objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 26. avgust 2019 ob 06:43

5 dni pred skupščino Telekoma popuščajo živci (in dekolteji). Vizjak grozi s tožbo in spušča fake news, da ga Šarec podpira?!
Vse se očitno dogaja tudi v precejšnji paniki, saj je vsaj del prve strani ene Vizjakove kazenske tožbe, poslane na ljubljansko okrajno sodišče, napisan, pozor, na roke, kar z navadno kulico ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

To je prva stran zasebne kazenske tožbe, ki jo je 22. avgusta na ljubljansko okrajno sodišče vložil Andrej Vizjak iz Dubaja, kandidat za člana nadzornega sveta Telekoma Slovenije ...

... njegov navidezni odvetnik Dean Gončin pa po elektronski pošti poslal Bojanu Požarju. ... njegov navidezni odvetnik Dean Gončin pa po elektronski pošti poslal Bojanu Požarju.

Pet dni pred skupščino Telekoma Slovenije nekaterim evidentno popuščajo živci in očitno tudi - dekolteji (ja, prav ste prebrali!), kar bomo videli v nadaljevanju.

Predvsem so živci popustili Andreju Vizjaku, spornemu kandidatu za člana nadzornega sveta, potem ko smo na tem portalu z nekaterimi razkritji iz njegovega poslovnega in zasebnega življenja tako rekoč ustavili njegovo kandidaturo. Blamaža, ki je bila na vidiku, če bi Vizjak res postal nadzornik Telekoma, se je po naših razkritjih izkazala kot preveliko tveganje tudi za vladajočo koalicijo, kjer so se vodilne stranke Šarčeve vlade - vsaj neuradno, toda zanesljivo - Vizjaku že pred časom odrekle. Kljub temu Andrej Vizjak in njegovi lobisti še niso vrgli puške v koruzo in zdaj se, kot kaže, dogaja veliki finale.

Poglejmo nekatere podrobnosti:

- Vizjak iz Dubaja je 22. avgusta prek manj znanega ljubljanskega odvetnika Deana Gončina na ljubljansko okrajno sodišče vložil zasebno kazensko tožbo zoper avtorja teh vrstic - v slogu saj ni res, pa je, pri čemer je zanimivo, da je del prve strani omenjene tožbe, kar je razvidno iz faksimila, napisan, pozor, kar na roko, z navadno "kulico". In to celo pomemben del tožbe - tisti členi kazenskega zakona, na katerih tožba "temelji"?! Očitno se vse odvija zelo na hitro in vlada čista panika.

- Da gre pri tej tožbi ne samo za bizarno maščevanje zaradi naših razkritij, ki onemogočajo Vizjakovo izvolitev, ampak za izrecne grožnje novinarju in poskus ustavitve nadaljnjega poročanja, dokazuje vsaj dvoje: prvič golo dejstvo, da je odvetnik Gončin obvestilo o vloženi tožbi in prvo stran tožbe en dan po vložitvi tožbe (23. avgusta) poslal avtorju teh vrstic (zakaj že?!) - po elektronski pošti, in drugič, da je iz dopisa odvetnika Gončina zelo jasno razvidno, kako Vizjak ponuja umik tožbe, če bi ta spletni portal v zameno za umik tožbe ustavil nadaljnje poročanje o sporni Vizjakovi kandidaturi. Sicer pa Vizjak in Gončin grozita še z novimi tožbami.

No, verjetno ni treba posebej poudarjati, da smo tovrstno sramotno trgovino pod mizo, ki dokazuje, kako nekateri mislijo, da si lahko res čisto vse privoščijo, gladko zavrnili, in to tako, da na dopis odvetnika Gončina ne bomo niti odgovorili. Žal pa slovenska kazenska zakonodaja še vedno dopušča kazenske postopke tudi zoper povsem korektno novinarsko poročanje, kar je velika večina držav znotraj Evropske unije že zdavnaj onemogočila.

NAGOVORIL NAJ BI GA MIRO SENICA

- Po naših informacijah je Vizjak formalno najel odvetnika Deana Gončina zato, da se ne bi javno pokazala njegova povezava z razvpitim odvetnikom Mirom Senico, ki naj bi ga tudi nagovoril k tožbi zoper ta portal. In spomnimo: Miro Senica je osem kazenskih tožb zoper avtorja teh vrstic že izgubil, zdaj pa h kazenskim tožbam, ki potem obremenjujejo tudi davkoplačevalce, očitno nagovarja druge ...

DA JE VIZJAK BIL PRI ŠARCU ...?! EH, TO SO LAŽNE NOVICE!

- Kabinet predsednika vlade Marjana Šarca nam je že minuli petek popoldne na naša poslana vprašanja takoj demantiral informacije oziroma govorice, ki naj bi jih pred dnevi v poslovnem zakulisju sprožil Andrej Vizjak oziroma njegovi lobisti. Češ, da je bil Vizjak pri Šarcu, ki naj bi izrazil podporo Vizjakovi kandidaturi za nadzornika Telekoma Slovenije in mu menda celo čestital za njegovo pogumno držo pri vseh teh medijskih napadih?! Iz kabineta predsednika vlade so nam sporočili, da "se gospod Andrej Vizjak ni srečal oziroma bil na pogovorih pri predsedniku vlade Marjanu Šarcu". Vizjaku in njegovim lobistom se torej finta, da med lobiranjem prikažejo tudi Šarčevo podporo njegovi kandidaturi za nadzorni svet Telekoma Slovenije, ni posrečila, šlo je za fake news, za lažne novice.

Pri tem je tudi zanimivo in hkrati pomenljivo, da so nam iz kabineta predsednika vlade tokrat odgovorili v tako rekoč rekordnem času, v pičlih nekaj urah.

NAJNOVEJŠI DEKOLTE NJEGOVE SVETOVALKE

Pred petkovo skupščino Telekoma Slovenije pa ne popuščajo samo živci, ampak tudi dekolteji. To slednje dokazuje Milena Kalaacunn, Vizjakova najeta svetovalka za odnose z mediji. Dokaz: njene najnovejše fotografije na družbenih omrežjih, ki jih sicer kmalu zbriše ... 

ISTI PTIČI SKUP LETIJO ...

In zanimiva je še ena podrobnost, neposredno povezana s kariero Andreja Vizjaka pri znani nemški družbi Bertelsmann, tam, kjer so Vizjaka odpustili. 20. avgusta je namreč izšla knjiga Thomasa Middelhoffa, nekdanjega generalnega direktorja družbe Bertelsmann, z naslovom "Guilty", kriv! (vir):

Vir: The Economist Vir: The Economist

Menedžer Thomas Middelhoff je bil namreč obsojen na tri leta zapora zaradi utaje davkov. Se je pa službovanje Andreja Vizjaka od leta 1995 do 2000 in njegovo delo v upravi družbe Bertelsmann ujemalo z Middelhoffom. Vsaj časovno. To seveda še nič ne pomeni, ampak saj veste, kako pravijo: "Birds of the feather flock together" ali po naše "isti ptiči skup letijo ..."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Vizjak telekom slovenije bojan požar Dean Gončin marjan šarec Kabinet predsednika vlade miro senica Milena Kalaacunn Bertelsmann dubaj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-12 12:17:18


Čebelic ne poznam, a očitno njuno pravno znanje nekoliko šepa, da je potreben zaslužek postrani. Sicer so odvetniki imteligentnejši del pravnikov, ker morajo preživeti na trgu, a takšni kot so Musarjeva in še neke, posvečene odvetniške družbe, živijo le od poslov z državo. Tudi omenjeni iskalki lahkega zaslužka, očitno. Ne predstavljam si med odvetniki tožilcev Ferlinca ali Kozine oziroma kakšne sodnice globoke države. Menim, da ne bi zaslužili za kruh...Privilegiranci režima , svoj vpliv, nedotakljivost in komplekse, zdravijo ravno na način, da počnejo, kar se jim zahoče. Za njih se zdi žaljivo, če bi morali delati po črti zakona. Šerifovanje nekaterih na sodiščih je zelo značilno. Takšen, mafijski ustroj držve, se potem seli v vse državne institucije in pore družbe. Ni pomembno, kako, šteje le, če imaš ali nimaš . Potem te razvrstijo v kategorije in temu primerno si obravnavan, če že potrebuješ storitev ali pomoč. Balkanska mentaliteta oziroma rusko pojmovanje demokracije, se vse bolj bohotita tudi pri nas. Ne hecam se, ko zapišem, da nekatere ljudi v državi lahko le ustreliš, če ti povzročijo nepopravljivo škodo. Najhuje je, ko ti nož v hrbet zarinejo državne institucije, od katerih pričakuješ ravno nasprotno. Tudi sam, največje prevare doživljam v pravosodju, ne s strani migrantov, južnjakov ali tistih, ob katerih se podzavestno primem za denarnico. Organiziran kriminal v Sloveniji poteka od vrha. Gre za nekakšno nadaljevanja povojnega zločina nad narodom, v nekoliko sofisticirani in bolj subtilni obliki. Le žrtev, vedno ostaja žrtev.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

5 dni pred skupščino Telekoma popuščajo živci (in dekolteji). Vizjak grozi s tožbo in spušča fake news, da ga Šarec podpira?!