objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 30. november 2015 ob 06:35

Mateja Čuk, atraktivna odvetnica, ki utegne pokopati direktorja AVK, ni kar tako.
V senci afere Čukove in Andreja Kraška tudi geneza spopada med AVK in Pro Plusom. Dve različici: so poptevejevci grozili politikom SD zaradi Kraška ali so SD-jevci Popu grozili s Kraškom ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Afera Mateje Čuk in Andreja Kraška utegne pokopati, predvsem kompromitirati kariero direktorja AVK.
Ljubljanska odvetnica Mateja Čuk, ki utegne z afero, razkrito prejšnji petek, pokopati kariero direktorja Javne agencije za varstvo konkurence (AVK) Andreja Kraška, ni kar tako. Trenutno je zaposlena v znani odvetniški družbi Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, d. o. o. (mimogrede, odvetnik Robert Prelesnik je mož Mojce Prelesnik, informacijske pooblaščenke in bivše generalne sekretarke državnega zbora), je pa tudi podpredsednica nadzornega sveta Elektra Maribor. Nadzorni sveti državnih energetskih družb pa veljajo za elitne nadzorstvene funkcije ter so vedno predmet hudih zakulisnih kadrovskih spopadov in političnih odločitev.
S Kraškovo AVK jo povezuje tudi kadrovska poteza prejšnje vlade Alenke Bratušek, ki je pravnico Matejo Čuk, takrat se je pisala še Čuk Anžlovar, po bivšem možu, pred leti slavnem režiserju Vinciju Vogueu Anžlovarju, 5. marca lani državnemu zboru predlagala za članico sveta AVK, vendar Čukova potem ni postala članica sveta. Takrat je vlada, da bi sprostila mesto za Čukovo, predlagala razrešitev članice sveta AVK Tine Zajec, pravnice iz ožjega vodstva Virantove Državljanske liste. Svet AVK ima sicer pet članov, vodi pa ga direktor agencije - Krašek.
Po naših informacijah naj bi ravno Krašek takrat pri svojih zvezah znotraj vlade Alenke Bratušek urejal, naj za članico sveta predlaga Matejo Čuk. (Za)kaj se je zgodilo, da Čukova ni bila izvoljena, še ni znano.
Dobre zveze pa ima atraktivna temolaska Mateja Čuk tudi znotraj Cerarjeve SMC, prek svojega nekdanjega šefa, direktorja družbe Borzen Karla Peršolje, enega od piscev energetskega programa SMC.

KRAŠEK PROTI PRO PLUSU, JAUŠEVEC VES BLED ...

Afera Mateje Čuk in Andreja Kraška, ki slednjega resno kompromitira zaradi očitkov konflikta interesov (odvetniška pisarna Mateje Čuk namreč zastopa številne stranke med postopki Kraškove Agencije), je v prvi plan ponovno lansirala tudi spopad Andreja Kraška in televizijske hiše Pro Plus (Pop TV in Kanal A), ki je že dobil politične in še kakšne dimenzije. Potem ko je Kraškova agencija ugotovila, da je Pro Plus z marketinškimi prijemi grobo kršil Zakon o varstvu konkurence, ter predlagala globo v višini 4,9 milijona evrov, največjo slovensko komercialno televizijsko hišo, ki je v lasti ameriške korporacije CME oziroma Time Warnerja, pa je pred plačilom globe, ki bi Pop TV in Kanal A tako rekoč finančno uničila, rešilo ljubljansko sodišče, se je bitka med Kraškom in Pro Plusom šele dobro začela.
Krašek je namreč Pro Plus v ožjih krogih sumil, da so ga dali zasledovati najetim profesionalnim ekipam (kar smo že poročali), in te posnetke oktobra prinesel tudi na oddajo Tarča (TV Slovenija), enako napeto pa je bilo na političnem terenu. Viri blizu Kraška pravijo, da naj bi Tomaž Perovič, takrat še direktor informativnega programa Pop TV, in Cene Grčar, vodja pravne službe Pro Plusa, po enem od televizijskih soočenj politikov na Pop TV sredi lanske predvolilne kampanje ob parlamentarnih volitvah v eno od pisarn v kleti stavbe Pop TV in Kanala A zvabila tedanjega generalnega sekretarja Socialnih demokratov Uroša Jauševca. Med pogovorom naj bi mu odkrito dejala, naj SD umiri Kraška, sicer bo Pop TV škodil volilni kampanji SD. Jauševec, kot pravijo naši viri, naj bi iz pisarne - zaradi tega pogovora - prišel ves bled.

... POP TV PA: SD-JEVCI GROZILI S KRAŠKOM IN AVK

No, viri blizu Pop TV pa pripovedujejo drugačno zgodbo, pravzaprav nasprotno. Češ, posamezni vodilni politiki SD naj bi s Kraškom in agencijo AVK pred parlamentarnimi volitvami grozili Pop TV ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mateja Čuk Andrej Krašek Robert Prelesnik Mojca Prelesnik Alenka Bratušek Vinci Vogue Anžlovar Tine Zajec Tomaž Perovič Cene Grčar Uroš Jaušovec Socialni demokrati

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Mateja Čuk, atraktivna odvetnica, ki utegne pokopati direktorja AVK, ni kar tako.