objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 15. maj 2015 ob 06:46

Prodaja Telekoma. Sova prisluškovala pogovorom med Britanci in Nemci. Potrjeno.
Vlada Mira Cerarja pa očitno ni vedela, kaj naj s temi prisluhi počne, zato jih je, logično domnevamo, po svojih kanalih spravila do novinarjev Mladine.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija Sova je med postopkom prodaje Telekoma Slovenije prisluškovala telefonskim pogovorom med britanskim finančnim skladom Cinven in Deutsche Telekomom, nam je včeraj dejal in potrdil eden od najvidnejših predstavnikov vladne koalicije.
"Če bo že prišlo do ustavitve prodaje Telekoma Slovenije, te prodaje niso ustavili razrešeni minister za obrambo Janko Veber in njegovi vojaški obveščevalci OVS (kot se je Veber pred dvema dnevoma sicer javno pohvalil v državnem zboru), ampak Sova," pravi taisti politik, ki pa ne želi biti imenovan.
Tako naj bi Cerarjeva vlada prek prisluškovanja Sove pridobila informacije, da naj bi se Cinven, edini preostali potencialni kupec Telekoma Slovenje, in Deutsche Telekom tajno dogovarjala o usklajenem nastopu pri prodaji in nakupu slovenskega Telekoma. Ko naj bi Cinven dejansko "kupoval za Nemce", umik Nemcev iz postopka prodaje pa naj bi bil namenjen znižanju cene slovenskega Telekoma. Pa ne samo to, britanski sklad, ki naj bi slovenski Telekom kupil za Nemce, naj bi Telekom Slovenije, d. d., sprva "poslovno očistil", torej opravil tako imenovano umazano delo, in ga nato prodal naprej - Deutsche Telekomu. Pri londonskem skladu Cinven so vsakršno dogovarjanje z nemškim telekomom sicer že zanikali.
Ker pa naj bi vlada, kot rečeno, vse te informacije pridobila od Sove, po vsem sodeč ni točno vedela, kaj naj z njimi počne. Kaj šele da bi vse to javno in uradno razkrila.
Zato je informacije po svojih kanalih spravila do tednika Mladina, ki je afero, kot je znano, objavil prejšnji teden (povzeli so jo tudi drugi mediji), vendar Sove in prisluškovanja novinarji Mladine niso omenili.
No, lahko da so novinarji Mladine to vedeli (in to raje taktično zamolčali, kar je seveda v interesu vlade), lahko pa tudi, da tega res niso vedeli.

VLADNI VIRI: DRAGONJA IN POČIVALŠEK

Sta pa za Mladino določene informacije o tajnem dogovarjanju Cinvena in Deutsche Telekoma potrdila državni sekretar za privatizacijo Metod Dragonja in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, sicer nasprotnika prodaje slovenskih podjetij tujcem. Čeprav je bil, na primer, ravno Metod Dragonja direktor ljubljanskega Leka, prvega velikega slovenskega podjetja, ki je bil prodan švicarskemu farmacevtskemu gigantu Novartis, skrajno nenavadno pozicijo ministra Zdravka Počivalška med pripravo vladne strategije upravljanja z državni podjetji pa smo razkrili že včeraj. Minister Počivalšek je po našem članku sicer zanikal, da naj bi vplival na uvrstitev Term Olimia na seznam strateških državnih podjetij, ki ne gredo v prodajo, češ da se je pri tem odločanju - izločil?!
Zaradi tega, ker naj bi podatki o domnevno kartelnem dogovarjanju Cinvena in Deutsche Telekoma pri prodaji Telekoma Slovenije prišli od Sove, Cerarjeva vlada Britancev in Nemcev tudi - očitno - ne more ali pa si ne upa prijaviti Agenciji za varstvo konkurence.
Vprašanja, povezana z informacijami o delovanju Sove, ki naj bi prisluškovala potencialnim kupcem Telekoma Slovenije, smo že naslovili tudi na predsednika vlade Mira Cerarja, odgovore njegovega kabineta pa še čakamo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
telekom slovenije sova janko veber metod dragonja zdravko počivalšek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Prodaja Telekoma. Sova prisluškovala pogovorom med Britanci in Nemci. Potrjeno.