ljubi več delati. No, če ne drugega, bo vse skupaj ves čas lepo potrpežljivo snemal Vladimir Vodušek ...
Razplet današnje skupščine Telekoma Slovenije je skratka popolnoma nepredvidljiv!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Socialni demokrati desus telekom slovenije SMC borut jamnik aleksandar kešeljević Erik Kopač Mič Sojer lidia glavina sdh slovenski državni holding kapitalska družba janko veber Dejan Levanič Katarina Matejčič pop tv Vladimir Vodušek Društvo Sloga Facebook finance demografski sklad Modra zavarovalnica Uroš Marolj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-07-21 08:00:03


Nič.
slavko pezdir

2019-07-20 11:23:16


Premier Marjan Šarec (LMŠ) se je tako rekoč idealno in absolutno približal zmagoviti formuli v slovenski pregovorni politični realnosti zarobljene nevoščljivosti, potuhnjenega zdraharstva IN ovaduštva ter populističnega razpihovanja mikroskopsko drobnih razlik, ko je na "zastavo" svoje stranke LMŠ in vladajoče koalicije 5 + 1 zapisal vodilo, da ničesar ne obljublja(jo), a da bodo to, kar obljubljajo, tudi zagotovo presegli. In to v resnici - v potnih sragah delovnega ljudstva - tudi delajo in jim več kot očitno uspeva. Vsak mikroskopski premik na gospodarskem področju in na področju dviga plač v vladi ljubem javnem sektorju, seveda bistveno presega absolutno ničelno izhodišče vladnih predvolilnih obljub ter tudi nepregledno in neobvezujočo "meglo" obljub iz koalicijske pogodbe. V sklop ničelnih ambicij in ničelnih obljub seveda sodi tudi več kot nadležna izbira kandidata za evropsko komisijo, za katerega uspešen izbor je ključno to, da ni "njihov" oz. da ni "nikogaršnji", kar zagotavlja "mir v hiši" in v evropski komisiji, saj od komisarja iz Slovenije druge članice EU realistično pričakujejo zgolj in samo to, da jim ne komisar osebno in ne Vlada RS ne bosta povzročala neljubih dodatnih zapletov in težav. Slovensko ljudstvo pa bo evropskega komisarja v anketah javnega mnenja kmalu po običaju spet postavljalo na sam vrh med slovenskimi politiki, enako kot so postavljali dr. Janeza Potočnika ali Violeto Bulc, čeravno ju nihče pred visoko komisarsko funkcijo ni poznal in ne prepoznaval kot zaupanja vredna predstavnika vladajoče politične "elite". Taki smo, Slovenci, da priznavamo le tiste in tisto, kar se uspe kolikor toliko uveljaviti izven naših meja, ali nas vsaj mediji in "spin doktorji" prepričajo, da se je uveljavilo med Ne-Slovenci.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Epska bitka za Boruta Jamnika. Zadnje ure SMC hudo pritiska, svoj obroč okoli Telekoma stiska.